miercuri, 27 aprilie 2016

Listele FINALE, cu toti candidatii din Bucuresti, pentru fiecare sector in parte!

Parlamentari, primari în exerciţiu, suspendaţi sau demisionari, urmăriţi penal în dosare de corupţie, un fost eurodeputat condamnat pentru corupţie, foşti jurnalişti, o franţuzoaică şi un fost ambasador al Republicii Moldova s-au înscris în cursa electorală din Bucureşti.
Sectorul 1
Primăria Sectorului 1 al Capitalei este vizată de deputatul Dan Tudorache (PSD), fosta jurnalistă Laura Chiriac (ALDE), deputatul Eugen Tomac (PMP), Clotilde Armand (USB) şi deputatul Alexandru Nazare (PNL). Clotilde Armand este născută în Franţa, căsătorită cu un cetăţean român, manager Egis România şi inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology şi Ecole Centrale din Paris.
Sectorul 2
La sectorul 2 vor intra în cursa electorală viceprimarul sectorului, Mihai Toader (PSD), deputatul Dan Cristian Popescu (PNL – ex. Forţa Civică), Antoaneta Bugner (USB), Stelian Damov (ALDE), conformMediafax.
Sectorul 3
Primăria Sectorului 3 este vizată, pe lângă actualul primar, Robert Negoiţă (PSD), de deputatul Cristina Pocora (PNL), Cristian Petrescu (PMP), Roxana Wring(USB) şi Elena Petrescu (ALDE).
Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, este urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit procurorilor, fapta de evaziune fiscală, cu un prejudiciu calculat la peste 77.000.000 de lei, are legătură cu modul în care Robert Negoiţă, prin firmele sale, a construit trei ansambluri rezidenţiale în Bucureşti, în oraşul Voluntari şi în Popeşti-Leordeni, între 2005 şi 2009.
Sectorul 4
Surpriza din Sectorul 4 este reintrarea în cursă a lui Cristian Popescu Piedone, care va candida din partea PPU-SL, urmărit penal după tragedia din Colectiv. De altfel, Piedone demisiona la sfârşitul anului trecut, pe fondul protestelor declanşate de tragedie, şi susţinea că se retrage din viaţa publică. Iniţial, magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au respins candidatura, admiţând contestaţia formulată de avocatul Gheorghe Piperea, care a susţinut că semnăturile de susţinere nu sunt valabile. Ulterior, Cristian Popescu Piedone a strâns alte semnături şi şi-a depus candidatura, care este una contestată de mai multe ONG-uri, printre care şi Asociaţia Colectiv GTG 3010. Popescu Piedone îi va avea drept contracandidaţi pe actualul primar interimar, Daniel Băluţă (PSD), primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava (PNL), fostul primar interimar al Capitalei Ştefănel Dan Marin (PMP), Ştefan Spiridon (ALDE) şi Dumitru Dobrev (USB).
Sectorul 5
La Sectorul 5 au intrat în cursă deputaţii Daniel Florea (PSD) şi Ovidiu Raeţchi (PNL). Daniel Florea l-a înlocuit pe deputatul Cristian Rizea, după problemele acestuia cu Justiţia. Postul de primar al Sectorului 5 este vizat şi de Valentin Niţu (PMP), Dan Marian (ALDE) şi Florin Grigorescu (USB). De asemenea, primarul suspendat Marian Vanghelie, aflat sub control judiciar într-un dosar de corupţie, a intrat şi el în cursă. Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un „comision” de 20% din încasări.
Sectorul 6
La sectorul 6 vor candida senatorul Gabriel Mutu (PSD), deputatul Răzvan Mironescu (PNL), Mihai Daneş (USB), Robert Stan (ALDE) şi independenţii Senastian Bodu (fost şef al ANAF şi europarlamentar PDL) şi Ştefan Florescu.
Gabriel Mutu este urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani prin intermediul unor firme de construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie sau modă. El mai este urmărit penal şi pentru folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Ştefan Florescu a fost declarat incompatibil de ANI, fiind un apropiat al lui Piedone şi a unor grupări infracţionale, potrivit presei.
Dintre partidele recent înfiinţate M10, formaţiunea creată şi condusă de europarlamentarul Monica Macovei, este singura care nu a reuşit să strângă numărul necesar de semnături pentru lista de consilieri generali şi a rămas şi fără candidat la Primăria Capitalei, retrăgându-i sprijinul lui Ciprian Ciucu, pe motiv că a negociat cu PNL. De altfel, Ciprian Ciucu a fost propus, ulterior, de Cătălin Predoiu pentru funcţia de viceprimar, el fiind pe primul loc pe lista pentru CGMB.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu