vineri, 25 martie 2016

JURNALUL POLITIC


Jurnalistul DANCIU prezinta CANDIDATII si LOVITURILE date pe sub MASA




http://www.soridapress.ro/jurnalul-politic-2/


ALDE S-A ÎNGROPAT, DEFINITIV, LA CĂLĂRAŞI!
După ce au renunţat la candidatura lui Nicolae Dragu (care le putea aduce voturi substanţiale), filiala ALDE din Călăraşi a renunţat la Bogdan Georgescu! *Punându-l preşedinte pe Virgil Dumbravă! *Într-un fel, firesc, atâta timp cât acesta va candida! *Dar renunţarea la Georgescu (cel care ţinea, sus, trena Opoziţiei) a mai dat o lovitură filialei călărăşene ALDE!
Vom reveni, că avem cu ce!…
PE 26 MARTIE- UNPR ÎŞI ALEGE PREŞEDINTELE
Noul preşedintele al UNPR va fi ales în cadrul Conferinţei Naţionale programată pentru 26 martie. Deputatul Aurel Niculae va fi mandatat pentru susţinerea candidaturii lui Valeriu Steriu: „Sâmbătă vom avea Conferinţa Naţională. În cadrul Biroului Politic Judeţean voi solicita mandat din partea colegilor, pentru susţinerea candidaturii lui Valeriu Steriu în funcţia de preşedinte al UNPR care sper să contribuie la victoria dânsului de a duce mai departe destinele partidului.
Poziţia de preşedinte a rămas vacantă, prin demisia lui Gabriel Oprea. Pe lângă candidatura deputatului de Călăraşi, Valeriu Steriu (care este cel mai bine cotat, fiind recomandat de generalul Gabriel Oprea şi,l înj opinia căruia, poate duce mai departe partidul) şi-au mai depus candidatura, senatorul de Argeş, Iulian Cristache şi senatorul de Timiş, Ioan Iovescu.
A FOST LANSAT „DULCE PENTRU CĂLĂRAŞI!”
În prezenţa senatoarei Ecaterina Andronescu şi a secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, PSD Călăraşi şi-a lansat candidatul pentru Primăria Călăraşi în persoana lui Marius Dulce. Săptămâna trecută, în cadrul Comitetului Executiv Naţional, propunerea PSD pentru candidatul Primăriei municipiului Călăraşi a fost validată. „O persoană onestă, o persoană cu o reputaţie foarte bună, membru al unui singur partid politic, actual viceprimar al Primăriei Călăraşi, ţin să precizez că îndelpineşte absolut toate criteriile de etică şi integritate, conform statutului PSD”, a declarat preşedintele PSD Călăraşi, Dan Cristodor.
CANDIDAŢII LUI BĂSESCU- ŞI LA CĂLĂRAŞI!
Alegerile se apropie în paşi vioi. Şi cu aceeaşi paşi (mai mult sau mai puţini vioi) partidele îşi prezintă candidaţii. La Călăraşi- cam toate partidele importante şi-au nominalizat doritorii de primării. Ultimul partid care contează în aceste alegeri(PMP) numit şi partidul lui Băsescu ezitând să-şi anunţe candidaţii. Acum aproximativ o lună s-a încercat racolarea fostului primar Nicolae Dragu, propunerea fiind refuzată pe motiv că- „La Călăraşi, Băsescu este hulit!”- şi chiar dacă actualii reprezentanţi PMP Călăraşi susţin varianta inversă, ar fi mai greu de crezut această ipoteză, ţinând cont de replica lui Dragu.
În această săptămână- în sfârşit, partidul lui Băsescu şi-a prezentat candidaţii de la Călăraşi. În municipiul reşedinţă de judeţ- Georgian Peanciu, fiul fostului şef al reprezentanţei Coca Cola pe Ialomiţa şi Călăraşi, Nicolae Peanci. Rămas şef la PMP de la plecarea lui Dragoş Coman. Tânărul Peanciu afirmând- „Candidez pentru generaţia mea!”
La Olteniţa va candida actualul preşedinte al organizaţiei judeţene PMP, Leonard Petre, fost membru al PP-DD, demisionar din Consiliul Local Olteniţa.
Aici va funcţiona principiul partidului cu magnet la liderul său- adică majoritatea voturilor (câte vor fi) i se vor datora lui Traian Băsescu, restul- organizaţiilor locale.
ORI A LUAT-O RAZNA / ORI NE IA DE PROŞTI!… DUMBRAVĂ- ŞI TU AI FĂCUT PARTE DIN MAJORITATEA AIA PE CARE, ACUM, O CRITICI!…
*Noi cunoşteam tehnica de schimbare la faţă a veşnicului doritor de a fi primar, dar credeam că mai cunoaşte şi nişte limite! *Nu, nu le cunoaşte!

Am scris, de mai multe ori, despre veşnicul candidat la Primărie, numitul Dumbravă Virgil. Ca toate celelalte personaje politice, nici Dumbravă nu ne este simpatic, nici antipatic. Ne este indiferent. Chiar dacă, urmărindu-i evoluţia, nu ne putem abţine să nu înregistrăm o serie de elemente vizibile pentru parvenitismul politic, pentru arivism, pentru dorinţa nestrămutată de a accede pe scara social-politică, în condiţiile în care, dacă-l iei niţel la scărmănat, nu iese mare puf din el! I-am urmărit dorinţele încă din anul 2000, atunci când era evident că n-avea nici un fel de şansă, la Primărie, dar el se visa, deja, primar! I-am urmărit stilul de campanie electorală pe stradă, cu tendenţiozitatea la vedere, pe care a practicat-o prin cartierele mărginaşe, parcă prin 2008. I-am urmărit evoluţia destul de slugarnică, în calitate de viceprimar, atât în mandatul lui Dragu, cât şi în cel al lui Drăgulin. De fiecare dată, atunci când s-au apropiat alegerile, băiatul s-a transformat din „căţeluş cu părul creţ“ în ditamai „dihania şuierătoare“! Nu i-a mers, de fiecare dată, dar şi asta este altă poveste. Nu putem uita, nici astăzi, ridicolul situaţiei când Dragu l-a dat afară din birou, i-a luat biroul şi l-a trimis să-şi desfăşoare mandatul de viceprimar în… autoturism!
Acum, însă, domnul Dumbravă Virgil ori a luat-o razna, rău de tot, ori ne ia de proşti! Trecem peste tehnica (mizerabilă, din punctul de vedere al oamenilor de bun-simţ) conform căreia pentru lucrurile bune care s-au realizat, în Primărie, în ultimii patru ani, meritele îi revin (dacă s-ar putea, chiar personal!) lui, Virgil Dumbravă! Dacă vine vorba despre elementele negative (destule, la rândul lor- dovadă că noi suntem, întotdeauna, echidistanţi) atunci toate i se datorează primarului, iar el, viceprimarul, a fost un luptător contra acestor rele! Aşa să fie?
Păi, în primul rând, Dumbravă ar trebui să-i lumineze şi podeaua din wc-ul de la mansarda locuinţei primarului Drăgulin, pentru că l-a lăsat să facă ceea ce Dragu, de exemplu, nu l-a lăsat! Când am folosit formula „Dumbrava iluminată“ am ştiut foarte bine ce spuneam… Acum, iată, Dumbravă nu numai că nu îi este recunoscător lui Drăgulin că l-a lăsat să-şi facă mendrele, dar recurge la o tactică de-a dreptul jegoasă! Nu exagerăm deloc! Iată ce a declarat Dumbravă în conferinţa de presă unde şi-a anunţat candidatura, din partea ALDE (citiţi şi vă cruciţi!):
„Nu vorbim de interese comune. Vreau să spun că este greu ca un viceprimar să poată să-şi impună ideile în faţa unui Consiliu Local care 98% este de altă coloratură politică! Primarul este şeful instituţiei şi orice hotărâre poate să fie luată sau poate fi respinsă dacă conducătorul instituţiei o doreşte!“
Aşadar, ce vrea să ne sugereze domnul Dumbravă? Că el, săracul, ar fi vrut să facă mult mai multe, dar era un simplu şi biet viceprimar, care se lupta cu o gaşcă majoritară de 98%, în faţa căreia nu putea să facă nimic!
Aloooo, Dumbravă, Vergile, trezeşte-te, bre! Îţi reamintim că în perioada 2012-2016, majoritatea de la Consiliul Local al municipiului Călăraşi a fost alcătuită din (atenţie!)- PSD… UNPR… PC (devenit… ALDE)! Din care PC (devenit ALDE!) făcea parte chiar… VIRGIL DUMBRAVĂ! Din partea PSD- viceprimarul Dulce. Din partea UNPR- primarul Drăgulin. Eraţi în alinţă, bre, cu ăia 98%, ce dracu’?!
Noi ştim că în campania electorală se folosesc multe tehnici, dar jegoşenii de acest gen (gândite, probabil, de nişte muhaiele asemenea titularului!) nu mai pot prosti pe nimeni! Iar noi, după cum vedeţi, nu ţinem partea nimănui, cu excepţia adevărului: DUMBRAVĂ, NU MAI CRITICA MAJORITATEA CARE A FOST, CĂ AI FĂCUT PARTE DIN EA!…
DECLARAŢIE POLITICĂ : REACŢIE FAŢĂ DE DOCTORII PE MULŢI ARGINŢI AI CĂLĂRAŞIULUI
Sau ai domnului Filipescu, mai bine spus, atât timp cât umbră şi urma domniei sale se găsesc peste tot în judeţ: de la străzile şi trotuarele reşedinţei de judeţ pe care circulăm copii, tineri şi bătrâni, până la birourile managementului unor instituţii care ar trebui să se îngrijească de două aspecte esenţiale şi capitale ale prezentul şi viitorului acestui judeţ: educaţia şi sănătatea.
Străzile şi trotuarele care arată ca după un bombardament sunt rod al bunei colaborări dintre preşedintele (încă) în funcţie al Consiliului Judeţean Călăraşi şi primarul (încă) în funcţie al Municipiului Călăraşi din perioadă nu demult trecută când cel din urmă era un membru marcant al UNPR (vicepreşedinte la nivel central şi coordonator politic al Regiunii Muntenia-Sud) şi se bucura de o constantă sabotare din partea primului.
După cum fiecare dintre noi poate observa, acum oraşul arată mult mai bine, odată ce cei doi fruntaşi ai judeţului au făcut front comun din nou sub sigla PNL.
Însă, din păcate, şi strada rămâne un front, unul îndreptat împotriva călărăşenilor şi în ale cărui tranşee onoarea este grav rănită, respectul faţă de cetăţeni ucis fără remuşcare, iar speranţa unei normalităţi spulberată.
Iată moştenirea pe care domnul Filipescu o lasă călărăşenilor.
Iată oamenii pe mulţi arginţi care conduc, deocamdată, destinele acestui judeţ.
Doctorul profesor Constantin Tudor, inspectorul general şcolar al IŞJ Călăraşi, aruncă fumigenă după fumigenă în încercarea de a deturna atenţia de la propria sa responsabilitate faţă de dezastrul din educaţia călărăşeană.
După ce şi-a dat triumfal demisia din PSD săptămâna trecută, săptămâna aceasta îţi dă o nouă dovadă a competenţelor sale manageriale şi înlocuieşte din funcţie o doamnă director de liceu agricol, ”întâmplător membră PSD”, după cum ţine să puncteze.
Totodată, afirmă că situaţia „dezastruoasă“ de la Evaluarea Naţională este cauzată de neseriozitatea pe care şcolile şi elevii le-au acordat simulărilor naţionale şi de dezinteresul unei părţi dintre elevi de a fi „clienţii noştri la examenul de bacalaureat din vara anului viitor“.
Tragică şi îngrijorătoare afirmaţia care denunţă de fapt o mentalitate clientelară şi un dispreţ nu doar pentru o întreagă generaţie, ci şi faţă de corpul profesoral şi de părinţi.
Oare de la cine se inspiră domnul doctor?
Doctorul Dan Romulus Şerban, faţă de care încep să am o jenă în a-l apela drept manager întrucât situaţia dezastruoasă a spitalului este mai degrabă rodul unui satrap, ne uimeşte din nou cu afirmaţia conform căreia operaţiile de cezariană se fac până la orele 16:00.
Dincolo de acest reper orar, doctorii sunt pe propria răspundere, spune domnia sa.
Însă mă întreb: unde se află răspunderea faţă de viaţa unor tinere mame şi a copiilor încă nenăscuţi, în viziunea managerială şi umană a cuiva care a jurat să fie slujbaş al fiinţei şi demnităţii umane atât cât îl ajută „forţele şi raţiunea“, astfel încât prescripţiile sale „să fie făcute numai spre folosul şi bună stare a bolnavilor“ pe care să-i ferească „de orice daună sau violenţă“ şi care, în orice casă va intra, o va face „numai spre folosul şi bunăstarea bolnavilor“ şi se va ţine „departe de orice acţiune dăunătoare“?
Domnilor doctori, absenţa domnului Filipescu din ţară şi lipsa de reacţii faţă de modul apăsat cu care călcaţi dumneavoastră în străchini nu înseamnă că sunteţi încurajaţi să continuaţi.
Ba poate că vă oferă şansa nesperată a libertăţii unui gest de onoare în faţa complicităţii la un dezastru în desfăşurare.
Aurel Niculae
Deputat Colegiul Uninominal 4 Călăraşi
Preşedinte interimar UNPR Călăraşi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu