sâmbătă, 23 aprilie 2016

Care e SMENU prin dosarul DNA în care apare al patrulea MOHICAN penelist la Capitala-Cătălin Predoiu?

Ce se mai aude despre dosarul de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în care apare prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, al patrulea candidat al Partidului Naţional Liberal la Primăria Bucureştilor?
Lumea Justiţiei avansează scenariul în care DNA va scoate din sertar un dosar disjuns din binecunoscuta speţă „Gala Bute”, în care a fost trimisă în judecată Elena Udrea. În acest al doilea dosar, apare nu doar numele lui Cătălin Marian Predoiu, ci şi cel al lui Gheorghe Ialomiţianu, coleg cu cel dintâi în guvernul Emil Boc (primul la Justiţie, al doilea la Finanţe).
„PNL si-a gasit candidat la Primaria Capitalei. Al patrulea. Este vorba despre Catalin Predoiu, fost ministru de Justitie in Guvernul Basescu-Boc. Liderii liberali au anuntat ca Predoiu va fi ultimul candidat propus pentru Capitala. Cica nu il vor mai schimba. Cu toate acestea, s-ar putea ca in curand sa apara o oarecare problema pentru cei de la PNL. Spunem asta in conditiile in care de candidatul lor, Marian Predoiu, s-au interesat procurorii DNA. In mai 2015, s-a aflat ca Predoiu este cercetat intr-un dosar disjuns din “Gala Bute”, in care a fost trimisa in judecata Elena Udrea. Alaturi de Predoiu, in aceeasi cauza este implicat si ex-ministrul Finantelor din timpul Guvernelor Basescu-Boc, Gheorghe Ialomitianu. La baza dosarului sta un raport al Corpului de control al premierului Victor Ponta, din 27 martie 2015, raport care priveste modul in care Predoiu si-ar fi indeplinit atributiile de serviciu cu ocazia adoptarii Hotararii de Guvern nr. 14/2011 privind Programul anual de marketing si promovare turistica”, comentează cei de la luju.ro.
Iată ce au reţinut procurorii DNA, în dosarul „Gala Bute”, referitor la Cătălin Predoiu:
Sesizarea formulata de corpul de control al primului ministru cu privire la fostii ministri Ialomitianu Gheorghe si Predoiu Catalin Marian.
In cuprinsul raportului de control din 27.03.2015 se arata ca fostii ministri Ialomitianu Gheorghe si Predoiu Catalin Marian si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu cu prilejul adoptarii H.G.nr.14/2011 privind Programul anual de marketing si promovare turistica.
Astfel, cu privire la Ialomitianu Gheorghe s-a retinut ca a semnat nota de fundamentare a actului normativ contrar punctului de vedere formulat de directiile de specialitate din cadrul Ministerului Finantelor Publice, iar cu privire la Predoiu Catalin Marian s-a retinut ca a semnat nota de fundamentare fara ca proiectul actului normativ sa fi fost transmis in mod oficial catre Ministerul Justitiei in vederea avizarii.
Cercetarile cu privire la aceste fapte urmeaza a fi efectuate intr-o cauza separata, pentru a nu tergiversa finalizarea urmaririi penale cu privire la inculpatii aflati in stare de arest preventiv”.
„Ce s-a intamplat din 2015 si pana acum in legatura cu aceasta speta nu se stie. Vom afla probabil in curand daca dosarul a fost inchis ori Catalin Predoiu este cercetat in continuare de DNA”, mai arată jurnaliştii de la site-ul citat.

Cititi mai multe in ziarele din Modrogan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu