marți, 3 mai 2016

PENELISTUL-Răducu Filipescu, preşedinte CJ Călăraşi, avere estimată 9-11 milioane dolari


Foto> Facebook
Tratarea cazului Uioreanu în presa noastră a ajuns la nivel de can-can şi nu scoate în evidenţă gravitatea şi pericolul acestui caz pentru societatea noastră. Nimeni nu scoate în evidenţă faptul că toate aceste sume neimpozitate care sunt sustrase din banii publici de către oamenii de afaceri pentru a ajunge în buzunarele unor conducători de instituţii, sunt bani care afectează veniturile fiecăruia dintre noi. Că aceste sume uriaşe care se scurg în fiecare zi pe căi ilegale şi se cheltuiesc pe căi ilegale au condus, în ultimii 20 de ani la discrepanţe uriaşe în societatea românească. Iar aceste discrepanţe se vor accentua pentru că fenomenul este departe de a fi stopat de anemicele instituţii cum sunt DNA sau ANI. Mai mult decât atât, boom-ul imobiliar din anii 2006-2008 şi intrarea în conturile administraţiilor locale şi judeţene a primelor sume consistente de bani europeni, i-au transformat pe mulţi primari de mari oraşe şi preşedinţi de consilii judeţene în milionari în euro, peste noapte. Gândiţi-vă doar la câte super şi hiper-marketuri şi mall-uri s-au construit în toată ţara în ultimii 10 ani. Toate aceste investiţii au reprezentat surse pentru uriaşe sume de bani negri care au intrat în buzunarele baronilor locali. Aproape în totalitate, suprafeţele de teren pe care s-au construit aceste obiective au fost achiziţionate de la interpuşi ai primarilor, iar sumele primite de vânzători au inclus şi şpăgile pentru eliberarea autorizaţiilor de construire şi pentru facilităţile acordate de primăria respectivă. În general, totul se face pe bani. Pe bani negri care se transformă în adevărate palate care în declaraţiile de avere sunt trecute la valori pe care nimeni nu le-a verificat niciodată, în case de vacanţă luxoase, în autoturisme de lux, în amante care sparg bani cu nemiluita, în vacanţe luxoase unde se cheltuiesc mii de euro, fără noimă şi, mai nou, în uriaşe suprafeţe agricole. Iar angajaţii primesc salarii de nimic sau lucrează la negru.
Copiii din România au cele mai mici alocaţii din Europa. Averile pe care le vom prezenta apar într-un raport american despre corupţia din România şi nouă ni se par mici, în comparaţie cu legendele care circulă, în zona din care provine fiecare. Şi, mai ales, cu gradul de complacere al organelor abilitate ale statului din zonele respective, care se războiesc cu hoţii de raţe şi traficanţii de legume contrafăcute…

 TOP BARONI LOCALI

Culiţă Tărâţă-UNPR, preşedinte CJ Neamţ, cercetat, avere estimată 100-120 milioane dolari
Radu Mazăre-PSD, primar municipiul Constanţa, cercetat penal, trimis în judecată, avere estimată 50-52 milioane dolari
Dumitru Buzatu-PSD, preşedinte CJ Vaslui, avere estimată 50 milioane dolari
Liviu Dragnea-PSD, fost preşedinte CJ Teleorman, trimis în judecată, avere estimată 30-32 milioane dolari
Alexandru Kiss-UDMR, vicepreşedinte CJ Bihor, cercetat penal, avere estimată 30 milioane dolari
Gheorghe Falcă-PDL, primar municipiul Arad, cercetat şi achitat, avere estimată 26-28 milioane dolari
Aristotel Căncescu-PNL, preşedinte CJ Braşov, cercetat ANI, avere estimată 25 milioane dolari
Marian Oprişan-PSD, preşedinte CJ Vrancea, trimis în judecată, avere estimată 19-21 milioane dolari
Nicolae Ioţcu-PDL, preşedinte CJ Arad, avere estimată 18-20 milioane dolari
Mircea Moloţ-PNL, preşedinte CJ Hunedoara, audiat DNA, avere estimată 15-17 milioane dolari
Bunea Stancu-PSD, preşedinte CJ Brăila, cercetat penal, avere estimată 14-16 milioane dolari
Dorin Florea-PDL, primar municipiul Târgu-Mureş, avere estimată 14-16 milioane dolari
Mircea Govor-PSD, vicepreşedinte CJ Satu-Mare, avere estimată 12-14 milioane dolari
Silvian Ciupercă-PSD, preşedinte CJ IalomNicuşor Constantinescu-PSD, preşedinte CJ Constanţa, cercetat penal, trimis în judecată, avere estimată 12-15 milioane dolariiţa, avere estimată 10-12 milioane dolari
Răducu Filipescu-PNL, preşedinte CJ Călăraşi, avere estimată 9-11 milioane dolari
Mircea Hava-PDL, primar municipiul Alba-Iulia, a dat cu subsemnatul la DNA, avere estimată 8-11 milioane dolari
Constantin Boşcodeală-PSD, primar municipiul Buzău, trimis în judecată pentru corupţie, sechestru pe bunuri de nici un milion de euro, la vedere, avere estimată 8-10 milioane dolari
Constantin Nicolescu-PSD, fost până acum 3 luni preşedinte CJ Argeş, condamnat nedifinitiv, avere estimată 6-10 milioane dolari
George Scripcaru-PDL, primar municipiul Braşov, avere estimată 7-9 milioane dolari
Paul Stănescu-PSD, preşedinte CJ Olt, dosar pe rol, avere estimată 7-8 milioane dolari
Mircea Cosma-PSD, preşedinte CJ Prahova, cercetat penal, avere estimată- 7 milioane dolari
Romeo Stavarache-PNL, primar municipiul Bacău, avere estimată 6-7 milioane dolari
Radu Moldovan-PSD, preşedinte CJ Bistriţa-Năsăud, avere estimată 4-6 milioane dolari
Ion Prioteasa-PSD, preşedinte CJ Dolj, cercetat penal, avere estimată 3-5 milioane dolari

ANI: Preşedintele CJ Călăraşi, Răducu Filipescu, a alocat din bani publici peste un MILION de lei unor asociaţii conduse de el

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu, este reclamat de ANI pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, după ce în 2009 şi 2010 a semnat hotărâri privind bugetele judeţului prin care au fost alocaţi peste un milion de lei pentru două asociaţii conduse de acesta.
Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma evaluării, indicii referitoare la posibila săvârşire de către Răducu George Filipescu a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, se arată într-un comunicat de miercuri al instituţiei.

Potrivit Codului Penal, "conflictul de interese constă în îndeplinirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material (...), pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură".
Astfel, în urma evaluărilor începute în 20 iulie, inspectorii ANI au constatat că Răducu George Filipescu, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a participat la vot şi a semnat hotărârile de aprobare a bugetelor judeţului Călăraşi pentru 2009 şi 2010, prin intermediul cărora a fost alocată suma totală de 1.045.000 de lei către cele două asociaţii de dezvoltare intercomunitară Ecoaqua şi Ecomanagement Salubris, în cadrul cărora acesta deţine calitatea de preşedinte şi funcţia de preşedintele al Consiliului Director.
                       
Răducu George Filipescu exercită, în prezent, al doilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi. În timpul exercitării celui de-al doilea mandat de preşedinte al CJ Călăraşi (2008 - 2012) au fost înfiinţate, prin hotărâri ale Consiliului Judeţean Călăraşi, cele două asociaţii de dezvoltare intercomunitară, persoane juridice de drept privat cu statut de utilitate publică, având drept scop finanţarea, organizarea şi reabilitarea serviciilor de utilitate publică de alimentare cu apă şi canalizare şi de colectare a deşeurilor reziduale, la nivelul judeţului Călăraşi.
Totodată, potrivit ANI, în 1 septembrie 2009 a fost înfiinţată 
Ecoaqua SA Călăraşi, având ca acţionari/ asociaţi toate unităţile administrativ-teritoriale ale Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară Ecoaqua, iar CJ Călăraşi, prin Răducu George Filipescu, este acţionarul principal al societăţii comerciale.
"Filipescu Răducu-George a votat şi semnat Hotărârile Consiliului Judeţean Călăraşi nr. 32/2009 şi nr. 25/2010 privind aprobarea bugetului Judeţului Călăraşi pe anul 2009, respectiv pe anul 2010. Prin intermediul celor două hotărâri a fost aprobată şi alocată suma totală de 1.045.000 lei către cele două asociaţii de dezvoltare intercomunitară, Ecoaqua şi Ecomanagement Salubris, în cadrul cărora Filipescu Răducu-George deţine calitatea de Preşedinte şi funcţia de Preşedintele al Consiliului Director", precizează ANI în comunicatul citat.
                    
Astfel, ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către Răducu George Filipescu a infracţiunilor de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice.
Agenţia Naţională de Integritate menţionează că, până în prezent, a mai constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală în cazul lui Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Ostaficiuc, preşedintele CJ Timiş, Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila şi Vasile Pruteanu, preşedintele CJ Neamţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu