Fost președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloţ este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită în formă continuată, folosirea influenţei ori autorității în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, instigare la spălare de bani, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secrete de stat.
Pe averea lui Mircea Moloț, procurorii au instituit un sechestru în valoare de 2,2 milioane de euro.
Mircea Moloţ este acuzat că la sfârşitul anului 2011 şi-a traficat influenţa reală pe care o avea asupra şefului SC APAPROD SA în scopul avantajării SC VIVA CONSTRUCT SRL Deva pentru a obţine un contract. Potrivit procurorilor, în schimbul sprijinului oferit, acţionarul SC VIVA CONSTRUCT SRL a cedat execuţia unei părţi din lucrări, fără a exista un contract de subantrepriză, către SC VIVANTY INDUSTRIES SRL Şoimuş, societate controlată direct de către Venter Robertto Patrik. Procurorii mai spun că Mircea Moloţ şi-a traficat inlfuenţa şi în iunie 2012-martie 2013 când a favorizat atribuirea unui contract către SC EURO CONS EXPERT, în schimbul acestui favor, obţinând asfaltarea străzii din satul Mărtineşti unde Mircea Moloţ deţine un imobil.
Mircea Moloţ este urmărit penal şi pentru luare de mită după ce, în perioada 2010-2014, a creat şi pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice legal aprobate pe proiecte au ajuns în conturile unor societăţi care nu îndeplineau criteriile de calificare privind capacitatea tehnică şi/sau profesională, economico-financiară, precum şi experienţa similară, dar erau controlate de către persoane din cercul său relaţional, respectiv ginerele Roberto Venter şi alte persoane interpuse devenite formal reprezentanţi ai acestor societăţi.
Mircea Moloţ este acuzat de conflict de interese după ce, în perioada 2010-2014, societăţile de media controlate de familia Moloţ, au încasat 990.109 lei din bugetul judeţului.
Tiberiu Balint este urmărit penal de DNA pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani după ce procurorii au descoperit că, în schimbul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu referitoare la prioritizarea şi/sau garantarea plăţilor ce urmau a fi efectuate de CJ Hunedoara către SC TRANS CONSTRUCT IMPORT EXPORT SRL, a primit în tranşe printr-o societate interpusă de la firma administrată de Emanoil Pup suma de 510.000 lei.
Consiliul Județean Hunedoara s-a aflat în atenția procurorilor și în dosarul privind fraudarea concursului de ocupare a funcției de director general al DGASPC Hunedoara. În acest dosar, atât fostul secretar al județului, cât și directorul DGASPC Hunedoara și două angajate al CJ Hunedoara au fost condamnați de prima instanță la închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Astfel, Dan Daniel și Monica Georgescu au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare, Mihaela Ștefan a fost condamnată la 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare, iar Dana Gârjob la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Recursul se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia, informează hunedoaralibera.ro.
sursa: stiripesurse.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu