vineri, 27 mai 2016

ÎCCJ - JUDECĂTOR CONDAMNAT LA 12 ANI CU ÎNCHISOARE. Alți trei judecători ai Tribunalului București au fost condamnați la ani grei de închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție a fost "nevoită" să dea o lecție - cam dură - unor colegi de breaslă: în cauza omului de afaceri Dan Adamescu, judecătorul Mircea Moldovan a primit cea mai grea pedeapsă din dosar, și anume 12 ani și 2 luni de închisoare. Alți trei judecători ai Tribunalului București au primit pedepse cu închisoarea.
Instanța supremă a respins apelul declarat de Dan Adamescu și a menținut sentința dată de Curtea de Apel București în februarie 2015. Astfel, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare, în dosarul de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.
Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani și 2 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 22 de ani închisoare dați de Curtea de Apel București, potrivit Agerpres.
Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu - 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența - 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru - 4 ani și 6 luni închisoare cu executare.
Potrivit DNA, cei patru judecători au pretins și primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini / nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, desemnării preferențiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferențiale a unor dosare de insolvență, pentru a-și exercita influența pe lângă alți magistrați de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător.
De exemplu, în schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecătorul Mircea Moldovan se angaja să atribuie preferențial unor societăți / practicieni în insolvență anumite ``dosare bune``. Prin sintagma ``dosare bune`` în materie de insolvență se înțelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce generează obținerea unor venituri substanțiale de către societatea de insolvență, susțin procurorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu