sâmbătă, 23 aprilie 2016

REMEMBER / MOGULUII si SORINA / Soneria sună întotdeauna de câte ori e nevoie, dacă-i bagi fise/Sorina Matei, acuzată că era şefa postacilor Elenei Udrea

Sorina Matei este o jurnalistă. Da, da, nu râdeți, ea așa susține cu tărie. Și mai crede despre ea – asta e de admirat la băsiști, lipsa oricărui simț al măsurii – că este dreaptă, că are întotdeauna dreptate, că se află de partea bună a forței. Asta e problema propagandiștilor, în general. Se cred buni. Iar cel mai tare este că alți propagandiști, care fac exact ce fac ei, dar pentru altcineva, nu sunt la fel ca ei. Nu, ăia sunt obligatoriu răi. Sunt împotriva dreptății, împotriva procurorilor, împotriva Justiției, împotriva Uniunii Europene, împotriva ambasadei Statelor Unite ale Americii, împotriva… ați înțeles ideea. Propagandismul de la B1 e bun, iar cel de la Antena 3 e rău.
Să revenim la Sorina Matei, cum spuneam, jurnalistă. Deși vocea ei l-ar putea interna la Spitalul 9 și pe Klaus Iohannis, Sorina este foarte căutată pe piața media. Sau așa pare, dacă privești din exterior. Ea a fost angajată vreo 15 ani la Dan Voiculescu, pe care, după ce-a plecat de la Antene, l-a transformat în țintă și-l porcăiește pe unde-l prinde. Cât a fost la B1 și la România TV, l-a porcăit de acolo. Da, după 15 ani de stat în Antene și-a dat ea seama că mogulul Voiculescu e rău. Și hoț. Și corupt. Și uzurpator de stat de drept. Și-atunci, trebuie îndoit.
Acum, Sorina îl porcăiește pe Varan de la B1, unde a revenit. Și unde mai are ca țintă o prospătură: Sebastian Ghiță. Ăsta a fost suficient de prost încât să o pună pe liber pe Sorina, care făcea frumos cât timp a fost la RTV, lăudându-se la Băsescu în pauzele de publicitate cât de bine e la România TV și cât de nasol era la B1, adică înainte de RTV. Cât de fraier să fii să nu înveți de la Voiculescu, așa, ca de la mogul securist bătrân la mogul securist tânăr?
Spuneam că, din afară, pare că Sorina e căutată. Din interior, din interiorul ăla care conduce România de 25 de ani – iar dacă spuneți că politicienii români au vreo treabă cu ce se întâmplă cu adevărat în România vă rugăm să vă dați singuri două palme peste bot –, Sorina e băgată în redacții aproape cu forța. Adică nu te bate cineva ca s-o angajezi, dar apare genul ăla de telefon: ”Nu că îți spun, dar te rog: ar fi mai bine pentru tine dacă…” Cine spune asta? Eh, la naiba! Forța aia bună, dreaptă, care luptă împotriva corupției și susține din răsputeri statul de drept 
                     Jurnalista Sorina Matei este acuzată de şeful postacilor pentru Elena Udrea, că şi ea era un fel de coordonator al acestor postări favorabile fostului ministru. 
Într-o intervenţie în emisiunea Sorinei Matei, Cristian Călugăru i-a amintit cu lux de amănunte acesteia cum dădea indicaţii clare, deşi oficial, voia să lase impresia că este în tabăra opusă lui Udrea. 
Reamintim că nu e prima dată când numele Sorinei Matei apare într-un scandal de presă, de când lucrează la B1. Asupra jurnalistei au planat inclusiv suspiciuni că ar fi omul serviciilor şi că ar avea dublă comandă. 
Elena Udrea a sugerat că jurnalista a fost plătită de omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis NIRO, la cererea actualului director interimar al SRI, Florian Coldea. 
După ce a povestit pe larg cum lucrau postacii şi cum se învârtau zeci de mii de euro la negru, pentru a-i crea Elenei Udrea o imagine favorabilă, Cristian Călugăru i-a adus aminte Sorinei Matei că şi ea a avut o contribuţie importantă la acele postări. î
După câteva minute de discuţie în contradictoriu cu Sorina Matei, Cristian Călugăru i-a reamintit acesteia că mulţi sunt cei care ştiu că şi ea era un fel de şefă a postacilor. 
De-a lungul întregii convorbiri cu Cristian Călugăru, Sorina Matei a contestat ideea că ar fi avut vreo legatură cu postacii Elenei Udrea. 
Sorina Matei nu e la primul scandal de presă, de când lucrează la postul B1.  Asupra jurnalistei a planat inclusiv suspiciunea că ar avea legături cu serviciile secrete. Chiar şi "acoperitul" Robert Turcescu i-a sugerat Sorinei Matei să mărturisească. Şi Traian Băsescu a insinuat acelaşi lucru.
Despre legăturile Sorinei Matei cu serviciile a vorbit chiar şi Elena Udrea. Protejata lui Traian Bsescu a dezvăluit însă ca Matei ar fi fost plătită de omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis NIRO, la cererea actualului director interimar al SRI, Florian Coldea. 
La televiziunea din Calea Victoriei şi-au găsit culcuş jurnalişti cu "dubla comandă". Cel mai cunoscut dintre ei, Robert Turceascu. Acesta a mărturisit in direct ca a fost ofiter acoperit.

Elena Udrea: Sorina Matei a luat bani de la NIRO la cererea lui Coldea
Elena Udrea susține  că jurnalista Sorina Matei ar fi primit bani de la omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis și Niro, acuzat de fapte de corupție în Dosarul Microsoft.
”Sunt oameni care au fost platiti din banii unor acuzati, cum ar fi – am mai dat acest exemplu – cum ar fi faptul ca doamnei Sorina Matei i s-a platit salariul sau i se plateste de catre domnul Nicolae Dumitru, spre exemplu. Si asta la cererea domnului Coldea. Am dat acest exemplu… Atunci cand dansa a fost angajata la B1. Problema este ca sunt oameni care nu au caracter si care, desi stiu ca au fost platiti de multe ori din banii unor acuzati in dosare penale, cu toate acestea, expun teorii deontologice si moraliste la televizor. In mod ipocrit.”, a susținut Elena Udrea pentru luju.ro

CRISTOIU – BASCALIE DEVASTATOARE LA ADRESA SORINEI MATEI

Jurnalistul Ion Cristoiu publică pe blog, azi, două materiale distincte despre Traian Băsescu, scrise de Sorina Matei la interval de cîțiva ani și care vorbesc de la sine despre uluitoarea capacitate de ”dedublare” a ziaristei, care sare lejer de la laudele cele mai deșănțate, la critici violente la adresa aceluiași personaj.

”Fie-vă milă, domnule Traian Băsescu, și faceți ceva, că altfel se prăpădește biata femeie, Sorina Matei!” scrie, ironic, gazetarul.
”Pe 26 mai 2015, Sorina Matei a scris pe blog un text de o rară virulență la adresa lui Traian Băsescu. Desprind cîteva pasaje semnificative pentru delirul stîrnit unei femei de ura față de un bărbat:

„Cartea Adrianei Săftoiu este despre un om pierdut în propriul Eu conducând un sistem de putere din vârful piramidei statului român. Este despre un delir mistic, despre bani, influență, ipocrizie, hoție și preacurvie. Este despre vulnerabilitate omenească și despre siguranță națională. Este despre o fată bine plasată și despre un om ales și reales de un popor care l-a trimis să fie bărbat de stat. Oare a și fost?
Vi se pare că descompus, recompus, despicat și explicat are respect față de ceva și are, mai presus de toate, față de voi deferență? L-ați văzut toți cum a confundat mereu o femeie cu o țară. Și n-ați crezut că poate fi atât de grav. Odată cu fata și-a luat cu bună știință în cârcă și-un grup ocult și ilegitim de borfași transpartinici care au traficat, jefuit și prădat tot ce le-a stat în cale. Și i-a târât după el un deceniu. Nu știa? Nu i-a păsat foarte tare. A zis că-i merge, că trece, că scapă. Asta fac oamenii care nu cred în nimic. Nu respectă nimic. (…)
Au trădat și au dezonorat. Au avut un tupeu încremenitor. Au sfidat, au fost cinici, nerușinați, au umilit și au împroșcat. Au jignit și au disprețuit. Constanta politicii subterane de stat a fost să-i îmbogățească numai pe-ai lor și să-și facă exclusiv jocurile. În ecuația asta unde s-a regăsit poporul lui?(..)
Au crezut mereu că pot cumpăra la kilogram conștiințe. N-au reușit. Urăsc din măruntaiele lor absolut tot ce nu pot controla. Așa sunt ei, așa e firea lor. Așa gândesc cam toți.
De câte ori l-ați auzit vorbind în ultimele șase luni despre oameni, despre voi, despre țară, despre problemele ei adevărate, despre poporul care l-a onorat să-i fie de două ori Președinte? V-a mulțumit acum, la sfârșit? Niciodată. Nici nu s-a gândit la voi. (…)
Parcă vreo 10 ani a țipat că nimeni nu trebuie să fie deasupra legii. Acum va trebui să învețe diferența de la vorbă la faptă. Până și-n în Legea Sfântă zice că dacă ai desfrânat, ai corupt, ai furat, ai poftit, ai mințit, ți-ai făcut chip cioplit și ai ucis- de data asta, milioane de speranțe- tot vei achita factura.”

Un cititor surprins, dacă nu chiar stupefiat de acest text, care se adaugă altora, la fel de pătimașe, scrise de jurnalistă după darea afară de la B1 Tv, mi-a trimis un alt text al Sorinei Matei, scris și publicat în vara lui 2012. Citez din textul, mai amplu, cîteva pasaje semnificative pentru delirul pe care-l poate stîni unei femei dragostea oarbă față de un bărbat:

„ A fost cea mai grea luptă a vieții lui. Și a reușit. Nu știu cum, dar a făcut-o. Misiunea imposibilă pentru imposibilul om politic a fost un succes. Doar el și o mână de nebuni au crezut în ea.
Cum poate un om să învingă non-stop toate mașinăriile cu atâta forță, îndârjire și încăpățânare? Cum poate să treacă prin două suspendări și prin șase bătălii politice teribile în ultimii 12 ani? Nu știu, întrebați-l. Este Președintele ales al României, șeful acestui stat. Eu așa ceva n-am mai întâlnit.
La nivel internațional, este singurul care a supraviețuit în fața a două execuții politice, unei lovituri de stat moderne și unei crize de asemenea proporții. Este cu adevărat incredibil, dar a reușit ce n-a putut niciun alt lider până acum.
În ciuda celor care mă condamnă de atâția ani, am să-l respect mereu. E strict opțiunea mea de cetățean liber al acestei țări. Nimeni nu-mi poate îngrădi acest gând. (…)” mai scria Sorina Matei acum câțiva ani. (Mai multe aici)

Sorina Matei, “tiganca neimputita” a lui Traian Basescu 

 In 2007, o ziarista de la Antena 1 a mogulului ciocolatiu Dan Voiculescu facea publica o conversatie privata dintre seful statului si sotia sa, inregistrata pe telefonul confiscat de Traian Basescu de la ziarista in cauza, dupa ce fusese oarecum agresat de ea. Traian Basescu afirma, textual, in conversatia sa privata, ca raspuns la remarca doamnei Maria ca nu trebuia sa-i ia telefonul ziaristei: “N-ai vazut ce agresiva era tiganca aia imputita?!”.
In 2012, o alta ziarista, fosta ceva sefuta pe bani si ani buni la Antena 3 a aceluiasi “mogul odios”, reciclata la B1 TV impreuna cu o armata de fosti mici voiculesti ajunsi peste noapte mari basisti si apoi strecurata la RTV-ul altui patron “santajist”, Sebastian Ghita, poarta o conversatie privata pe “Mess” cu un consilier de-al lui Crin Antonescu, in care aceste, prieteneste, o trimite, nu foarte explicit, la origini.
Ziarista de azi, ca si ziarista de ieri a lui Voiculescu, face publica discutia privata. Lumea o caineaza. Biata de ea! Ce a trebuit sa indure! Ce uita insa sa spuna pe blogusorul ei profesionista Antena 3 – B1 Tv – RTV – Servicii TV? Ca, spre deosebire de “tiganca imputita” a lui Traian Basescu, ea este prietena cu “odiosul” consilier Dan Mihalache de… 15 ani!
Deh, se vede ca are scoala lui Voiculescu!…
Iata stirea Ziare.com, ceva mai completa decat “relatarea” de pe blog a profesionistei noastre:
“Am intrebat daca Antonescu isi da demisia sau nu. Am primit urmatorul raspuns. Il redau exact: ‘Ia mai du-te si tu in ma-ta daca ai curiozitati din astea… Uita numarul meu de telefon'”, scrie Sorina Matei pe blogul personal.
“Numarul l-am uitat. L-am asigurat ca o voi face. Este vorba despre Dan Mihalache, consilier al lui Crin Antonescu, secretar general adjunct al Guvernului, om care se ocupa de imaginea si comunicarea PNL. Eu pot accepta multe, dar injuraturile de mama, indiferent de la cine vin, nu pot sa le accept. Atat”, a completat jurnalista.
Dan Mihalache a confirmat, pentru Adevarul, incidentul, insa a precizat ca a fost vorba de o discutie privata.
“Nu vreau sa fac publica o conversatie privata pe Messenger. Daca Sorina Matei a simtit nevoia sa o faca publica, este optiunea ei. Oricum, nu era o discutie intre un om politic si un ziarist, ci dintre doi prieteni care se stiu de vreo 15 ani de zile. Ca sa fim corecti, Sorina Matei a intrebat ‘cand isi da ala demisia’. Raspunsul meu il mentin, e valid”, a comentat liberalul.
In replica, Sorina Matei a subliniat ca “intr-adevar, ne stim de multa vreme, dar nu a fost o discutie privata, l-am intrebat in calitate de ziarist”.
Intrebare de ieri de la Radio Erevan: Oare cand se va muta Sorina Matei de la RTV la SPP TV?
Raspunsul: Niciodata, pentru ca mogulul de la Cotroceni – vizat de Consiliul Concurentei pentru tentativa de lovitura pe piata media in scopul instaurarii monopolului total si sanctionat in masa de telespectatori -, a promis ca se intoarce la marinarie. Caz in care ziarista noastra ar trebui sa-si aduca aminte numarul pe care i l-a dat amicul consilier.


Amintiri din google


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu