duminică, 24 aprilie 2016

INCENDIAR / PRESA din CALARASI, DRAGULIN si Liderii POLITICI

Regretabilă eroare!O tânără s-a pişat pe un cort electoral dar n-a fost atentă şi s-a stropit
Orice neatenție poate provoca incidente neplăcute! A aflat-o și o tânără din Călărași, care s-a ales cu fusta stropită cu urină în urma unui gest banal, pe care toți îl facem – sau, cel puțin, ar trebui să-l facem – zilnic: s-a pișat pe un cort electoral. 
Ca urmare a consumului îndelungat de lichide se pare că un jet prea puternic și poziționarea prea aproape de cort au dus la acest incident nedorit.

Chemați doctorul
Primarul Drăgulin, însoțit de renumita susținătoare a PNL, Alina Jipa au debutat și în public. Dragoș Coman păcălit că o să ajungă viceprimar a trebuit să-i însoțească.
În Parcul Dumbrava aceștia au speriat copiii prin sărituri și mișcări dezordonate din cap și mâini.
Debutul primarului a indignat pe trecători, aceștia considerând că este nefiresc să ai manifestări publice necontrolate. Mai ales când comunitatea te acuză că ai stat degeaba 4 ani și ai distrus orașul cu lucrări de mântuială și risipa banului public.


Drăgulin îi dă cuscrului său afacerea cu miros electoral de construire a unui scuar în scuar. ''Scuarul nu era o urgență până la 1 iunie, dar banii aprobați trebuie să își respecte cursul''. Daniel Drăgulin.
Care curs? Cursul în buzunarul rudelor, neamurilor și firmelor de casă ale primarului, firește.
Este cunoscută reputația actualului primar de a-și angaja rudele de toate gradele la primărie. Nici Matei Cătălin, cuscrul lui Drăgulin nu a ratat ocazia de a ciuguli bani frumoși din așa zisele proiecte electorale de reabilitare a scuarului. Drăgulin, primul asfaltator, este convins că nu va câștiga alegerile, și s-a grăbit să înceapă lucrările de construcție a unui scuar în scuarul existent cu firma cuscrului său, Matei Cătălin. O asociere veți spune după o schemă infracțională cu implicarea unor firme de casă ale primarului cum ar fi Optim S.A. Aceasta este celebră pentru cheltuirea unor bani frumoși pentru constuirea unei parcări în parcarea Primăriei. 
Încredințările directe de lucrări se fac pe sume imense ce trebuiesc cheltuite cât Drăgulin mai ocupă funcția. De aceea betonul de sub scuarul de pe str București trebuie excavat, se fac decopertări și înlocuit bordurile în stare bune cu altele cumpărate pe bani frumoși. Risipa o vedem cu toții la fel ca și pe neamurile lui Drăgulin care încă mai conduc prin birourile primăriei ori lucrările de reabilitare prin distrugere a orașului.
În fotografii milogul care cere votul pt a fi reales. Afecerile casei Drăgulin trebuie să continue. Către prosperitatea călărășenilor?
p.s. Rog pe cititori să nu dea like. Drăgulin a obligat salariații din Primărie să-i dea lista zilnică cu cei ce dau like-uri. Ulterior îi vânează cu telefoane pe unde lucrează, sau chiar personal, mergând după ei până și prin cârciumi.

Candidatul PNL la Primăria Călărași poate scăpa de chelie! Daniel îşi poate face implant de lână
Recent, cititorii de presă de partid au aflat despre drama teribilă prin care trece primul asfaltator din Călărași: o chelie galopantă care îi macină, unul câte unul, firele de păr de pe scalp.

Din fericire, există un leac pentru boala devastatoare a lui Daniel! Potrivit unor apropiaţi de la biroul de presă al Primăriei, Daniel s-ar fi interesat pentru un implant de păr experimental.
"Nu mai e niciun secret: Daniel îşi face implant de lână, de la oi! E singura şansă de a învinge o calviție atât de extinsă", a confirmat un cercetător al Institutului pentru păr, perciuni și sprâncene "Radu Câmpeanu" de pe lânga Piața Mare- recent reabilitată de Daniel. "Şansele ca lâna să fie compatibilă cu părul lipsă sunt destul de mici, dar ne bazăm pe faptul că Daniel a mâncat toată viaţa brânză bună, devenind el însuşi un fel de hibrid animal-om."


Reprezentanţii Protoieriei au protestat împotriva deciziei primului asfaltator, considerând că această joacă de-a dumnezeu nu e deloc benefică pentru restul de credincioși.
"Implant de lână de oaie? Ce-o să urmeze? Implant de penis de cal?", a exclamat un părinte preafericit din Călărași.
Momentan se poartă tratative cu primul cioban ce mai conduce stâna PNL privind coafura electorală. Vă voi informa la timp.

Nea Vasile simbolul Pieţei Cuza Vodă, a refuzat PNL-ul: “Dă-i în p… mea!”
Consumatorul renumit de băuturi la sticlă Nea Vasile, un simbol al Pieței Cuza Vodă, unde obişnuieşte să se facă zi de zi matol, a refuzat ferm oferta PNL-ului, exprimând în cuvinte dure părerea sa faţă de partidul proprietar Răducu Philipescu: "Dă-i în ... mea de bandiţi! Au încercat să mă convingă pe mine să fiu candidatul lor la Călărași!", spune uşor confuz Nea Vasile.

Vasile insistă și arată că el are onoare și nu poate accepta niciodată o ofertă de la politicienii PNL.
Ca să convingă pe curioși amenință cu represalii dacă PNL nu îl retrage pe candidatul Daniel Drăgulin: ”O să le spun la toți care mi-au dat băutură pe datorie că n-o s-o vadă niciodată înapoi dacă votează cu PNL, oricare ar fi riscurile!
Starea de revoltă a lui Vasile e susţinută atât de societatea civilă din Călărași, dar mai ales de colegii săi de băutură, ori gunoierii din cartier.
Ei le recomandă membrilor PNL să-şi bată cuie în cap dacă vor să câștige Primăria Călărași: ”Noi când eram în puşcărie şi ne doream ceva, ne băteam cuie în cap până ni se dădea", spun aceștia.

Răspunsul unui călărăşean la diversiunea lui Drăgulin în legătură cu proiectul CL 8
După 12 ani de administraţie liberal, în care Primarul Daniel Drăgulin a fost un reprezentant de frunte împreună cu Preşedintele  Consiliului Judeţean Răducu Filipescu, acum, la sfârşit de mandat şi pentru că se apropie alegerile, l-a lovit grija de cetăţeni. Pe toată durata realizării proiectului cetăţenii au fost dezinformaţi şi ţinuţi în ceaţă. Nimic din ce ar fi putut însemna grija municipalităţii pentru cetăţean, nu s-a simtit.
Aparatul de propagandă a lui Drăgulin a emis un fluturaş. O abureală specifică lui Drăgulin, în care încearcă să-şi asume meritele proiectului şi să se spele pe mâini de răspunderi.
Proiectul CL 8 este într-adevăr necesar. Nimeni nu a contestat utilitatea şi importanţa lui.  A venit chiar prea târziu, timp în care  administraţia liberală din care Drăgulin a făcut parte ca reprezentant de frunte, nu a fost animată de grija pentru sănătatea  populaţiei. A neglijat constant şi permanent infrastructura municipiului Călăraşi.
Drăgulin nu are nici un merit în proiectul CL 8, dar avea mijloacele şi responsabilitatea să verifice şi să  se asigure că se desfăşoară în condiţii de siguranţă şi de confort pentru populaţie.
Ce îi reproşează cetăţenii?
Că nu a folosit mijloacele legale şi administrative pentru  a proteja propritatea publică şi proprietatea cetăţenilor, că a permis distrugerea sistematică a trotuarelor şi carosabilului, că a permis haosul în circulaţie, că a dezinformat cetăţenii în legătură cu lucrările proiectului, că a permis prin degradarea drumurilor şi a şantierelor perpetuu deschise, dar fără semnalizare, riscuri crescute şi pierderi  pentru proprietarii de autoturisme, că a permis un disconfort mult mai mult decât era necesar pentru cetăţenii oraşului şi, pentru că în ultimul timp, ca responsabil pentru banii investiţi de comunitate la Ecoaqua, a permis  corecţii tehnice şi financiare cauzate de un management defectuos.
Primarul Daniel Drăgulin şi Preşedintele Consiliului Judeţean Răducu Filipescu au girat, împreună, managementul defectuos de la Ecoaqua, după care l-au şi premiat. Și chiar mai mult, susţin mărirea capitalului social din banii contribuabililor pentru acoperirea deficitelor, corecţiilor financiare şi altor cheltuieli nejustificate  legate de acest proiect.
Acum, pe ultima sută de metri din mandat încearcă să dreagă busuiocul.
Foarte mulţi călărăşeni, în ciuda diversiunii propagandistice şi minciunii oficiale au aflat adevărul şi simt pe pielea lor haosul  în circulaţie, degradarea pe termen lung a carosabilului şi a trotuarelor cu pierderi  imense şi incomensurabile atât pentru proprietatea publică, cât şi pentru propietatea individuală a fiecărui propietar de autovehicul. Călărășenii au circulat mai bine de un an pe nişte drumuri nesemnalizate, periculoase şi improprii, nu datorită proiectului în sine, ci datorită neglijenţei, indolenţei şi lipsei de respect faţă de cetăţeni, a tuturor celor implicaţi în desfăşurarea acestui proiect, dar şi a Primarului Drăgulin, care trebuia să apere proprietatea publică şi privată a cetăţenilor precum şi confortul zilnic al călărăşenilor. Nu a făcut acest lucru şi călărăşenii au sesizat şi l-au  sancţionat. Şi-l vor sancţiona şi la vot, indiferent de piruetele propagandistice pe care le face.
Cetăţenii nu sunt proşti, aşa cum încercă să insinueze unul dintre propagandişti postaci ai lui Drăgulin, dar sunt într-adevăr dezinformaţi de  aparatul de propagandă al primarului, care  plătit  din bani publici, ar trebui să informeze corect.
Manipularea cu dezinformarea şi mutarea accentului pe alte aspecte ale proiectului, este o propagandă mârşavă. Pe banii cui?
În final, vrem să-l întrebăm pe cel care încă este Primarul Drăgulin:
  1. Cine a realizat fluturaşul?
  2. În câte exemplare s-au tipărit, cât au costat şi cine au plătit ?
  3. http://www.argumentpress.ro


CL 8: etapa acoperirii găurilor cu hârtii. Un document al consiliului judeţean… ca-n filmele cu proşti…justificarea neputinţei şi incompetenţei în realizarea proiectului CL 8 şi acoperirea cu neprevăzute…




În timp ce Sisif este cel mai cunoscut personaj pe străzile  municipiului Călăraşi, un document al consiliului judeţean… ca-n filmele cu proşti…justifică neputinţa, incompetenţa şi câte altele  în realizarea proiectului CL 8 şi acoperirea cu neprevăzute…
Photo1143Vă readuc aminte că atât preşedintele consiliului judeţean cât şi primarul municipiului Călăraşi şi-au declinat răspunderea în ceea ce priveşte  proiectul CL 8, aruncând pisica moartă în curtea Eqoaqua. Acum încercă acoperirea găurilor cu documente şi hotărâri colective . Găurile din Călăraşi mai la vară. Consiliul judeţean Călăraşi şi Consiliul municipal Călăraşi  sunt cei mai importanţi acţionari laEcoaqua.
Vreo complicitate, ceva? .Nu ştiu, Întrebăm.
Poate prefectul George Iacob se apleacă, aşa cum se stipulează  în fişa postului, asupra legalităţii hotărârilor consiliului judeţean cu privire  la Ecoaqua, finanţarea sportului, centrului cultural judeţean, spitalui judeţean de urgenţă şi altele… nu de alta dar opinia publică este oripilată de sfidarea cu care este tratată  de diverşi responsabilii pentru activităţi care nu se desfăşoară  în deplină legalitate şi care deranjează cetăţenii.
“Pe perioada implementarii proiectului au intervenit cheltuieli suplimentare datorate…” si “Au aparut astfel cheltuieli suplimentare…”.esenţa Raportului  la proiectul de hotărâre privind aprobaea majorării capitalului social al Societăţii Ecaqua S.A. Călăraşi.
12919100_1346018342090444_1057382623_n
Nelu Bălaşa
Urmare a solicitariilor de clarificare a pasajului referitor la CL8, din comunicatul transmis ieri, va atasez Raportul cu nr.4193/18.03.2016, din care, de la aliniatele 6, 7 si 8, rezulta motivele deficitului de finantare, citez: “Pe perioada implementarii proiectului au intervenit cheltuieli suplimentare datorate…” si “Au aparut astfel cheltuieli suplimentare…”.
Consider ca o solicitare de majorare a capitalului social trebuie argumentat serios din punct de vedere al utilizarii respectivului capital.
De reamintit este faptul ca o societate comerciala are si varianta “creditului” bancar… .
Cu deosebita consideratie,
Bogdan Georgescu
consilier judetean ALDE
Copie  a raportului
RAPORT la proiectul de hotarare privind aprobarea majorarii capitalului social al Societatii ECOAQUA S.A. Calarasi
Directiei Economice i-a fost transmis, în conformitate cu art. 42 din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Judetean Călărasi, proiectul de hotărâre privind aprobarea majorarii capitalului social al Societatii ECOAQUA S.A. Calarasi, precum si expunerea de rnotive la acesta.
In conformitate cu prevederile art. 98 raportat la art. 44 alin. (1) din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si ale art. 42 din Regulamentul de organizare si functionare al Consiliului Judetean Călărasi, suntem obligati să examinăm proiectul de hotărâre si să ne spunem părerea asupra legalitâtii, oportunitătii si necesitătii adoptării acestuia în forma si conditiile prezentate.
Potrivit Legii finantelor publice locale nr. 273/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, autoritătile deliberative pot hotărî asupra participării cu capital sau cu bunuri, în numele şi în interesul colectivitătilor locale pe care le reprezintă, la constituirea de societăti comerciale sau la infiintarea unor servicii de interes public local ori judetean, după caz, în conditiile legii.
Autoritătile deliberative pot hotărî achizitionarea, în numele şi în interesul colectivitătilor locale pe care le reprezintă, de actiuni la societătile la a căror constituire au participat cu aport de capital sau în natură şi pot majora sau diminua capitalul social al acestora, în conditiile legii.
Dupa cum se stie, Societatea ECOAQUA S.A. Calarasi este operatorul regional de apa si canalizare care a implementat proiectul « Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare in judetul Calarasi » , finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu 2007-2013, gasindu-se in acest moment in stadiul finalizarii proiectului, ultima lucrare in derulare, respectiv « Extinderea si reabilitarea retelei de distributie a apei potabile si a sistemului de canalizare, inclusiv statii de pompare apa uzata Calarasi » CL8, urmeaza a fi finalizata pana la sfarsitul lunii aprilie a anului curent, conditie necesara pentru intocmirea raportului final cerut de finantator.
Pe perioada implementarii proiectului au intervenit cheltuieli suplimentare datorate intarzierilor in desfasurarea licitatiilor publice mai intai, iar apoi a intarzierilor in derularea lucrarilor de executie din diferite motive, cele mai des intalnite fiind cele legate de incapacitatea antreprenorilor de a mobiliza financiar, uman si material resursele necesare derularii lucrarilor in ritmul contractual, in unele cazuri ajungandu-se la rezilierea contractelor deoarece antreprenorul a intrat in faliment.
Au aparut astfel cheltuieli suplimentare cu asistenta tehnica, de supervizare, asistenta SSM, reproiectare, avize noi si autorizatii.
In aceste conditii, in urma analizei financiare a intregului proiect, s-a ajuns la concluzia ca exista un deficit la bugetul proiectului de 5.249.818,91 lei.
Potrivit celor prezentate mai sus singura posibilitate de finantare a acestui deficit o reprezinta cresterea capitalului social prin subscrierea de catre actionari a sumei respective.
Prin Hotararea Consiliului Judetean Calarasi nr. 159/2013 pentru aprobarea majorarii capitalului social al Societatii ECOAQUA S.A. Calarasi, s-a decis cresterea cu 15.600 a numarului de actiuni detinute de Judetul Călăraşi, prin Consiliul Judetean Calarasi, de la 64.186 la 79.786, cu o valoare nominala de 10 lei/actiune.
Totodata, prin adresa nr. 196/2016 a societati susamintite, aceasta propunea actionarilor sai cresterea capitalului social, cu suma de 5.000.000 lei, reprezentand contravaloarea a 500.000 actiuni noi, proportional cu ponderea in structura actionariatului.
Consiliul Judetean Calarasi detine 32,8% din actiunile la Societatea ECOAQUA S.A. Calarasi, fapt ce presupune cresterea cu 164.000 a numarului de actiuni, cu o valoare de 1.640.000 lei.
Avand in vedere faptul ca, la aceasta data, excedentul bugetar rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2015, in exercitiul bugetar 2016 prezinta disponibilitati financiare, propun adoptarea unei hotarari pentru cresterea numarului de actiuni detinute de Consiliul Judetean Calarasi la Societatea ECOAQUA S.A. Calarasi.
Cu privire la motivarea în drept aratam ca masura propusa isi gaseste suportul legal in prevederile Hotararii Consiliului Judetean Calarasi nr.  /31.03.2016 pentru modificarea si completarea Hotararii nr. 24/2016 privind aprobarea utilizarii excedentului bugetar rezultat la incheierea exercitiului bugetar 2015, in exercitiul bugetar 2016, ale art. 113 lit. f), art. 210 alin. (1), art. 219 alin. (1) din Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 35 alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 17 si art. 91 alin. (1) lit. a) si alin. (2) lit. d) din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completari e ulterioare.
In conformitate cu prevederile art. 44 din Regulamentul de organizare si functionare l Consiliului Judetean Călărasi, supunem dezbaterii si votului Consiliului prezentul raport.

Daniel Ţuţuianu:Drăgulin în afară de nimic, a făcut absolut nimic


sala
Am băut o cafea cu Daniel Ţuţuianu. Am simţit nevoia pentru  a verifica o informaţie în contextul în care Daniel Drăgulin încearcă  să-şi asume paternitatea  proiectuluiSala polivalentă.  Aşa cum bine mi+am amintit  ideea şi demararea proiectului şi  finanţării Sălii Polivalente din Călăraşi au aparţinut primarului din perioada 2000-2004, Daniel Ţuţuianu.
Penibilă intenţia Primarului Drăgulin de  a-şi asuma  proiectul Sălii Polivalente din Călăraşi. Sala Polivalentă din Călăraşi a a fost începută  de primarul Daniel  Ţuţuianu şi inaugurată după 8 ani de mandat de Nicolae Dragu.Drăgulin a prelua-o fără parcare şi scările finalizate. În patru ani nu a reuşit nici scările să le termine.
Copii Călăraşiului nu au voie în Sala Polivalentă.Eu am gândit-o pentru copii Călăraşiului nu pentru păsările călătoare de la handbal şi futsal, a declarat pentru Argument Daniel Ţuţuianu.  Nici o competiţie a şcolii sportive a copiilor nu a fost organizată în sala polivalentă. De ce nu sunt  găzduite competiţiile şcolii sportive in sală?  a întrebat profesorul de sport Daniel Ţuţuianu.
Nu mi se pare firesc nici acesibilitatea scăzută a copiilor şi a cetăţenilor în general la bazele şi terenurile sportive,o anumită restricţionare a acesului pentru publicul larg la aceste facilităţi şi să existe anumţi privilegiaţi, a mai spus Ţuţuianu.


Liberalii Răducu Filipescu – preşedintele consiliului judeţean, Marian Dinulescu – vicepreşedintele CJ, Daniel Drăgulin -primar și Neagu Cezar –  director Ecoaqua  au distrus orașul. După ce au sfidat opinia publică  şi pe noi cu haosul şi degringolada generate de incapacitatee şi incompetenţa de  a împlementa în bune condiţii proiectul CL 8 şi după un management dezastruos care a dus la întârzierea  finalizării lui, acum încercă cu hotărâri nelegale diluarea şi pasarea răspunderii pentru pierderile acumulate, printr-o majorare ilegală de capital, a arătat într-o declaraţie politică Dan Cristodor, Preşedintele PSD Călăraşi.
cristodorFilipescu şi cu Drăgulin l-au numit director la Ecoaqua şi  l -au premiat pe Neagu Cezar cu o jumătate de miliard pentru eşecul catastrofal al implementării proiectului CL 8.
Simultan  în consiliul municipal şi în consiliul judeţean, joi 31.03.2016, se vor pune în dezbatere  hotărâri care să ducă la majorarea capitalului social la Ecoaqua S.A.Călăraşi.
PSD Călăraşi prin consilierii săi din consiliul municipal Călăraşi şi consiliul judeţean Călăraşi  se vor opune adoptării acestor hotărâri ca fiind nelegale şi vor milita ca cei responsabili pentru actuala stare de lucruri să-şi asume răspunderea în faţa cetăţenilor, a  mai spus Cristodor.
Vom fi consecvenţi  respingerii jocurilor politice ale lui Filipescu, Drăgulin şi Dinulescu şi vom apărăra intereselor comunităţii şi cetăţenilor municipiului nostru, a încheiat Preşedintele PSD Călăraşi


DOSAR DE POLITICIAN: Daniel Drăgulin, primarul cu sloganul "NU VĂ PROMIT NIMIC!"
Dacă la Ialomiţa am aflat că sărăcia este la ea acasă, iar oamenii nu au nici măcar apă potabilă la robinete, la Călăraşi situaţia este puţin mai roză, cu ghilimelele de rigoare: au probleme cu apa potabilă, cu ţânţarii dar şi cu câinii vagabonzi. Străzile oraşului sunt făcute praf, nu sunt bani, iar şomajul este eterna problema a acestui judeţ preponderent agricol. Primar peste Călăraşi stă tocmai un liberal pe nume Daniel Drăgulin. De fapt, marea surpriză este că tot judeţul Călăraşi, unul dintre cele mai sărace din România, este condus în mod paradoxal de liberali. Mai în glumă,mai în serios, cred că locuitorii din Călăraşi au un dezvoltat simţ al umorului sau penibilului când îi aleg şefi de judeţ pe băieţii de la PNL. Pentru că în ultimii 10 ani, liberalii nu au reuşit să aducă prosperitate la Călăraşi şi, probabil, nici pe viitor nu vor reuşi. Tartorul cel mare este Radu Filipescu, jupânul incontestabil al zonei încă din anul 2004. El este preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, dar şi primarul de facto al oraşului cu acelaşi nume. Primarul Drăgulin este de fapt interpusul său loial, dacă s-ar fi putut cumula funcţiile de şef la judeţ şi de primar cu siguranţă Filipescu le-ar fi obţinut pe amândouă. În paranteză fie spus , Filipescu este poate singurul liberal autentic dintre toţi baronii partidului. Filipescu a făcut închisoare în regimul comunist pentru acuzaţiile de “propagandă împotriva orânduirii socialiste”.

Spre deosebire de Filipescu, ca orice liberal făcut la apelul bocancilor, primarul Drăgulin a lucrat în ultimii 13 ani, evident, la Stat. Undeva prin anii '90, apare că ar fi condus nişte afaceri private, cât se poate de obscure. Cariera sa liberală începe de fapt în Partidul Comunist la Uniunea Tinerilor Comunişti. Liberalul Drăgulin este subinginer metalurgist şi a lucrat şase ani la uzina SIDERCA Călăraşi, pe vremuri unul dintre cele mai mari combinate siderurgice din România. Fireşte, după Revoluţie, combinatul Siderca a fost falimentat şi tăiat la fier vechi, după ce iniţial a fost privatizat pe şest în favoarea unei companii din Italia. Odată cu închiderea combinatului s-a detonat şi bomba socială din judeţul Călăraşi, şomajul fiind unul extrem de ridicat. Vă daţi seama cât de deştepţi erau comuniştii care au înfiinţat combinatul metalurgic, tocmai în judeţul cu cel mai mare potenţial agricol al României, iar ţăranii Bărăganului au fost transformaţi peste noapte în siderurgişti.

Primarul Drăgulin primeşte prima funcţie publică în 2001, când devine şeful serviciului de metrologie legală din Călăraşi. Din 2004, devine mâna dreaptă a baronului liberal Filipescu la consiliul judeţean; se dovedeşte a fi ascultător iar apoi, în 2012, câştigă primăria oraşului.

Drăgulin şi-a început mandatul cât se poate de sincer, în campania electorală primarul a spus: NU vă promit nimic, le-a spus cetăţenilor că va încerca să găsească soluţii la diversele probleme. Şi, cum găsirea soluţiilor într-un oraş sărac din provincie este o adevărată muncă de Sisif, liberalul Drăgulin tot caută să le rezolve. Aşa că, acum, primarul lucrează la strategia de dezvoltare a oraşului. Un studiu intelectual, chipurile, extrem de necesar. Problemele oraşului sunt însă cât se poate de (ne)intelectuale: blocurile comuniste trebuie reabilitate – ceea ce se şi întâmplă- mari părţi din oraş încă nu au canalizare, stăzile sunt distruse şi nu există locuinţe sociale. La asta se mai adaugă şi lipsa interesului pentru firmele private de a veni şi a investi la Călăraşi. În afară de marile exploatări agricole din judeţ, nimic nu se mişcă din punct de vedere economic aici. Şi judeţul Călăraşi, cu toată stima pentru locuitorii lui, este sortit desfiinţării. Primarul Drăgulin vorbea recent despre marile sume de bani pe care primăria le are de plătit la diverse credite. Noroc cu nouă lege a insolvenţei a administraţiilor locale.
Cu puţin efort şi judeţul Călăraşi, alături de Ialomiţa, poate fi integrat în judeţul Constanţa – iar Radu Mazăre o să-şi schimbe porecla din “prinţul litoralului” în Prinţul Bărăganului …


DEZERTARE în UNPR: Primarul Daniel Drăgulin s-a întors la PNL



Generalul Gabriel Oprea a primit vestea prin telefon, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, a ales să se întoarcă la partidul care l-a consacrat în admininistraţie. Primarul a anunţat că va candida, la alegerile locale din iunie, pentru Partidul Naţional Liberal. De asemenea, Daniel Drăgulin se întoarce în PNL cu toţi cei care l-au urmat în UNPR.


Daniel Drăgulin a plecat din PNL în luna septembrie, 2014, alegând să se înscrie în UNPR.

Zvonurile că Daniel Drăgulin s-ar putea întoarce în PNL au devenit din ce în ce mai insistente odată cu începutul anului 2016, informaţia fiind confirmată de surse apropiate PNL şi primarului la finalul lunii ianuarie. Pe 3 februarie, Daniel Drăgulin a participat la o conferinţă de presă, la sediul PNL, alături de liderul liberal Răducu Filipescu, deputatul Vasile Iliuţă şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu.



Drăgulin a recunoscut, oficial, candidatura la alegerile locale din această vară, pe listele PNL.

“Decizia pe care am luat-o şi faptul că sunt prezent aici arată că, într-adevăr, la alegerile locale voi candida pe listele Partidului Naţional Liberal. Acest lucru mă onorează dar mă şi obligă ca în calitatea pe care o am de candidat la primărie să depun toate eforturile pentru ca Partidul Național Liberal, din care am făcut parte peste 10 ani şi în care am revenit cu mare plăcere, să câştige atât alegerile locale, atât la nivel de municipiu cât şi la nivel de judeţ, cât şi, bineînţeles, alegerile parlamentare.”

Daniel Drăgulin spune că hotărârea a fost luată după ce a avut discuţii cu conducerea PNL, la nivel central şi local: “Vreau să vă spun că am apreciat deschiderea şi modul în care s-au purtat discuţiile cu conducerea locală a PNL cât şi cu conducerea naţională, factori determinanţi în decizia pe care am luat-o de a candida pe listele PNL.”, notează infomuntenia.

Drăgulin crede că alături de PNL şi beneficiind de prima poziţie în sondajele de opinie, drumul către câştigarea a încă unui mandat este mai uşor: “Să ştiţi că din sondajele pe care atât eu, cât şi alte partide şi colegii mei le-au făcut îmi dădeau un anumit avantaj, prima poziţie. Faptul că am venit în PNL nu face altceva decât să îmi consolideze şi să întărească ceea ce am pornit odată într-un proiect şi se continuă cu alegerea mea în al doilea mandat.”

Preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, crede chiar că raţiunile plecării lui Daniel Drăgulin la UNPR ar fi putut să fie chiar în interesul călărăşenilor: “A luat această decizie crezând că la un moment dat, la guvernare fiind PSD şi UNPR, că va putea să facă pentru Călăraşi mai mult decât ar fi putut alături de PNL – partid de opoziţie. Aşa a gândit atunci, poate că a judecat în folosul călărăşenilor şi poate că a judecat bine.”

Răducu Filipescu s-a arătat sigur de faptul că, alături de PNL, Daniel Drăgulin nu va putea fi înfrânt de nimeni la alegerile din vara aceasta. Liberalul a mai spus că în situaţia în care Drăgulin nu s-ar fi întors, PNL ar fi ieşit cu Vasile Iliuţă pentru a se bate pentru postul de primar al municipiului Călăraşi.



DEZERTORUL de SERVICIU
Dragulin umilit de Ceauseasca in sedinta de partid
Acesta si-a cerut scuze in fata penelistilor ca a plecat din partid!
Dupa ce Filipescu l-a “gratulat” pe Dragulin cu apelativul “copil ratacit”, mai nou, Cabinetul 2 (Eliss Calciu – pentru mediul virtual, Carmen Filipescu, pentru viata normala)
l-a pus pe actualul primar al municipiului sa-si ceara scuze pentru toate declaratiile defaimatoare la adresa sotului sau si sa recunoasca, in public, ca regreta ca a parasit partidul. Scena umilitoare pentru Dragulin s-a petrecut la o sedinta de partid in vazul si AUZUL tuturor!
Recomand pentru urmatoarea sedinta: coji de nuci (pentru coltul de rusine), scos pe strada Bucuresti cu statutul PNL in mana (pentru cine nu-si invata lectia), indicator cu sageata in varf (pentru cine iese din turma), benzi depilatoare (pentru doamna Filipescu ca-i sta mustata urat cand se incrunta).


.
.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu