joi, 28 aprilie 2016

CINE ESTE Augustin Lazăr, noul procuror general al României - Președintele Iohannis a semnat decretul privind numirea acestuia

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că a semnat decretul de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general. Augustin Lazăr are o vechime de 34 de ani în funcția de procuror, dintre care 18 ani în funcții de conducere.
Augustin Lazăr, noul șef al Parchetului General, are o experiență de 34 de ani în magistratură. El este în prezent procuror-șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și cel care a instrumentat anchetele brăţărilor dacice furate şi prăbuşirea avionului condus de Adrian Iovan, în munţii Apuseni.
Anterior, din anul 2001 până la finalul anului 2012, el a ocupat funcția de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Augustin Lazăr are 58 de ani și este, de asemenea, profesor universitar doctor în cadrul Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia. 
Între 1998 şi 2001, Augustin Lazăr a fost şeful Secţiei a II-a de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul general. La conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba a ajuns în 2013. Anterior, timp de 10 ani a fost adjunct al parchetului.
Surse judiciare citate spun că Augustin Lazăr este printre cei care i-au adus la București pe procurorii Daniel Morar, Lucian Papici şi Ovidiu Buduşan.
Augustin Lazăr a scris mai multe lucrări legate de criminologie, expertiză criminalistică și combaterea traficului cu bunuri culturale. A fost decorat, în 2000, cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" și a primit un premiu de apreciere de la Departamentul de Justiție al SUA. 
În fața procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii, Augustin Lazăr a susținut că intenționează înființarea unui serviciu de integritate, care ar avea rolul verificării integrității magistraților procurori.
De asemenea, Augustin Lazăr a precizat că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ar trebui restructurat, susținând că ar trebui desființate parchetele mici, pentru ca procurorii să nu mai fie sub influența persoanelor puternice pe plan localinformează HotNews.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu