joi, 26 mai 2016

FABULOS/ Inca un primar PNL/Primăria din Şcheia, călcată de DNA. Procurorii au făcut percheziții de sediul instituției și l-au ridicat pe edil -Link Video

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la Primăria din Şcheia. Asta după ce postul nostru de televiziune a prezentat un material privind scandalul terenurilor din localitate. DNA a luat la bani mărunţi activităţile desfăşurate de către edilul Vasile Andriciuc, secretara primăriei şi unul dintre consilierii locali. Procurorii 
au luat mai multe documente de la sediul Primăriei și i-au urcat în dubăcu destinația București si pe cei doi protagonişti ai dosarului, dupa ce pe numele lor au fost emise mandate de aducere, transmite B1TV.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au luat la puricat sediul Primăriei Şcheia. De acolo au plecat cu mai multe cutii pline cu documente ce vizau punerea în posesie a unor terenuri din comună. Edilul Vasile Andriciuc şi secretara Primăriei, Luminiţa Râşca, au fost ridicaţi şi urcaţi în dubă pentru a fi audiaţi la Bucureşti, în baza unor mandate de aducere. În dosar mai sunt cercetate şi alte persoane din cadrul Primăriei.
Primăria din Şcheia, călcată de DNA

Întregul scandal privind corupţia şi mita pe care locuitorii comunei sustin că erau nevoiţi să o ofere angajatilor din primarie a intrat în vizorul procurorilor DNA după ce B1 TV a scos la iveală revolta oamenilor. Atunci, acestia au povestit toate situaţiile prin care au trecut ca sa-si obţină drepturile.
Bărbatul din imagini a vrut să îşi facă o fermă, iar ca să poată obţine terenul ar fi dat mita consilierilor şi primarului Andriciuc. Omul a rămas însă şi fără teren şi cu banii luaţi.
Acţiunile procurorilor vizează mai multe documente legate de acordarea unor contracte de închiriere a păşunilor din Şcheia, acte privind acordarea unor terenuri pentru constructia de case, dar şi câteva contracte privind subventiile pentru săteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu