miercuri, 25 mai 2016

Fostul sef al Fiscului ar putea fi condamnat miercuri. Suma uriasa pe care trebuie sa o recupereze statul roman/ Surse: Cadar a dat pe goarna un paianjen-G.S.


ACTUALITATE
Fostul sef al FisculuiSorin Blejnar, isi indreapta astazi atentia spre Curtea de Apel Bucuresti. Instanta ar putea sa il pedepseasca aspru pentru acuzatiile de complicitate la evaziune fiscala si constituire a unei grupari infractionale.

 Miza este una uriasa: afaceri cu motorina din care statul ar fi pierdut nu mai putin de 56 de milioane de euro. Procurorii au cerut in cazul sau 15 ani de inchisoare, acuzandu-l ca a protejat o grupare de oameni de afaceri care vindeau motorina, dar in acte treceau un combustibil inferior. Verdictul Curtii de Apel poate fi contestat la Instanta Suprema

Ancheta DNA in acest caz a inceput in 2012, iar gruparea din care ar face parte Sorin Blejnar ar fi vandut cantitati uriase de motorina, inseland astfel bugetul de stat. Paguba initiala a fost estimata la 15 milioane de euro, insa ulterior s-a aflat ca suma este de aproape 4 ori mai mare si inca nu se stie cum ar putea recupera statul acest prejudiciu urias.. Cei mai importanti pioni, sotii Diana si Radu Nemes au reusit sa fuga in Statele Unite, fiind arestati preventiv in lipsa. Au fost prinsi insa de FBI si adusi acasa in 2014.

"Blejnar Sorin, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Comanita Viorel, vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, si Secareanu Florin, ofiter in cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, au sprijinit activitatea grupului, garantandu-i protectia in virtutea functiilor pe care le detineau. Inculpatii cunosteau activitatea gruparii si au participat in mod repetat la intalniri cu liderii acesteia, insa nu si-au exercitat atributiile pentru a stopa fraudarea bugetului, folosind in schimb informatiile pe care le detineau si pozitia pe care o aveau pentru a sprijini functionarea mecanismului evazionist", se arata in rechizitoriul DNA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu