joi, 31 martie 2016

SENZATIONAL / Toti banii din lucrari ''PARA-NDARAT'' la PARTID / Un caz evident de conflict de interese in curtea sefului CJ Alba, Ion Dumitrel. Contractele pe bani publici nu se dau decat cu carnet de partid

Un caz flagrant de conflict de interese   la consiliul judetean Alba ne-a fost sesizat de cititorii nostri. Este vorba despre numeroase lucrari executate  de firma unui consilier judetean PDL(PNL), derulate de consiliul judetean,  prin fonduri bugetare sau europene. O afacere de partid, patronata de presedinte CJ, Ion Dumitrel. Precizam ca Hategan este mana dreapta a sefului consiliului judetean, atat la CJ, cat si in cadrul partidului liberal.
Marius Hategan este secretar general al PNL  si secretar al comisiei de amenajare a teritoriului, investitii si turism din cadrul CJ Alba. El este actionar al firmei SC “Oma Grup Instal SRL” si administrator la SC Adimar Proiect Instal SRL”.
Firma SC Oma Grup Instal SRL a derulat intre 2011 si 2012 trei proiechttp://www.ancheteonline.rote cu fonduri europene pe masura 322, in comunele Ighiu, Sintimbru si Saliste din judetul Alba. Masura 322 prevede investitii pentru “renovarea si dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”.
Potrivit SEAP, societea consilierului judetean, Marius Hategan, impreuna cu alte doua firma,  a castigat pe data de 19.09.2011, o lucrare de modernizare a infrastructurii rurale in comuna Ighiu, cu o valoare de 8.403.740,34 lei. Un alt proiect obtinut de SC Oma Grup Instal SRL, pe data de 31.05.2011,  este in comuna Sintimbru, tot pe masura 322 ( cu fonduri europene), in valoare de 8.279.978 lei. De asemenea, la Saliste, aceeasi firma a castigat, pe 02.04.2012, o lucrare de modernizare a comunei, in valoare  772,230 lei. Toate contractele au fost acordate, prin licitatie, de consiliului judetean Alba.
Societatea consilierul Hategan  a castigat si o serie de lucrari cu fonduri de la consiliul judetean Alba, in  o serie de comune, precum: Rosia Montana ( 31.05.2012), in valoare de 191.234 lei, Jidvei ( 25.09.2012) in valoare de 1.193.315 lei, Mihalt (20.08.2013), in valoare de 520.800 lei, Ocna Mures (12.11.2013), in valoare de 1.781.131 lei, in comuna Sona ( 16.10.2013), in valoare de 5.314.727 lei, in comuna Unguras(22.02.2013), in valoare de 6.375.199 lei.
De asemenea, firma lui Marius Hategan activeaza in cadrul unei asociatii de tip GAL ( Grup de Actiune Locala), sub denumirea Tara Secaselor,( judetele Alba si Sibiu),  care cuprinde numeroase primarii, ONG-uri si firme , scopul acesteia sa atraga fonduri europene pentru dezvoltarea acestei microregiuni.
In acest context, putem spune ca putem vorbi de un caz de conflict de interese. De ce? Marius hategan, detine o dubla calitate, care influenteaza evident obtinerea pentru sine  de bunuri patrimoniale, din fonduri publice (europene si bugetare): actionar la firma SC Oma Grup Instal SRL si consilier judetean. Precizam ca mai toate contractele castigate de societatea lui Hategan s-au derulat prin intermediul /sau cu bani de la consiliul judetean. De asemenea, foarte important este si faptul ca Marius Hategan este secretar al comisiei de amenajare a teritoriului, investitii si turism din cadrul CJ Alba.
Cu alte cuvinte, lucrarile obtinute de SC Oma Grup Instal SRL,  au fost castigate  in urma licitatiilor organizate de consiliul judetean, pentru modernizarea si renovarea infrastructurii comunelor din Alba. De asemenea, aceeasi firma a castigat licitatii pentru derularea unor proiecte cu fonduri europene, gestionate de acelasi CJ. Mai mult, comisia de amenajare a teritoriului, a carei secretar este Marius Hategan, a dat aviz hotararilor CJ privind  derularea lucrarilor de modernizarea a comunelor, castigate de firma aceluiasi Hategan.
Mentionam ca presedinte al consiliului judetean Alba, Ion Dumitrel este, potrivit presei locale, un apropiat al lui Marius Hategan.  De asemenea, pe linie politica, cei doi sunt colegi de partid in  PNL: Ion Dumitrul – prim-vicepresedinte, Marius Hategan – secretar general. Este mai mult decat evidenta starea de conflict de interese in care se afla Marius Hategan.
De interes este si faptul ca mai  toti primarii din comunele in care  firma consilierului Marius Hategan, a obtinut contracte,  sunt din PDL(PNL): Ighiu – Traian Rusu, Simtimbru –Iancu Popa, Rosia Montana – Eugen Furdui, Jidvei – Alin Trif, Mihalt – Flavius Mihalt, Ocna Mures – Silviu Vintelar, Sona – Ioan Horsia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu