sâmbătă, 26 martie 2016

BRIGADA ANTITERORISTĂ A SRI, PE POZIȚII

HTTP://WWW.OBIECTIVONLINE.RO
Sunt special antrenați să anihileze teroriștii la bordul avioanelor și reprezintă ultima linie de apărare în cazul unor atentate. Este vorba despre acei însoțitori înarmați, care lucrează sub acoperire pe zborurile civile. Sunt luptători cu experiență din Brigada Antiteroristă a SRI. Pasagerii nu le cunosc identitatea. Însă ei sunt pregătiţi să intervină în orice moment, dacă apare vreun pericol la 10.000 de metri altitudine.
Baza SRI de la Grădiştea, la 40 de kilometri de Bucureşti. Este locul în care sunt pregătiți cei care ne protejează viața atunci când ne urcăm la bordul unui avion românesc. În străinătate, sunt cunoscuți ca Air Marshals. În România, sunt selecționați din Brigada Antiteroristă a SRI.
n acest poligon subteran se antrenează luptătorii Antitero de la bordul avioanelor civile. Trag zilnic peste 300 de cartușe, dar pregătirea lor nu se limitează doar la asta.
Muniția folosită de luptătorii Antitero la bordul aeronavelor este una special adaptată acestui mediu.
Sunt peste 1.000 de scenarii pe care instructorii le folosesc pentru a testa abilitățile luptătorilor. În acest cinepoligon, o rază laser ține loc de glonț.
La 10.000 de metri altitudine, luptătorii decid independent ce trebuie făcut, într-o situație de criză.
Cursele Tarom sunt obligatoriu protejate de SRI. Companiile private pot solicita asta contra cost. Instructorii români pregătesc agenți din mai multe state, iar un program cu fonduri europene în valoare de 1,7 milioane de euro le-a dat posibilitatea să transforme centrul de instruire de la Grădiştea într-unul de top.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu