Stimate Domnule Nelu Bălașa,
Responsabilii din Consiliul judeţean Călăraşi încă nu realizează că vor da socoteală pentru fiecare act pe care îl semnează şi “fentele”, pe care le execută acum pentru satisfacerea unui anumit interes, pot păcăli doar consilierii judeţeni, nu şi pe profesioniştii abilităţi să verifice actele, vreodată.
Aşa cum mi-aţi solicitat telefonic, referitor la proiectul de Hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social al SC ECOAQUA SA Călăraşi, trebuie să facem o analiză a legalităţii articolelor cuprinse în interiorul dispozitivului Hotărârii.
- Întrebarea fundamentală este, cine a fost mai întâi? oul sau găina? Astfel, care este prima dispoziţie legală? Hotărârea AGA ECOAQUA Nr.1/28.01.2016 sau Hotărârea Consiliului Judeţean Călăraşi care urmează a fi aprobată în data de 31.03.2016?
Aşa cum am arătat în interpelările adresate preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, prin care i-am solicitat să respecte prevederile art.92 din Legea 215/2001 şi prin care solicitam să se precizeze dacă reprezentanţii Consiliului judeţean, în organele de conducere ale ADI sau ale Societatilor, unde Consiliul judeţean(judeţul) este membru/asociat, au avut mandate speciale să voteze(sau nu) anumite Hotărâri în AGA sau Consiliile Directoare ale acestor entităţi, şi de data aceasta consider că era necesar un mandat special din partea Consiliului judeţean pentru ca reprezentantul acestuia să voteze(aprobarea sau respingerea) Hotărârii AGA nr.1/28.01.2016.
Fără acest mandat special Hotărârea AGA Nr.1/28.01.2016 este nulă.
Pentru a “acoperi” această “lipsă”(nelegalitate), conducătorul Consiliului Judeţean Călăraşi ne propune acest proiect de Hotărâre prin care intenţionează să legitimeze “tardiv” votul reprezentantului nostru în AGA şi în acelaşi timp, să transfere răspunderea de la executiv către consilierii judeţeni.
Interesant este că, în preambulul proiectului de hotărâre, nu este menţionată Hotărârea AGA nr.1/28.01.2016, singurul act care ar fi putut fundamenta, din punct de vedere al necesităţii, oportunităţii şi legalităţii, aprobarea proiectului(în afară unei expertize economico-financiare, care nu este dorită de nimeni).
Responsabilii din Consiliul judeţean Călăraşi încă nu realizează că vor da socoteală pentru fiecare act pe care îl semnează şi “fentele”, pe care le execută acum pentru satisfacerea unui anumit interes, pot păcăli doar consilierii judeţeni, nu şi pe profesioniştii abilităţi să verifice actele, vreodată.
- Consiliul Judeţean nu poate aproba majorarea capitalului social al SC ECOAQUA S.A. doar cu suma care îi revine. Este un nonsens faţă de conceptul de societate pe acţiuni. Ar fi trebuit luate mai multe decizii, exprimate separat şi clar, nu “amestecate” într-un dispozitiv ambiguu şi fără sens.
- Tot la partea de dispozitiv al proiectului de Hotărâre, cum îşi imaginează iniţiatorul că Direcţia Economică şi Societatea ECOAQUA S.A. pot “executa”/duce la îndeplinire prevederile prezentei Hotărâri, fără ca ordonatorul de credite să fie împuternicit?
Bogdan Georgescu
consilier judetean ALDE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu