miercuri, 23 martie 2016

AVERE DE CANDIDAT. Dan Cristian Popescu -PSD: două case la Hollywood, cinci apartamente, peste 10 milioane de lei în conturi






Arestarea lui Neculai Ontanu cu doar doua luni inainte de alegerile locale a picat ca o mana cereasca pentru liberalul Dan Cristian Popescu, principalul pretendent al fotoliului de primar al Sectorului 2 din Capitala. Personaj controversat, Popescu are bani si multe relatii.

Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro
Traseism, nu gluma
Crescut intr-un mediu academic -  tatal sau este academicianul Nicolae Popescu, unul dintre cei mai importanti matematicieni romani, iar mama, Elena Liliana Popescu, a fost profesor universitar la Facultatea de Matematica, Universitatea Bucuresti – Dan Cristian Popescu este un politician indecis, ca sa nu spunem “traseist”. Asa cum chiar el a scris in CV, Popescu a intrat in PNL in 1990. Dupa doar un an, se orienteaza catre PNTCD, unde a ramas pana in 2001. In 2004, Cristi Popescu revine la liberali, iar dupa sase ani ajunge presedintele Biroului Politic Teritorial al PNL Sector 2, unde sta pana in 2012. La constituirea USL, in februarie 2011, Popescu este printre membrii din conducerea PNL care se opune aliantei PNL-PSD. In septembrie 2012, pleaca din nou din PNL in Forta Civica, iar ulterior a trecut pe la IRL, fiind si el inghitit, ca aproape toti ceilalti astfel de traseisti, de PDL, apoi de PNL. Viata politica indecisa a lui Popescu continua, pentru ca iar paraseste PNL:  pe motiv ca Antonescu si o serie de colegi liberali „au vandut”, in 2012,   functia de primar al sectorului 2 din Capitala celor de la PSD, apoi catre UNPR, cu dedicatie pentru eternul primar Ontanu. Si da, in 2015, Dan Cristian Popescu bifeaza nu mai stim a cata oara revenirea in PNL pe listele caruia se regaseste acum pentru functia de primar la Sectorul 2.
Panotajul stradal, moneda de negociere politica
Etichetat de unii colegi liberali drept marioneta lui Vlad Moisescu, Dan Cristian Popescu are o avere de ordinul milioanelor de euro. Are zece locuinte, doua dintre acestea fiind situate la Hollywood.  Spune ca intreaga sa avere a fost dobandita din afacerile pe care le-a derulat. Dintre acestea, una i-a asigurat tot timpul o pozitie buna in orice partid politic in care si-a dorit sa fie primit. Este vorba despre cea cu panotajul stradal si publicitate, Popescu avand o vasta experienta si legaturi puternice in domeniu. De altfel, si fratele lui a stiut sa se invarta cu folos in lumea marilor businessuri, profitand la maximum de orice oportunitate. Gura targului vorbeste ca Mihai Popescu, supranumit Misu Pricopsitu’ (fost sef la Bucuresti Turism SA), a facut o avere considerabila din vanzarea fostului hotel Bucuresti, actualul Radisson. Dupa aceasta tranzactie controversata, Mihai Popescu si-a cumparat si el niscavai proprietati prin SUA. Apoi a devenit mana dreapta a lui Ludovic Orban in ministerul Transporturilor si in conducerea CNADNR.


Exemplu de moralitate “doar la nivel declarativ”
Candidatul la Primaria Sectorului 2, care in aceste zile pozeaza alaturi de zeci de copii, si care solicita voturile parintilor acestora, are in trecutul sau cateva probleme care dauneaza grav imaginii unui pretendent la o functie publica. Chestiuni de moralitate, daca vreti, asupra carora chiar propria nevasta a aruncat semne de indoiala. In 2014,  fosta sotie a deputatului, Roxana Anca Popescu, a declarat prin intermediul unei scrisori deschise ca Dan Cristian Popescu i-a dat afara din casa pe ea si pe fiul lor de nici sase ani. Roxana Popescu sustine ca parlamentarul i-a lasat in strada fara bani si haine, fiind nevoiti sa stea pe la prieteni. Totul se intampla cu doua zile inainte de Craciun. “Am procedat la luarea de atitudine ca urmare a unei experiente traumatizante din viata mea, care ne-au afectat atat pe mine cat si pe copilul nostru in varsta de 6 ani, din vina exclusiva a sotului. Sunt si mai revoltata deoarece dl. deputat, fiind persoana publica si un reprezentant al dreptei politice, care are ca doctrina politica si apararea familiei, ofera un exemplu negativ societatii romanesti. (…) Viata de familist a fost un factor determinant in cv-ul lui pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012 si a cautat sa fie impecabila si ireprosabila, dar odata castigat mandatul, ce nevoie mai avea sa se prefaca! Tot ce a facut Popescu Dan Cristian mi se pare sfidator la adresa propriei familii, cat si la adresa cetatenilor care l-au votat si au girat pentru el in 09 decembrie 2012. Spun asta deoarece el se considera un exemplu doar la nivel declarativ, dar faptic moralitatea domnului deputat lasa mult de dorit”, declara in urma cu doi ani sotia deputatului Dan Cristian Popescu. Un alt scandal  in care apare numele deputatului milionar Dan Cristian Popescu este cel al denunturilor facute de fosta nora a lui Virgil Magureanu. Sunt destui cei care sustin ca in spatele plangerilor pe banda rulanta pe care le-a facut in ultima vreme Alina Petre se afla chiar iubitul acesteia, nimeni altul decat candidatul PNL la functia de primar al Sectorului 2. In acest caz, liberalul a declarat ca nu are nimic de-a face cu denunturile Alinei Petre, dar ca ii incurajeaza pe cei care cunosc fapte de coruptie sa le reclame autoritatilor. Pe de alta parte, Dan Cristian Popescu neaga vehement informatiile potrivit carora el ar fi stat la baza divortului dintre Alina si Marian Magureanu.
http://www.cancan.ro

https://politicata.wordpress.com


 Dan-Cristian Popescu, candidat PNL la un mandat de PRIMAR în Sectorul 2 din Bucureşti, a trecut în declarația de avere două case de vacanţă la Hollywood, peste 10 milioane de lei în conturi, dar şi acţiuni la companii energetice.

Popescu are două terenuri agricole în localităţile Dascălu şi Frumuşani, de 2.000 de metri pătraţi şi, respectiv, 100.000 de metri pătraţi. Mai are în proprietate două case de vacanţă în Statele Unite, la Hollywood, de 140 de metri pătraţi şi, respectiv, 170 de metri pătraţi, cumpărate în 2005 şi 2008.


Acesta are cinci apartamente în Bucureşti, cu suprafeţe între 33 de metri pătraţi şi 84 de metri pătraţi, dar şi o casă de locuit în Capitală de 104 metri pătraţi.

De asemenea, Popescu mai are un automobil Lexus şi bijuterii de 150.000 de euro, obiecte de artă şi cult de 25.000 de euro şi ceasuri de 50.000 de euro.
În conturile bancare, el cumulează 6.735.012 de lei, 830.700 de euro şi 701.500 de dolari.

În plus, Popescu a acordat împrumuturi de 1.550.000 de euro lui Vladimir Marinescu, dar şi unor "diverse cunoştinţe". Acesta are și acţiuni la BRD, BVB, Fondul Proprietatea, Remat Maramureş, SIF 1, SIF 2, SIF 3, SIF 4, SIF 5, Petrom, Transelectrica, Transgaz, Banca Transilvania şi Zarea cu o valoare totală de 3.437.334 de lei.

În ceea ce priveşte veniturile din ultimul an, Dan Cristian Popescu a obţinut ca director al Imperial Media 36.000 de lei, iar soţia sa a primit din partea aceleaşi societăţi 68.441 de lei ca economist.

De asemenea, el a obţinut 24.000 de euro pentru închirierea unui case din Capitală pentru Compania de Stingeri Incendii şi alţi 400.000 de lei, 30.000 de dolari şi 80.000 de euro din dobânzi, dividende şi profit din acţiuni.
poveste extrem de spumoasa, in care se arata aventurile denuntatoarei ( ex-nora  lui Virgil Magureanu )  cu candidatul liberal de la sectorul 2, D.C.Popescu, de profesie playboy , se pare.
Nu ca as fi avut mari dubii dupa ce remarcasem cu cine sta de vorba femeia pe facebook , dar acum telenovela e  clara  si se leaga niste amanunte . M-as fi mirat sincer sa fie vorba de ceva serios.
Deci succes Ontanu, asa cum scrisesem demult, viitorul mandat pare batut in cuie.
Si totusi, nu pot sa inchei fara sa ma mir : chiar nu gaseati in tot partidul ala un candidat integru, madam Gorghiu ?

Altfel, sentimentele dintre cele doua „duamne” sunt mai vechi si  profunde, i-auzi
  • Si, pe undeva, chiar are dreptate, dar in gandirea unora, inclusiv a mult stimatului Presedinte cu „P” ,  traseismul n-a omorat pe nimeni, re-evaluarea e totul.  Puteti gasi mai jos elementul comun dintre ele, chiar daca pozele sunt despartite de un an si cateva re-evaluari succesive pe care lumea rea le-ar numi traseism
  • Presedintele unei organizatii de femei ar trebui sa fie ales intr-un for, eu nu-mi aduc aminte sa fi existat asa ceva

Cum ziceam, iubire mare intre femeile fortoase civic, n’est-ce pas ? M.R.U.si D.C.P. par a fi niste macho men. Si Nastase parea,  mais où sont les neiges d’antan…
Si fiinda tot vorbisem despre
 traseism re-evaluari, sa-i admiram in final pe intelectualii miscatori-populari aplaudand un june de viitor, profesor-pensionar care tocmai l-a parasit pe Mihai Neamtu care-l lasase fara „fonctie”
Din ciclul ” Nu stie
barbatul nevasta, ce stie tot satul „,  iata ce am aflat din EVZ :
  • „…la întoarcerea acasă, după rezolvarea unor probleme personale, am găsit butucul ușii de la intrarea în locuință familiei schimbat, iar soțul a refuzat să-mi acorde accesul în locuința familiei, fără să ofere vreo explicație ”
    Soția deputatului Dan Cristian Popescu, Anca Roxana, il bănuiește pe parlamentar de infidelitate cu o femeie căsătorită si fiind data afara din casa de Craciun cu tot cu copil  a introdus actiunea de divort.
  • Scrisoare deschisa a sotiei unui DEPUTAT roman: „Oare calitatea de deputat ii permite sa sfideze legile?”

  • Sotia deputatului Forta Civica, fostul liberal Dan Cristian Popescu, a trimis presei o scrisoare deschisa in care vorbeste despre cea mai recenta perioada a vietii sale, marcata – conform propriilor declaratii – de experientele traumatizante provocate de sot. Anca Roxana Popescu acuza statul roman de incalcarea drepturilor si anunta ca ia in calcul inclusiv o actiune la CEDO.
  • „Ma numesc Popescu Anca Roxana, sotia deputatului Popescu Dan Cristian, fost taranist, fost membru PNL si presedinte PNL al filialei sector 2 Bucuresti, in prezent membru al partidului Forta Civica, din partea caruia a si candidat pe listele parlamentare din 2012, castigand primul lui mandat de deputat in circumscriptia sectorului 2.
    Am hotarat sa ma adresez dumneavoastra in calitate de jurnalist si formator de opinii si daca veti considera important, sa ma sprijiniti in demersul meu de a indrepta unele erori legislative si mai ales sa apar drepturile mamei si copilului.
    Am procedat la luarea de atitudine ca urmare a unei experiente traumatizante din  viata mea, care ne-au afectat atat pe mine cat si pe copilul nostru in varsta de 6 ani, din vina exclusiva a sotului. Sunt si mai revoltata deoarece dl. deputat, fiind persoana publica si un reprezentant al dreptei politice, care are ca doctrina politica si apararea familiei, ofera un exemplu negativ societatii romanesti.
  • Cazul meu a fost mediatizat si de presa (Antena 1, Antena 3, Protv, Libertatea, Evenimentul Zilei), atat cat s-a putut, deoarece functia de deputat detinuta de sot, l-a ajutat sa se foloseasca de niste articole si sa cenzureze viata lui personala si cea de familie (este primul caz in care un politician se prevaleaza de un articol din Codul Civil). Viata de familist a fost un factor determinant in cv-ul lui pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012 si a cautat sa fie impecabila si ireprosabila, dar odata castigat mandatul, ce nevoie mai avea sa se prefaca!
    Tot ce a facut Popescu Dan Cristian mi se pare sfidator la adresa propriei familii, cat si la adresa cetatenilor care l-au votat si au girat pentru el in 09 decembrie 2012. Spun asta deoarece el se considera un exemplu doar la nivel declarativ, dar faptic moralitatea domnului deputat lasa mult de dorit. Asta reiese si din urmatoarea relatare:
    Pe data de 21 decembrie deputatul Popescu Dan Cristian m-a alungat pe mine si baiatul nostru in varsta de 6 ani din locuinta familiei, in ajun de Craciun.
    Desi pe rolul Judecatoriei Sectorului 3 exista o actiune de divort intentata de mine, acesta s-a hotarat sa se razbune.
    La intoarcerea acasa sambata 21.12.2013, dupa rezolvarea unor probleme personale, am gasit butucul usii de la intrarea in locuinta familiei schimbat, iar sotul a refuzat sa-mi acorde accesul in locuinta familiei, fara sa ofere vreo explicatie.
    Am sesizat organele de politie abilitate care s-au prezentat la fata locului si l-au amendat pe motiv ca si-a alungat sotia si copilul din locuinta familiei, cu suma de 500 lei. Acest lucru nu l-a determinat pe Popescu Dan Cristian sa ma lase sa intru in casa, nici macar pentru a lua lucrurile personale de stricta necesitate ale mele si ale copilului. Atat eu cat si baietelul nostru am ramas cu ce aveam pe noi si in strada.
  • A existat o tentativa de a-mi face singura dreptate si am incercat sa intru in casa ajutata de doi prieteni, dar nu am reusit, deoarece Popescu Dan Cristian impreuna cu fratele sau, Armin, i-a luat la bataie pe cei doi si chiar si pe fratele meu, aflat in fata blocului, asteptandu-ma. In urma celor intamplate, la Sectia 10 de Politie, au fost facute plangeri de agresiune impotriva deputatului si fratelui sau si inaintate Parchetului.
    Am introdus pe data de 06 ianuarie, Ordonanta Presedintiala de reintegrare in domiciliul familiei, care a hotarat ca am dreptul sa fiu reintegrata in domiciliul familiei. Toate demersurile legislative cu aceasta Ordonanta si finalizarea si punerea ei in practica, au durat 3 luni. In toata aceasta perioada, a trebuit sa ma descurc cum am putut, pentru intretinerea si asigurarea unui camin pentru copilul nostru.
    In data de 18 martie, cand am reusit sa intru din nou in casa de unde am fost alungata, am gasit o casa goala, cu lucrurile personale ale mele si ale baiatului lipsa (bijuterii, haine, incaltaminte, acte de identitate, bani). In toata aceasta perioada, sotul a inceput sa-i returneze din hainute lui Nicolae, dar nu in totalitate. Mie insa, nimic. Ba mai mult, in mod razbunator si sicanator ca am indraznit sa introduc actiunea de divort si fara niciun temei, Popescu Dan Cristian a depus plangeri penale de furt la adresa mea si a familiei mele, acuzandu-ma ca mi-am furat bunurile personale, plus multe alte minciuni.
  • Avand in vedere cele mentionate mai sus, mi-am propus sa incep un demers de indreptare a unei erori legislative, cazul meu sa nu se mai repete si in alte familii. Nu este posibil, ca, politia sa ia cunostinta de caz, sa dea o amenda si sa ma lase in fata usii pe mine si pe copil, in plina iarna, nefiind imputernicita de lege sa ma introduca in domiciliul familiei imediat. Am asteptat 3 luni, sa intru in casa si sa nu mai gasesc nimic din bunurile personale. Oare asa lupta Romania pentru drepturile mamei si a copilului? Oare calitatea de deputat ii permite sa sfideze legile? De aceea simt ca trebuie sa lupt pentru siguranta si apararea drepturilor noastre de cetateni ai acestei tari si impotriva unui deputat care si-a abandonat familia, fara remuscari.
    Este regretabil ca, tocmai cel care ar trebui sa apere interesele cetatenilor acestei tari si sa creeze cadrul legislativ in sprijinul acestora, sfideaza, dand un exemplu negativ, va propun, ca prin mijloacele de care dispuneti, sa le fie adus la cunostinta si votantilor si mai ales, sa-si depuna demisia de onoare dintr-o functie, cu care se pare ca este incompatibil.
    Consider ca mi-au fost aduse grave atingeri in ce priveste siguranta mea ca cetatean si a copilului meu si mi-au fost grav incalcate drepturile, statul roman lasandu-ma la usa casei in plina iarna, alaturi de copil. De aceea nu exclud posibilitatea de a da in judecata statul roman la CEDO, avand in vedere ca ocrotirea vietii mamei si copilului, in aceasta tara, este doar o chestiune formala, in fapt, cadrul legislativ, fiind lipsit total de eficienta si de solutii cu aplicare imediata.
    Avand in vedere cele mai sus mentionate, va rog sa ma sprijiniti si sa veniti cu solutii pentru aceasta problema, de reintegrare in domiciliul familiei imediat ce s-a facut sesizarea si chiar de catre politie, fara interventia indelungata a instantelor judecatoresti, atata timp cat se face dovada cu un act de identitate a domiciliului legal sau proprietate asupra locuintei”, se arata in scrisoarea Ancai Roxana Popescu.
  • Curvăsăreala o valoare morală civică. Cu Dan Cristian Popescu

Cum, adica „familia” nu mai e la baza valorilor morale de dreapta? Vai, dar nu pot sa cred asa ceva.
Cin’ sa fie, cin’ sa fie ?  Cherchons la femme, ia sa vedem, poate avem bafta cu  pozele generos postate de dom’ deputat D.C.P. pe Facebook, mai stii ?…
 Neah, prea greu, nu reusesc. Cin’sa fie, cin’ sa fie… ;-)
PS
Deputatul nu a comentat pentru Antena 3  invocand „viata personala”.
Fals, atata vreme cat consuma bani de la buget, oricine se poate lega de viata lui.


Alina Petre Măgureanu, fosta noră a șefului SRI, Virgil Măgureanu, a fost în delegații parlamentare împreună cu amantul său, Dan Cristian Popescu, au declarat în exclusivitate pentru FLUX 24 surse parlamentare.
Alina Măgureanu și Dan Cristian Popescu au fost în Comisia UNESCO în Delta Dunării și la Paris, conform informațiilor confirmate din mai multe surse de FLUX 24.
Comisia este condusă de senatorul Traian Igaș în calitate de președinte și Gabriela Firea vicepreședinte.
Din comisie face parte și Dan Cristian Popescu, deputat PNL, amantul Alinei Măgureanu.
În perioada 7 –- 9 octombrie 2015, Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO a efectuat o vizită de documentare în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
Deputatul Popescu și-a luat amanta în Deltă de ziua acesteia, 8 octombrie.
Alina Măgureanu apare parțial într-una din fotografiile de la restaurantul Ivan Pescar de la Mila 23 când Traian Igaș  a primit o carte cu autograf de la Ivan Patzachin. În fundal se vede coafura Alinei.
Ea a scris apoi pe facebook că este cel mai frumos cadou de ziua ei.
Dan Cristian Popescu și amanta sa au fost și la Conferinţa Generală a UNESCO, la Paris, în noiembrie 2015
Anul trecut cei doi au petrecut ziua de naștere a deputatului (30 decembrie) și  Anul Nou în Australia. Asta în timp ce potrivit propriei declarații de zilele trecute de la România Tv își iubește foarte mult fetița și își petrece toate sărbătorile cu aceasta.








http://www.flux24.ro/exclusiv-exploziv-in-scandalul-fostei-nurori-a-lui-virgil-magureanu-deputatul-de-miami-prins-cu-minciuna/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu