DIICOT este pe urmele unui fost deputat PDL care ar fi bătut un bătrân.
Fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis în judecată în al patrulea dosar penal.
Împreună cu fostul parlamentar au mai fost trimise în judecată, de către DIICOT, în acest ultim dosar, încă şase persoane, printre care şi Valentin Boldea, fostul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Mihai Boldea mai este judecat în alte trei dosare penale, iar în unul dintre acestea a fost condamnat, la prima instanţă, la şase ani de închisoare, relatează adevarul.ro.
Încă unul dintre dosarele penale care-l au ca protagonist pe fostul deputat gălăţean Mihail Boldea a ajuns pe masa judecătorilor. Aceasta este a patra cauză penală în stare de judecată care-l priveşte pe Mihail Boldea, după dosarul „Aviasan” (în care Curtea de Apel Braşov a decis deja condamnarea la şase ani de închisoare a fostul demnitar), dosarul „Afaceri imobiliare cu morţi” (aflat la Curtea de Apel Iaşi) şi dosarul privind o tentativă de a-şi ascunde averea de sechestrul asigurator (aflat la Curtea de Apel Galaţi).
Potrivit procurorilor DIICOT, care au instrumentat acest din urmă dosar începând din 2012 (fiind disjuns din dosarul „Afaceri imobiliare cu morţi”), Mihail Boldea este inculpat de săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi instigare la complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu, participaţie improprie la infracţiunea de evaziune fiscală şi instigare la evaziune fiscală.
Alături de fostul deputat, în acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată Valentin Boldea (fratele ex-parlamentarului; fost, la data comiterii faptelor, şef al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi), Mircea Bivol (fost consilier parlamentar al lui Mihail Boldea), Mădălin Andrei Petrea, Eugen Roşu, George Hristu, Lucia Raluca Dobrea, dar şi două societăţi comerciale.
Procurorii DIICOT susţin că Mihail Boldea a constituit, în cursul anului 2010, un grup infracţional organizat, la care au aderat şi celelalte persoane trimise acum în judecată. Gruparea, susţin anchetatorii, „a urmărit obţinerea unor sume de bani, fie prin inducerea în eroare a instituţiilor bugetare, fie prin sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat”.
Mihai Boldea este cercetat de Parchetul General şi în cazul imobilului de pe str. Morilor, nr. 130, speţă în care au fost implicaţi doi agenţi ce au lucrat în campania electorală din 2008 pentru Boldea, împreună cu alţi doi complici. Cei patru ar fi încercat să îl convingă, inclusiv prin bătaie, pe Gheorghe Bălănuţă, proprietarul imobilului de pe str. Morilor, nr. 130, la un preţ cu mult sub preţul pieţei. La un moment dat, bâtrânului i-a fost pus un prosop ud în cap şi a fost bătut ca să dea actele casei. După ce bătrânul s-a refugiat pe străzi şi a ajuns la azil, cei 4 au încheiat la un notar din Târgu Bujor (Galaţi) o procură falsă pentru unul dintre ei, prezentând un bătrân din comuna gălăţeană Suceveni ca fiind Gheorghe Bălănuţă. Cu actul casei în original.
Suspecţii ar fi încercat să vândă imobilul unui coleg de partid al lui Boldea, omul de afaceri Radu Gheorghe, fost consilier municipal PDL, care locuia pe Morilor nr. 132. Se pare că Boldea a fost mijlocitorul potenţialei afaceri dintre agenţii săi electorali şi Radu Gheorghe. Tranzacţia nu a mai avut loc, pentru că omul de afaceri a cerut ca la notar să fie adus cel despre care ştia că este proprietarul imobilului şi, cum bătrânul nu a fost adus, a sesizat poliţia.
Cei 4 au fost condamnaţi de Tribunalul Bacău la pedepse cu închisoarea. Partea referitoare la implicarea deputatului Boldea a fost trimisă la Parchetul General, scria romanialibera.ro în 2012.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu