miercuri, 30 martie 2016

Penalu' GHITA-scapa de BULAU / Deputații fac ZID în jurul colegului Sebastian Ghiță, acuzat de mită și șantaj. DNA nu are voie să-l rețină sau să-l aresteze

 Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, cererea DNA de permitere a arestării pentru deputatul Sebastian Ghiță.
Anterior, parlamentarii respinseseră și cererea procurorilor de încuviințare a reținerii lui Sebastian Ghiță.
Cu prilejul votului, deputatul Ghiță, socotit un bun prieten al fostului premier Ponta, a susținut că acuzațiile la adresa lui sunt menite doar să-l determine să facă dezvăluiri despre Victor Ponta, pentru ca procurorii să întocmească un dosar împotriva lui Ponta.
Ghiță a subliniat că nu are ce să dezvăluie despre Ponta. În schimb, a spus că ar fi aflat că se pregătește un dosar împotriva soției lui Victor Ponta.
Deputatul Ghiță a mai sugerat că se lucrează și la un dosar împotriva soției președintelui Iohannis.
Camera Deputaților a respins, miercuri, cu 167 de voturi împotrivă, cererea DNA de permitere a reținerii deputatului Sebastian Ghiță. Votul a fost secret, cu bile.
Decizia din plen este oarecum surprizătoare, întrucât Comisia Juridică a Camerei dăduse aviz pozitiv (cu caracter consultativ) pentru reținerea deputatului Ghiță.
 Sebastian Ghiță a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că societatea românească "este paralizată de frică" din cauza arestărilor preventive, devenite "o sursă de teroare modernă".
Sebastian Ghiță a susținut că Klaus Iohannis, Traian Băsescu și Victor Ponta "știu ce se întâmplă dar tac". Sebastian Ghiță s-a întrebat, în plen, dacă "tuturor acestora le e frică".
Fostul deputat PSD, acum independent, i-a rugat în acest context pe colegii lui din Cameră să nu aprobe cererea DNA de a fi arestat.
Plenul Camerei Deputaţilor dezbate şi votează, miercuri, cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Sebastian Ghiţă, informeazăAgerpres.
Potrivit secretarului Camerei, Marcel Ciolacu, deputaţii se vor pronunţa pe solicitarea DNA la finalul sesiunii de vot final, programate la ora 13,00.

Votul va fi secret cu bile, plenul urmând să acorde un vot cu privire la cererea de încuviinţare a reţinerii lui Ghiţă şi un altul pe cererea privind arestarea preventivă.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat marţi cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii lui Sebastian Ghiţă, iar în cazul arestării preventive a acestuia nu a fost întrunit numărul de voturi necesar avizării.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Sebastian Ghiţă, anchetat într-un nou dosar. Deputatul este acuzat de dare de mită (2 infracţiuni), folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 infracţiuni), şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu