joi, 21 aprilie 2016

BOMBA / Penelistii si Basistii se FREACA-n Glume prin POCORA / PNL schimba candidatul pentru Primaria Sectorului 3: Pocora- IN, Vasile- OUT


https://romanicablues.wordpress.com
Ziua si schimbarea la PNL. Cel putin asa par sa arate lucrurile, de miercuri incoace, de cand am aflat cel de-al patrulea nume de candidat al liberalilor pentru Primaria Bucurestilor.

Asadar, dupa ce deunazi aflam ca Marian Munteanu s-a retras din postura de candidat al PNL la Primaria Capitalei, cu doar cinci zile inainte de expirarea termenului limita pana la care se pot face inscrieri in cursa pentru alegerile locale auzim ca la Partidul National Liberal se mai opereaza o schimbare, tot in privinta luptei electorale din Bucuresti, insa de aceasta data pentru unul dinre cele sase sectoare.
Astfel, la sectorul 3, in lupta cu ceilalti contracandidati reprezentand partidele politice care isi inscriu reprezentanti in cursa din 5 iunie, dar si cu independentii care vor sa lupte pentru fotoliul de primar, urmeaza sa intre, mai nou, deputatul liberal Cristina Pocora, si nu Stefan Florin Vasile. Vestea a fost confirmata, intr-o interventie telefonica in direct la postul B1 TV, chiar de catre co-presedintele formatiunii, Alina Gorghiu.
Vasile a fost inlocuit, in cursul acestei zile, cu Pocora, liberala al carei nume se leaga, in ultimele luni cel putin, de initiativa legislativa privind indemnizatiile pentru mame, recent promolgata de catre seful statului. Trebuie spus, insa, ca propunerea organizatiei de sector urmeaza sa fie pususa votului, in cadrul unei sedinte a Biroului Politic National al PNL, reuniune care a inceput in urma cu doar cateva minute, la Palatul Parlamentului.

Cristina Pocora
Cristina Pocora
Vineri după-amiază deputatul PNL al colegiului I FeteştiŢăndărei a anunţat public, printr-un comunicat de presă faptul că renunţă la funcţiile de conducere pe care le avea în cadrul organizaţiei PNL Ialomiţa.
Prin demisia prezentată vineri, Cristina Pocora renunţă atât la funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PNL Slobozia, cât şi la cea de vicepreşedinte al Biroului Politic Judeţean al PNL Ialomiţa.
Motivul pentru care Cristina Pocora a luat această decizie are legătură cu faptul că în ultimul timp deviziile sale de revigorare a organizaţiei PNL Slobozia au fost contestate, iar în ceea ce priveşte BPJ PNL Ialomiţa  exista o atmosferă tensionată din cauza căreia nu şi-a putut desfăşura activitatea.
În comunicatul remis mass media, deputatul PNL mai precizează: „Am crezut că toată lumea doreşte să avem o organizaţie puternică la Slobozia, o organizaţie pe care să o întărim prin atragerea unor oameni noi, o organizaţie care, alături de organizaţiile municipale ale partenerilor din USL (PSD Slobozia şi PC Slobozia), să facă o echipă puternică pentru alegerile preşedinţiale din 2014 şi, mai mult decât atât, să oferim cetăţenilor din Slobozia şi din Ialomiţa o alternativă de dreapta, serioasă şi cu proiecte solide, pentru alegerile din 2016. Maniera în care unele persoane au înţeles reorganizarea filialei PNL Slobozia precum şi tonul şi jignirile din cadrul şedinţelor BPJ sunt  incompatibile cu modul meu de a întelege şi de a face politică (…)“
Reacţia liberarilor ialomiţeni a fost una destul de calmă şi firească. „Este decizia dumneai şi nu avem cum să o contestăm. E o decizie personală“ a declarat Ioan Martin, preşedintele organizaţiei judeţene PNL Ialomiţa.

Pe 21 Februarie 2014, sexi roşcovana purtătoare de cuvânt a PNL scria pe siteul său cristinapocora.ro că Victor Ponta pare să fi luat deja decizia de a renunța la USL și acum încearcă să arunce vina pe PNL și Crin Antonescu.
Cristina Pocora„Declarațiile privind candidatura lui Crin Antonescu la Președinție  – scrie roşcata pesiteul său – din opoziție indică faptul că Victor Ponta și PSD par să fi decis că merg mai departe în afara formulei USL, iar acum încearcă să arunce vina pe liberali.
Declarațiile lui Victor Ponta arată cum înțelege președintele PSD, copreședinte al USL, să răspundă efortului PNL de a rezolva această criză creată oricum artificial.
PNL a propus soluții rapide, PSD vorbește de prelungirea blocajului încă 45 de zile.
PNL și-a desemnat imediat miniștrii pe locurile vacante, PSD amână de 2 săptămâni numirea lor.
PNL îl aduce pe Klaus Iohannis în Guvern, PSD vine cu Daniel Constantin.
PNL a propus CAS scăzut și scutirea de impozit la profitul reinvestit, PSD cere legea amnistiei și grațierii.
Toate acțiunile lui Victor Ponta și ale PSD din ultimele săptămâni arată încercările disperate de a se opune prin orice mijloace continuării parteneriatului cu PNL și cu oamenii sustinuți de noi în Guvern, în frunte cu Klaus Iohannis.
În fața încercărilor repetate și a eforturilor PNL de a continua respectarea mandatului USL și a proiectelor cerute de români, Victor Ponta încearcă, iată, să plaseze cu de la sine putere PNL și pe Crin Antonescu în opoziție. Cetățenii au votat ca PSD și PNL să fie împreună la guvernare, iar Victor Ponta trimite PNL în opoziție și încearcă să îi indice drept vinovați tot pe liberali.
De ce îi este frică domnului Ponta să ne aibă în continuare la guvernare? De ce îi este frică să îl aibă pe Klaus Iohannis drept vicepremier?
Așa cum și-ar dori să aranjeze în Guvern miniștrii PNL după bunul său plac, punându-l pe Klaus Iohannis la Finanțe deși acesta este pregătit pentru Interne, la fel de arbitrar Victor Ponta ar vrea să reașeze configurația politică și realocă, după propriul interes, votul românilor.”
Ce n-am înţeles eu din articolul Cristinei Pocora este de ce nu foloseşte în faţa numelui neamţului titulatura Sanctitatea Sa precum şi de ce nu ne povesteşte cum a putut exista PNL în toată istoria lui de dinaninte de Iohannis. Văd că acum nu se mai poate fără sibian  … mă întreb dacă nu cumva face o oarece confuzie şi sinianul care îi place ei, nu e un aparat care se scrie „sybian”, (un aparat folosit de doamne la „călărie” pentru a obţine plăceri nebănuite.)
În fine …s-o gândi ea la ceva. Cu mintea roşcovanelor nu te pui 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu