joi, 14 aprilie 2016

Catusele lui ŞOVA îngroapă multi LIDERI Pesedei

1. Avocatul ŞOVA “obţine” trei contract spumoase cu CE Turceni – suspectate de trafic de influenţă;
2. Avocatul ŞOVA încheie un contract de prestări servicii cu Avocatul PONTA, care este şi deputat, memebru în Comisia de anchetă a CE Turceni-Rovinari;
3. Avocatul PONTA facturează activităţi către Avocatul ŞOVA – se acoperă cu acte pe o activitate inexistentă fizic;
4. Avocatul ŞOVA achită facturile către Avocatul PONTA – aparent perfect legal;
5. Avocatul PONTA plăteşte toate taxele către FISC – nicio ilegalitate;
6. Avocatul ŞOVA plăteşte “toate” taxele către FISC – aparent nicio ilegalitate!
Unde este escrocheria?
Avocatul ŞOVA nu are CHELTUIELI pe măsura VENITURILOR şi, la sfârşitul anului, trebuie să plătească impozitul pe PROFIT.
Avocatul ŞOVA este LACOM şi nu vrea să plătească la FISC impozit pe tot venitul. Pentru a-şi diminua baza de impozitare cu circa 12.000 de EURO, îi propune Avocatului PONTA să-i factureze o sumă de bani pentru a-şi reduce profitul şi, implicit, pentru a plăti mai puţin la FISC.
Avocatul PONTA acceptă!
Prin acceptare, Avocatul PONTA participă la escrocheria Avocatului ŞOVA. Prin falsa diminuare a profitului, Avocatul ŞOVA nu achită toate taxele către ANAF.
Astfel, apare o evaziune fiscală de 51.321, 80 lei (circa 12.000 de euro), sumă ce reprezintă impozitul pe profit neachitat la FISC de Avocatul ŞOVA.
Conform Codului Penal, Avocatul ŞOVA este principalul făptuitor iar Avocatul PONTA este complice la evaziune fiscală şi spălare de bani.
Aici apar mici întrebări nevinovate:
De ce a acceptat Avocatul PONTA să emită facturi, ştiind că se încarcă personal cu VENITURI ce îi vor mări şi LUI baza de impozitare şi, implicit, va plăti mai mult la FISC?
Oare prin această manevră Avocatul ŞOVA i-a achitat partea Avocatului PONTA ca MITĂ pentru obţinerea contractului cu CE Turceni?
Oare LACOMUL Avocat ŞOVA a refuzat să-i plătească, din buzunarul său, partea Avocatului PONTA, din cauză că urma să plătească la FISC un impozit mai mare pe profit – care, EVIDENT, i-ar fi diminuat partea sa cu cel puţin 12.000 de euro?
N.B. În practica fiscală, inspectorii ANAF dacă au constatat o astfel de diminuare de profit “dau jos” cheltuielile nedovedite dar prinse în buget iar dacă obţin recuperarea prejudiciului se consideră mulţumiţi şi nu mai trimit CAZUL către procurori. În cazul Avocatului ŞOVA vorbim despre o delapidare de circa 12.000 de euro… Prea mică pentru ca dosarul să mai fie trimis către procurori.
Ce observăm? Aparent, KOVESI, şefa DNA, a considerat că delapidarea este MARE şi merită cercetată ţinând cont de faptul că personajele implicate sunt senatorul ŞOVA şi premierul PONTA! Dar să nu uităm că dosarul a pornit de la cele trei contracte de avocatură încheit ilegal de ŞOVA cu CE Turceni.

Scurt istoric pentru a fixa în memoria noastră problematica Dosarului ŞOVA-PONTA:
1 iunie 2006: Ponta denunță, într-o conferință de presă, contracte păguboase încheiate cu privați de către complexele energetice Turceni și Rovinari și face acuzații dure la adresa ministrului Economiei, Codruț Șereș, dar și la adresa lui Dan Voiculescu (ambii implicați în tranzacțiile dubioase cu energie); mai mult, Ponta anunță că intenționează să ceară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă;
6 decembrie 2006: se înființează Comisia de anchetă parlamentară pentru analiza activităţii Ministerului Economiei şi Comerţului; în presă, e numită “comisia pentru băieți deștepți”; președinte al comisiei e deputatul PSD Iulian Iancu, Ponta e simplu membru;
15 martie 2007: presa relatează despre roadele funcționării comisiei de anchetă – noi contracte dubioase la Turceni și Rovinari;
21 martie 2007: în plin efort de anchetă al comisiei parlamentare din care făcea parte și Ponta, directorul de la Rovinari (azi deja celebrul Laurențiu Ciurel) încheie primul contract cu casa de avocatură a lui Șova.

Pentru conformitate, iată un pasaj din comunicatul DNA oferit presei, astăzi, 19 august 2015:
“Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală reținută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei.
Acest prejudiciu constă în obligațiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Șova și Asociații”, reprezentată de Șova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”. Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziția contribuabilului SCA „Șova și Asociații”, înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăți pentru prestarea unor activități juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Șova și Asociații”.
În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Șova și Asociații”
Practic, plățile făcute de SCA „Șova și Asociații” către Ponta Victor Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Șova și Asociații” și, în consecință, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferență ce reprezintă prejudiciul menționat.
Precizăm că, în respectiva cauză, PONTA VICTOR VIOREL este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor, iar ȘOVA DAN-COMAN este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu