Scandal in judetul Dambovita, intr-o comuna controlata de oamenii fostul sef al CJ, Florin Popescu, condamnat la 3 ani de puscarie pentru mituirea electoratului , iar acum trecut in barca controversatului Dumitru Miculescu, proaspat presedinte al organizatiei liberale. Apropierea alegerilor i-a indemnat pe penelisti sa ia o serie de masuri care sa le aduca cat mai multe voturi. Dar nu pe cai cinstite, ci ocolind legea. O formula eficienta de fraudare a alegerilor o reprezinta stramutarea, pentru o scurta perioada de timp, o unui numar mare de persoane intr-o localitate, persoane loiale care stiu foarte bine cu cine voteaza. Astfel, PSD Dambovita acuza ca in ultima perioada s-au depus la primarie foarte multe cereri de mutatie in Butimanu, sustinand ca acest fenomen a fost semnalat si la alegerile din 2012.
”Au fost înregistrate doua plangeri la Parchetul Dambovita, una din partea Consiliului Local Butimanu, si alta din partea Consiliului Judetean Dambovita. Ambele dosare se afla la Postul de Politie Butimanu, prima de circa o luna, a doua de circa doua saptamani. S-a inceput audierea unor rezidenti, dar, din ceea ce am văzut, 90% sunt cei care au proprietati in Butimanu si care au fost de buna voie sa isi faca domiciliul acolo unde au si casa. In rest, cazurile semnalate de mine, la unele familii din Butimanu care au luat in spatiu intre trei si 10 persoane nu sunt audiate”, a declarat presedintele PSD Butimanu, Gabriel Olteanu.
Acesta a mai spus ”in sesizarea consiliului judeţean erau 16 proprietari care au procedat la fel si in anul 2012, sunt persoane din Iasi, Galati, Cojeasca, Buftea, de peste tot. Cele doua dosare, comasate, sunt la un singur agent al secţiei 3 de Poliţie Butimanu, care de doua saptamani este în concediu medical. Si in fiecare zi apar din ce in ce mai multi rezidenti. Sunt aproximativ 300 astazi. Ganditi-va, 300 de cetateni adusi pentru vot intr-o comunitate in care cei cu drept de vot sunt 1.500. Doar intr-o singura zi, intr-o singura casa a unui cetatean din Butimanu, unde sunt doua camarute, au fost introduse opt persoane din Bolintin, Giurgiu”, a spus Gabriel Olteanu.
Arestat preventiv pentru fapte de coruptie
Comuna Butimanu a devenit celebra in toata tara prin ispraviile si faradelegile primarului, Marin Dragnea, fost general de Securitate. Desi trebuia sa-si piarda mandatul, de mult timp ,pentru ca a fost arestat preventiv,o perioada de timp, apoi trimis in judecata, Dragnea, nu numai ca a ramas in functie, dar si candideaza pentru un nou mandat. Un personaj dubios, care, mai intai a fost in tabara PDL, fiind un apropiat al fostului sef al CJ Dambovita, Florin Popescu, aflat acum la puscarie, in urma condamnarii sale la 3 ani de inchisoare pentru miturea electoratului. Dupa ce PDL a pierdut alegerile, Marin Dragnea a sarit in tabara UNPR, cand Dumitru Miculescu era presedinte al organizatiei, ca apoi, dupa ce acesta a trecut la PNL si edilul de la Butimanu s-a intors la PNL.
Marin Dragnea a fost retinut in 27 ianuarie 2015, impreuna cu gasca sa din primaria Butimanu, (viceprimarul Nicolae Grecu, fosta contabila si caserita primariei) pentru abuz in serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals cu un prejudiciu de peste 1 milion de lei. Insa, dupa ce stat la parnaie o luna de zile, apoi in arrst la domiciliu, in aprilie, cand era sub control judiciar, s-a intors in fotoliul de primar, de unde, dupa cum sustin procurorii, a prejudiciat masiv bugetul local. Oare cum mai putea ramane in functie, in asemenea conditii?
DNA arata in referatul pentru arestarea preventiva a conducerii primariei Butimanu ca inculpatii au facut parte din comsia de implementare a unor lucrari fictive de decontare din bani publici. Este vorba despre reabilitarea iluminatului public din comuna, lucrari de deszapezire, ridicarea gunoiului menajer si de curatenie. Cu alte cuvinte, edilul din Butimanu, un apropiat al puscariasului Florin Popescu, iar acum prieten al presedintelui PNL, Dumitru Miculescu, “a bagat mana pana la cot” in banul public, pe care il gestiona.
19 dosare, in 5 ani
De asemenea, potrivit presei centrale, ( anchetespeciele.ro), edilul din Butimanu a adunat in cinci ani de mandat, un numar de 19 dosare penale, fapt ilustrat in documentele IPJ Dambovita, el fiind cercetat, in special de Serviciul de Investigare a Fraudelor. Un motiv pentru care acesta ar fi scapat basma curata in multe cazuri de coruptie ar fi relatiile sale nepotrivite cu un fost vicepresedinte al CSM, George Balan, trimis in judecata de DNA pentru scurgere de informatii neautorizate pentru a obtine servicii si bani. Un alt apropiat al lui Dragnea, era si comisarul Alexandru Vulpe, fost sef al Politiei Tartasesti, care avea in subordine si comuna Butimanu. De precizat ca si acest Vulpe face parte din gasca de apropiati ai lui Marin Dragnea.
Dupa expresia “aschia nu sare departe de copat”, nici fiul edilului, Cezar Dragnea nu a sta departe de belele. El a fost cercetat in doua dosare penale. Un caz de delapidare a proprietatii obstesti il reprezinta, in opinia cetatenilor, deposadarea comunei Butimanu de malul izlazului, fiind vorba despre 200 de ha care ar fi ajuns in proprietatea fiului primarului. De asemenea, o afacere tulbure este si un proiect de alimentare cu apa a comunei. Potrivit ziaristilor de la anchetespeciale.ro, “Consiliul Local condus de Dragnea a aprobat un proiect de forare a unui put necesar alimentarii cu apa a populatiei pe o suprafata de teren de 5000 mp, proiect evaluat la 160.000 euro, insa putul este la ora actuala in paragina, iar terenul de 5000 mp a fost vandut. In acelasi timp primarul pune in proprietate un localnic cu un teren pentru statia de epurare si il revinde Primariei cu suma de 4 miliarde lei.”.
Apartamente de lux la Mamaia
In acelasi timp, presa a pus sub semnul intrebarii si modul in care, odrasla edilului din Butimanu a achizitionat 3 apartamente din complexul de lux Sea Breeze din Mamaia de Nord, construit de o escroaca din Cernavoda, pe numele ei de Sabina Vieru, condamnata la 4 ani de puscarie, in SUA. In acelasi complex si-a mai achizitionat apartamente, deputatul PDL Florin Anghel, trimis in judecata la sfaristului anului 2005, pentru fapte de coruptie, savarsite in perioada in care a fost presedinte al CJ Prahova ( 2008-2012).
Ziarul replicaonline.ro, scrie ca Cezar Dragnea, este “tanarul devenit celebru dupa ce a aparut intr-un tabloid central la volanul unei minunaţii de Ferarri si are nu mai putin de trei apartamente in complexul Sea Breeze, ultimele doua fiind cumparate in acelasi timp, in decembrie 2009. Contextul este unul destul de ciudat, beizadeaua primarului Dragnea urmand sa plateasca sume rizibile pentru apartamente cumparate anterior si cu aproape 900.000 de euro. Spunem asta pentru ca Cezar Gabriel Dragnea a devenit proprietarul a doua apartamente cu doar 20.000 de euro, bani reprezentând avansul din suma totala de 80.000, administratorul firmei care a ridicat Sea Breeze, Cristian Serban, vanzand la preturi de nimic imobilele de lux, inainte de a-si declara falimentul, in ianuarie 2010, cu cateva zile inainte de condamnarea asociatei sale, Sabina Vieru”.
Avere din salariu la stat
Primarul de la Butimanu este unul dintre cei mai bogati edili din tara, desi a fost angajat toata viata la stat . Din pacate ANI nu a trecut niciodata prin aceasta localitate. Acesta se lauda ca are 600 000 euro si 500 000 lei cash, pe care ii detine la saltea. Poate ANI ar trebui sa se autosesizeze in conditiile in care pe site-ul oficial al primariei nu exista, in acest moment, nici o declaratie de avere sau interese pe numele edilului Marin Dragnea.
Ultima declaratie de avere pe care o putem accesa este datata din 2009. Potrivit acesteia, Dragnea detine doua terenuri intravilan in Butimanu, de 2ha, 2 case de locuit in Butimanu, o casa de locuit in Luciana, un apartament in Buftea si doua spatii de productie in Luciana. De asemenea, acesta are in proprietate doua autoturisme de lux – un Volswagen si un Mercedes, un autovehicul Aro 10, masini agricole – combina, 2 tractoare, pluguri si o remorca auto. In acelasi timp, Dragnea are bijuterii in valoare de 15.000 de euro si in conturi, 1,2 milioane de euro. Si-a vandut o ferma zootehnica cu 200 000 lei, un teren cu 23.000 euro si furaje in valoare de 200 000 euro!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu