Omul de afaceri Iosif Armaş, care a contribuit decisiv la privatizarea staţiunii Băile Herculane, din judeţul Caraş- Severin, a fost ridicat din Bucureşti şi urmează să fie dus la DIICOT Caraş-Severin pentru a fi audiat în cazul de delapidare şi bancrută frauduloasă, cu prejudiciu de 30 de milioane de euro.
Alături de preşedintele CA al SC Hercules Băile Herculane, Iosif Armaş, urmează să fie ridicate pentru a fi audiate alte 11 persoane, printre care foşti directori ai firmelor controlate de Armaş, dar şi un fost director al Agenţiei pentru Rezervele Statului Caraş- Severin.
Miercuri dimineaţă, procurorii Biroului Teritorial Caraş-Severin al DIICOT au făcut 16 percheziţii în Caraş- Severin, la Băile Herculane şi Caransebeş, dar şi în judeţul Timiş şi în Capitală, într-un caz de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi complicitate la delapidare, bancrută frauduloasă şi complicitate la această infracţiune, spălare de bani şi abuz în serviciu..
Anchetatorii au descins, miercuri, şi la Agenţia pentru Rezervele Statului, din judeţul Caraş- Severin.
Potrivit anchetatorilor, Iosif Armaş, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Hercules SA Băile Herculane, acţionar şi administrator special al SC Argirom Internaţional SA Bucureşti (societate care, la rândul ei, deţinea peste 60 % din acţiunile Hercules, directorul general Filip Răiescu şi directorul economic Gavril Adamescu, ambii la SC Hercules, sunt suspectaţi că au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi alte persoane, având drept scop scoaterea activelor/bunurilor societăţii din patrimoniul acesteia şi însuşirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obţinute din valorificarea acestor active.
Astfel, anchetatorii susţin că au fost înstrăinate în mod fraudulos mai multe hoteluri, restaurante, băi termale şi pavilioane ale unor sanatorii
Prejudiciul total cauzat în acest caz, în care este suspectă şi Monica Angela Borza, lichidator judiciar, se ridică la 123.325.726 lei (aproximativ 30 de milioane de euro)
Percheziţii în Caraş Severin, la persoanele care ar fi devalizat staţiunea Băile Herculane. Printre persoanele vizate de procurori se află şi fostul deputat (PSD) de Călăraşi, omul de afaceri Iosif Armaş.
Ofiterii DIICOT din Caras Severin fac perchezitii la 16 adrese. Potrivit anchetatorilor, sunt vizate 22 de persoane suspectate de mai multe infractiuni. Printre cei vizaţi se numără omul de afaceri Iosif Armaş, care controlează societatea Hercules SA, acuzată adesea în presă pentru dezastrul în care se află staţiunea Băile Herculane. Alături de Iosif Armaş, sunt vizaţi de anchetă Filip Raiescu, directorul societăţii şi Virgil Adamescu, director Economic. Procurorii spun că cei trei au constituit un grup infracţional organizat având ca scop devalizarea patrimoniului societătii, aceştia fiind acuzaţi de delapidare, abuz in serviciu şi constituirea unui grup infracţional.
Pe omul care a beneficiat de privatizarea scandaloasă a stațiunii Băile Herculane nimeni pare să nu-l mai întrebe ceva, iar când a fost încolțit de procurori i-a împins pe alții după gratii ca să scape el de negura închisorii!
Judecătorul Tribunalului București, Mircea Moldovan, un corupt până în măduva oaselor după cum au arătat procurorii anticorupție, a pretins și primit de la milionarul de carton Iosif Armaș mai multe chilipiruri pentru a-l ajuta cu o soluție favorabilă în dosarul legat de insolvența SC Argirom Internațional. Nimeni alta decât firma care a primit în mod cel puțin suspect, pe vremea ministrului Dan Matei Agathon, aproape întreaga stațiune Băile Herculane. Stațiune pe care Armaș a avut grijă s-o îngroape aproape iremediabil.
Procurorii au date potrivit cărora magistratul a primit de la Armaș produse alimentare – în data de 13.12.2012, suma de 3.000 lei – în data de 08.05.2013, suma de 1.800 lei – în data de 18.06.2013 și un telefon mobil marca Iphone 4S, în decembrie 2012. În primă instanță a primit pentru aceste fapte, dar și pentru multe altele asemănătoare 22 de ani de pușcărie!
Potrivit, obiectiv-online.ro, fostul deputat PSD de Călăraşi, în mandatul legislativ 2000 – 2004, a avut o uluitoare poveste de succes ajungând, de la simplu portar de hotel, la om de afaceri, deputat şi preşedinte al Federaţiei Române de Box. Armaş a deţinut Aeroportul din Caransebeş, pe care l-a vândut în anul 2011 lui Axente Obrejan, un om de afaceri de pe Valea Bistrei, dar şi porturile din Moldova Nouă şi Orşova, precum şi fabrica de zahăr din Călăraşi, toate, la această oră, nemaifiind în posesia acestuia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu