miercuri, 30 martie 2016

EXPLOZIV! DNA a cumpărat tehnică de filaj de la firma protectorului generalului SRI Florian Coldea | Legătura cu Microsoft

Ulterior, generalul a ocupat o functie de conducere in cadrul grupului de firme NIRO. Generalul Dan Gheorghe a cesionat, ulterior, actiunile detinute in societate catre mama patronului de la Andyteh.

Dan Gheorghe este personajul care l-a susținut și propulsat în carieră pe actualul general Florian Coldea, prim 
http://www.diacaf.com

adjunctul directorului SRI.

Fiul lui Dan Gheorghe a fost avocatul turnătorilor din dosarul Microsoft.

Societatea Andyteh Concept SRL nu se afla la prima afacere cu fondurile publice administrate de catre serviciile secrete ale statului. Aceeasi firma a mai furnizat, in trecutul apropiat, aparatura de filaj pentru serviciile secrete ale Ministerului de Interne (DGIPI siDGA), dar si catre Serviciul Roman de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie.

Camere, microfoane, tehnica IT si aparatura de interceptare disimulata in sticle de Coca Cola

Iata numai cateva dintre produsele puse la dispozitie Directiei Nationale Anticoruptie de catre cele doua societati, cu pondere mai mare din partea SC Andyteh Concept SRL. Potrivit caietului de sarcini intocmit de autoritatea contractanta cu ocazia organizarii procedurii de achizitie publica, procurorii puneau la bataie cele 100.000 de euro pentru a intra in posesia mai multor produse de interceptare, impartite pe loturi. Fara a intra in chestiunile tehnice si juiridice ale caietului de sarcini, remarcam doar natura obiectelor achizitionate cu aceasta ocazia.

Dan Gheorghe a absolvit, in 1969, Scoala de Ofiteri a Ministerului de Interne, dupa care a fost incadrat in Unitatea Militara UM 0800 a Securitatii Municipiului Bucuresti, unde a raspuns de sectorul studentilor de la Conservatorul „Cipran Porumbescu” si, ulterior, de Intreprinderea de Transport International. Avansat la gradul de maior, Dan Gheorghe a fost transferat in anul 1988 la trupele USLA, iar, dupa revolutie, in martie 1990, a devenit comadantul Brigazii de Lupta Antiterorista a Serviciului Roman de Informatii.

Cu acest prilej a fost avansat la gradul de colonel. Doi ani mai tarziu, a fost avansat la gradul de general de brigada si s-a mutat cu slujba la Serviciul de Informatii Externe. Nu a zabovit prea mult aici, pentru ca, la sfarsitul anului 1993, Dan Gheorghe a fost numit sef al binecunoscutei UM 0215, poreclita si „doi si-un sfert”, serviciul de informatii al Ministerului de Interne. A condus unitatea pana in anul 1997, cand a fost trecut in rezerva. A fost, insa, reactivat in 2001, la Serviciul Roman de Informatii si numit in functia de director al Departamentului de Securitate al Aeroportului Bucuresti-Otopeni.

In anul 2003, generalul Dan Gheorghe a fost numit in functia de director adjunct al serviciului secret al Ministerului JustitieiSIPA, unde a activat pana in anul 2005. De la SIPA, generalul s-a refugiat, asemenea multor ofiteri de securitate, in cadrul grupului de firme NIRO, devenind director general al SC NIRO ’95 IMPEX SRL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu