miercuri, 27 aprilie 2016

Cine este candidatul PNL la Primaria Satu Mare. Relatii nepotrivite in viata mondena, legaturi periculoase cu lumea interlopa

O beizadea din lumea mondena  candideaza  la primaria Satu Mare din partea PNL. Este vorba despre Adrian Cozma, care s-a facut remarcat doar prin  esecuri politice si profesionale, controverse  legate de implicarea sa in afaceri dubioase, legatura cu lumea interlopa si prin aparitii care nu-i fac cinste in presa de scandal.  Potrivit unor surse politice, Cozma ar fi sustinut de Vasile Blaga si Andreea Vass (Paul) sa preia conducerea marelui PNL, in urma fuziunii dintre vechile formatiuni, PNL si PDL. Un examen important pentru Cozma il reprezinta  alegerile locale.
Adrian Cozma este un tanar de bani de-a gata. S-a nascut bogat si mereu a crezut ca totul i se cuvine. I-a placut sa apara in presa, la bustul gol,  alaturi de “puicute” si de masini de lux( vezi http://www.cancan.ro/actualitate/o-parte-din-viitorul-parlament-va-arata-foarte-bine-ei-sunt-zmacho-candidatii-azi-adrian-cozma.html).
Daca s-ar fi limitat doar la sedinte foto, poate nu ar fi atras atentia asupra imaginii sale controversate. Dar a vrut bani multi si putere. A intrat in politica si acum doreste sa fie numit presedinte  unic la PNL Satu Mare. Mai mult, se viseaza primar al municipiului Satu Mare.  Dar pana acum a avut parte de multe rateuri: presa scrie ca in 2005 a fost respins la admiterea de la Scoala de Politie, iar apoi de a facut o facultate privata de drept. A ajuns avocat( nimeni nu stie cum)  si activeaza in Baroul Satu Mare. Nici in politica nu a avut prea multe “succesuri”. A pierdut in 2012, atat la  alegerile locale , cat si la cele parlamentare. A fost propulsat in functii politice, nu datorita calitatilor sale de lider, ci pentru ca detine sume cu multe zerouri. A fost sef al tineretului PDL, apoi PNL, dar, dupa cum declara fosti colegi, a provocat numai  scandaluri. De exemplu, Mihai Huzau, care a plecat la ALDE,  sustine ca Adrian Cozma a inventat tot felul de conflicte in interiorul PNL, care au degenerat si i-au fortat pe multi tineri din partid sa plece la alte formatiuni.
Ca om de afaceri, el si fratele lui detin o firma de transport international ( Romania-Spania, Romania-Portugalia). Surse bine informate ne-au declarant ca atunci cand autocarele pleaca ( in fiecare zi de joi), toata zona din Micro 17 este blocata.
Pentru a intra in gratiile lui Vasile Blaga, Cozma  si-a luat ca sfatuitor de taina un apropiat al co-presedintelui PNL, pe numele sau Dumitru Pop, zis  Mitica Ofsaid, un personaj controversat implicat in multe afaceri dubioase in perioada guvernarii PDL. Relatia lui Mitica Ofsaid cu Vasile Blaga dureaza de vreo 15 de ani, cei doi fiind acuzati de multe ori, ca s-ar fi implicat in traficul cu tigari la granita cu Ucraina.
Presa  ( http://www.avertisment.net/marele-inaintas-vasile-blaga-in-ofsaid/) a scris ca Blaga este nasul de botez al ultimului copil al lui Pop. Mitica Ofsaid detine  grupul de firme Bella Consulting, care a beneficiat in perioada 2009-2012, de numeroase lucrari la Societatea Nationala Apele Romane, Electrica si Transelectrica,  fiind vorba de contracte de zeci de milioane de euro. Totodata, potrivit presei centrale, acesta ar fi implicat, impreuna cu un personaj controversat , Micael Muresan,  in retrocedari frauduloase in municipiul Satu Mare. Muresan a fost trimis in judecata de DNA. Afacerile lui Dumitru Pop s-au extins si la Bucuresti, gratie relatiei special cu Blaga. Astfel, firma acestuia ar fi obtinut contracte cu Primaria Capitalei, ( amenajare borduri, intretinere spatii verzi),  avand ajutorul fostului viceprimar, Razvan Murgeanu, in perioada cand edil era Adriean Videanu.
Trecutul acestui protector al lui Adrian Cozma ( cureaua de transmisie a lui Vasile Blaga) este unul foarte cenusiu. Presa a scris ca acest Dumitru Pop a fost arestat si trimis in judecata pe vremea lui Ceausescu pentru complicitate la trecerea frauduloasa a frontierei, deoarece ar fi ajutat sa treaca frontiera, zeci de cetateni romani de nationalitate germana, de la care ar fi incasat mii de marci. A scapat de puscarie pentru ca a venit Revolutia. Dar, in 1993, a fost arestat si trimis in judecata pentru trafic de influenta.
Un alt colaborator  de “proasta calitate” al lui Adrian Cozma, potrivit  avertisment.ro, este un fost politist, comisarul sef Ion Hontea, care a detinut functia de sef Serviciu Cercetari Penale din cadru IGP Satu Mare. A fost nevoit sa se pensioneze  inainte de vreme deoarece a fost acuzat de legaturi cu oameni de afaceri si dubiosi si pentru ca ar fi dobandit o locuinta prin mijloace nu tocmai legale. Folosindu-se de relatiile speciale dobandite in perioada in care era politist, Ion Hontea a ajuns un prosper oameni de afaceri in Satu Mare.
Adrian Cozma eset  foarte bun prieten si cu  Florin Gal, fost director la Directia de Tineret si Sport in perioada guvernarii PDL, care a fost arestat si trimis in judecata pentru concesiunea hotelului Sport catre fratele lui. Cei doi au fost condamnati la 2 ani de inchisoare pentru un prejudiciu de peste 76.000 de lei. Florin Gal, fost presedinte al tineterului PDL Satu Mare, acum a ajuns lider PMP.
In lumea mondena este cunoscut ca fiind un Don Juan, care frange inimile inocentelor domnite. El a fost acuzat,  (potrivit avertisment.ro) ca avea intretinea relatii nepotrivite cu doua tinere fete, in acelasi timp, ( una din Satu Mare, alta din Negresti Oas)  carora le-a promis, amandorura, ca le ia de sotie. S-a lasat cu scandal, pentru ca tatal uneia dintre fete a aflat de aventurile lui Cozma si l-a amenintat ca-l taie in bucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu