joi, 28 aprilie 2016

Klaus Constituționalu’, președintele Big Brother

Ceea ce am dorit să fie o dovadă de normalitate, unii au interpretat ca lipsă de implicare. Vă asigur însă că nu este. Vreau să le transmit de aici, de la această tribună, românilor din țară şi din străinătate, că Președintele lor îi vede, îi aude şi le cunoaște problemele. Sunt şi voi rămâne un Președinte mediator şi implicat. Iar determinarea mea de a-mi duce programul până la capăt este la fel de fermă ca în prima zi de mandat…”.
Așa grăit-a alesul nației și al serviciilor secrete la Timișoara la o agapă cu cercetătorii științifici din diaspora. Și n-avem nicio îndoială că președinte își bagă urechea în viața noastră, dacă nu direct măcar cu ajutorul flăcăilor lui Helvig care cer ca proasta-n târg legi pentru supravegherea populimii. Iar de văzut în mod cert alesul își vede supușii cel puțin săptămânal, atunci când îi trage pe dreapta ca să treacă el și coloana lui de jdemii de mașini spre Sibiu. Dincolo de aceste vorbe goale, Klaus și-a făcut un portret din care rezultă că, alegându-l, Dumnezeu ne-a pus mâna în cap!
Gagiul se dă serios, implicat, cunoscător și discret. Se delimitează de guvern 

declarând ritos dar cu o umbră de regret că nu-i al lui, ca și cum asta ar fi posibil! Se dă constituțional foc uitând că i-a cerut demisia lui Dragnea din fruntea PSD în calitatea lui, a I-a cu os, de mediator imparțial. De ce s-o fi băgat el ca izmana-n anus într-o problemă internă a unui partid, nu ne-a spus, cum nu ne-a spus nici în virtutea cărei atribuții constituționale a făcut această cerere. Bine, un președinte cu IQ un pic mai mare decât al unei maimuțe ar fi avut la îndemână arma delimitării. Adică ar fi refuzat orice întâlnire cu vreo delegație PSD care l-ar fi conținut pe Dragnea. Ar fi fost destul și ar fi fost un demers inteligent. Dar Klaus nu-i nici destul și nici inteligent.
Nu ne-a spus nimic nici despre turismul sălbatic pe care-l comite la braț cu Doamna pe banii proștilor, fără nicio noimă. Nu ne-a lămurit, de exemplu, cum devine cazul cu expedierea lichelei care răspunde la numele de Mihalache pe post de ambasador la Londra, măsură pentru care este contestat și de cei mai spălați pe creier dintre admiratorii săi.
Și pentru că tot susținea că este mediator și că va interveni în dezbaterea publică pe teme importante te-ai fi așteptat să zică vreo două vorbe despre reforma educației pornită de ministrul de resort care-l însoțea. Să zică și el ceva inteligibil despre tâmpeniile lui Curaj care încarcă programa din învățământul gimnazial la 7 ore/zi și care menține elevii pe post de casetofoane menite să înregistreze și să redea tâmpenii inutile predate de profesori depășiți. Asta că tot era la o plenară pe această temă. N-a zis nimic nici despre scandalul plagiatorilor din guvern protejați de acest Curaj, nici despre orice altă temă importantă de pe agenda cetățeanului.
N-a zis pentru că habar nu are. Pentru că din dormitorul lui de 500 de mp viața e mai roz ca ținuta Doamnei afișată la vizita oficială în SUA. Este un președinte bun la nimic iar asta rezultă doar din tonul cu care citește tâmpeniile pe care le debitează la orice adunătură publică cu aerul că a descoperit roata. Din gura lui orice cuvânt iese mutilat, modulat nefericit în amplitudine și frecvență și pare rostit de un copil cu probleme de citire. Are un ton de elev corigent la citire care face eforturi să treacă clasa deși citește pe silabe și în gând.
Te-ai fi așteptat ca după scandalul cu casa pierdută în instanță să aibă bunul simț și să își limiteze ieșirile publice la minimul necesar. Iar când expunerea este inevitabilă să nu țină lecții poporului și politicienilor taman el, cel demascat de instanță ca fiind un escroc imobiliar mărunt. Se pare însă că în famiglia Iohannis bunul simț a decedat de mult!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu