marți, 3 mai 2016

Răzvan Mironescu, al doilea „primar care NU este” la Sectorul 6?

Redacţia PSnews.ro vă prezintă un nou episod din serialul „Dosar de candidat”, şi acesta din grupajul posibililor candidaţi pentru primăriile din Bucureşti.
De data aceasta, este vorba despre PNL-istul Răzvan Horia Mironescu, aflat la primul mandat de deputat.

Politician la bătrâneţe
Conform propriului CV, publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Mironescu este membru PNL de la 39 de ani, din 2006. Un caz destul de atipic, am spune noi, în condiţiile în care, în general, lumea intră în politică în intervalul de vârstă 20-25 de ani. Din 2012 până recent, Răzvan Mironescu a ocupat funcţia de secretar coordonator al filialei din Sectorul 6. Politicianul a precizat, vineri, pentru PSnews.ro, că în prezent este vicepreşedinte al organizaţiei.

Fin, naş sau cumătru cu Rareş Mănescu, „primarul care NU este”?
Presa a tot scris despre apropierea dintre Răzvan Mironescu şi Rareş Mănescu (primarul PNL al Sectorului 6), relatând că ba unul ar fi naşul celuilalt, ba invers, ba ar fi simpli cumetri. De altfel, şi parlamentarul are câteva postări pe Facebook în care îl laudă pe edil, în ciuda faptului că acesta a reuşit contraperformanţa să fie mai greu de găsit decât sincronizarea la semafoarele de pe bulevardul Iuliu Maniu. Deputatul a precizat, vineri, pentru PSnews.ro, că este vorba despre o simplă colaborare politică între doi amici.
„Suntem colaboratori, că doar ne ştim de atâţia ani şi facem parte din aceeaşi filială, dar nu este vorba despre nicio relaţie de rudenie. Suntem amici – e normal, când ne aflăm în aceeaşi barcă politică”, ne-a spus Mironescu.
În acelaşi timp, el nu a văzut vreun motiv pentru care apropierea de Mănescu să-i aducă prejudicii de imagine.
„Este doar colaborarea dintre un preşedinte şi un vicepreşedinte de filială, precum şi dintre un deputat dintr-un sector şi primarul acelui sector”, a comentat parlamentarul.
Tot mai multe zvonuri ne ajung la urechi, privind o iminentă anchetă la Primăria Sectorului 6, însoţită chiar de eventuala reţinere a primarului Rareş Mănescu. Solicitat să comenteze această posibilitate, Răzvan Mironescu a replicat: „Nu văd niciun motiv. N-am auzit şi nu cunosc să existe vreo neregulă”.
Nu în ultimul rând, l-am întrebat pe Mironescu ce scor a obţinut în sondajul intern al PNL, având în vedere că această cercetare ar trebui să fi ajuns deja la final.
„Duminică, după ora 7, veţi şti. La ora 5, abia primim şi noi rezultatele. M-am interesat, dar n-am auzit nimic”, a afirmat deputatul.
Luni dimineaţă, la ora definitivării prezentului articol, încă nu am aflat nimic despre rezultate. În aceste condiţii, putem specula că procentajele nu sunt spectaculoase, în condiţiile în care Mironescu păstrează tăcerea.

CV „fancy”: englezisme şi Colegiul de Apărare
În 1992, Răzvan Mironescu a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din Universitatea de Construcţii Bucureşti. Cinci ani mai târziu, viitorul liberal ieşea de pe băncile prestigiosului MBA (Master of Business Administration) organizat de către University of Washington şi ASE Bucureşti.
Anul 2011 avea să marcheze în CV-ul lui Mironescu principalul snobism al politicienilor români: un curs de câteva luni la Colegiul Naţional de Apărare. Acest curs este făcut doar ca să dea bine în CV, chiar dacă v-aţi fi aşteptat la mai mult, România fiind, după toate aparenţele, o ţară de generali care au văzut războiul mai mult la televizor.

Douăzeci de ani, patru SRL-uri
Încă de când a ieşit de pe băncile facultăţii şi până când a fost trimis în Camera Deputaţilor de către poporenii din Sectorul 6 (din cartierele Militari şi Drumul Taberei, ca să fim mai exacţi), Răzvan Mironescu a fost prins până peste cap  în afaceri. Firmele nu au nume răsunătoare, aşa că le prezentăm succint:
– aug. 1992 – dec. 1994 – CONTENIT SRL (inginer constructor, şef de punct de lucru);
– ian. 1995 – aug. 1997 – GENEXIM SRL (director);
– aug. 1997 – sept. 2011 – TOTAL ADVERTISING SRL (tot director);
– sept.2011 – decembrie 2012 – RAV MANAGEMENT SRL (aceeaşi funcţie).

Mii de metri pătraţi de terenuri
Cea mai recentă declaraţie de avere a deputatului, publicată pe cdep.ro la 12 iunie 2015, este dominată de miile de metri pătraţi de terenuri, toate deţinute de Răzvan Mironescu în proporţie de 50%, alături de soţie sau de tatăl lui. Toate acestea depăşesc 15.300 mp. Toate suprafeţele au fost dobândite în perioada 2000-2007, prin vânzare-cumpărare sau prin tranzacţie notarială. Trei dintre aceste terenuri (cele intravilane) se află în Bucureşti, iar al patrulea (cel agricol) se găseşte în comuna Tunari, din judeţul Ilfov.
Aceeaşi situaţie (a proporţiei 50%-50%) se regăseşte la capitolul „imobile”, mai puţin în cazul unui apartament din Bucureşti de 94,29 mp, cumpărat de Mironescu singur, în 1999.
În rest, Răzvan Mironescu mai deţine un spaţiu de birouri de 758,3 mp (construit în 2002) şi două apartamente (de 44,7 mp, construit în 2007, respectiv de 53 mp, clădit în 2010) şi o imensă casă de locuit din 2010, de 384,65 mp.

Averea deputatului nu se opreşte aici
…ci continuă cu ceasuri de mână de diverse mărci, dobândite între 2006 şi 2010 şi care totalizează 30.000 de euro.
În iunie 2015, Răzvan Mironescu avea, pe un card de la Banca Transilvania, 72.000 de lei (într-un cont deschis în 2006). Alt cont deschis în 2006, la ING Asigurări de viaţă (care reprezintă un fond cu acumulare) se cifra, în 2006, peste 232.000 de lei, iar alte două conturi, de asigurări private (deschise la aceeaşi firmă în 1998), totalizau aproape 264.000 de lei.
Tot în declaraţia de avere a deputatului, găsim diverse părţi sociale deţinute la patru SRL-uri: Rav Birotics, Rav Management, Display Solutions şi Rav Contractor: la fiecare câte 100 de lei.
Pe de altă parte, parlamentarul are de achitat, până în 2031, două credite contractate în 2006 de la Banca Transilvania, totalizând 309.000 de euro.
În 2014, Mironescu a beneficiat de un grant pentru o vizită ştiinţifică de trei zile în Marea Britanie, oferit de către International Atomic Energy Agency, din Viena.
În acelaşi an, PNL-istul a încasat 59.700 de lei ca indemnizaţie de deputat, plus 107.511 lei de la cele patru SRL-uri de mai sus, la care se adaugă 2.850 de lei de la Asociaţia Vita (unde este preşedinte) şi 7.607 lei de la SC Next Step Advertising SRL, unde menţionează că a fost, în 2014, consultant-formator.
Şi chiriile l-au umplut de bani pe Răzvan Mironescu, aducându-i în total 72.730 de lei anul trecut, la care se adaugă 1.600 de lei arenda de pe terenul arabil din Olt.
Mai mult: vânzarea unei case din Câmpina a făcut ca în buzunarul liberalului să ajungă 50.000 de euro, iar de la o anume Anişoara Rodica Cherlea, Mironescu a luat cu împrumut 40.000 de euro.

Contracte cu statul pe turism, cultură, telecomunicaţii şi deşeuri radioactive
Acestea s-au derulat, din ianuarie până în noiembrie 2014, prin cele patru SRL-uri deja menţionate, pe mai mult de 414.400 de lei.
Contactat de PSnews.ro, deputatul Răzvan Mironescu a declarat că respectivele contracte au vizat servicii de publicitate, dar nu a putut oferi mai multe detalii, din cauză că nu a făcut parte din conducerea celor patru societăţi.

Proiecte de lege onorabile
Trebuie să recunoaştem că, potrivit cdep.ro, Răzvan Mironescu şi-a pus semnătura (chiar dacă doar în calitate de co-iniţiator) pe diverse proiecte de lege onorabile:
  • înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului (un punct în care ne vedem nevoiţi să îi recunoaştem meritul de iniţiator lui Gigel Ştirbu, alături de Alina Gorghiu şi de Florin Alexe);
  • repunerea acvilei pe steagul României;
  • două iniţiative privind votul prin corespondenţă;
  • revizuirea Constituţiei;
  • abrogarea articolului 276 din Codul Penal, care te pedepsea cu închisoare sau cu amendă penală dacă aduceai critici (fie ele şi „nereale”) la adresa judecătorilor ori a procurorilor, în timpul unei proceduri judiciare;
Despre ce lapte şi miere vrea Mironescu să aducă în Sectorul 6 dacă va fi ales primar a vorbit deja, pentru PSnews.rohttp://psnews.ro/exclusiv-razvan-mironescu-dezvaluie-cu-cine-se-lupta-pentru-primaria-sectorului-6-82455/
În concluzie: chiar dacă, până acum, Răzvan Mironescu nu a avut vreun scandal legat de numele lui, afacerile cu statul ar putea reprezenta o vulnerabilitate în faţa adversarilor politici, alături de asocierea cu Rareş Mănescu, edilul care – zic gurile rele – ar avea motive solide să nu se prea arate pe la primărie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu