marți, 31 mai 2016

HORROR/ DORICA s-a SPERIAT de masina POLITIEI/ Sa simta ca vine SFARSITUL/ Fereasca Dumnezeu !

In jurul orei 21.15 pe strada Lavandei a intrat o masina de politie in timp ce Dorica cersea VOTURI fara gipan. Cand a auzit goarna si luminile de alarma i-a inghetat un K@i 
Oare sa simta ceva si noi sa nu stim, nu se poate, dle PENAL! Cand vine cineva dupa domnia voastra-stati linistit ca va ANUNTAM prin Florin-ai facut din el un pericol social 
Hai pa, revenim maine / Dormi linistit-a plecat masina-era pentru alta persoana

FABULOS: Trei variante privind Primaria Fundulea/ Aranjamentele liderilor pentru Viceprimar !

Putintica atentie la cele trei variante si mai vorbim dupa alegeri, ca de, avem voie sa ne exprimam si sa atacam personajele pe care le platim:

1. Dorel- primar 90%, viceprimar- Minculete sau Militaru George(cei mai apropiati de Frank) -personaje pe care le dirijeaza foarte usor. In acest fel, Dorel are 2/3 sa mai poata frauda INCDA, sa termine alianta PDL-PNL si sa mai produca HCL privind locuri de casa la Plante(stie dl doftor)

2. Cubada(restrictie la nume)-primar 30%,Viceprimar-Baluta- pentru majoritate simpla

3. Baluta-primar 20%, viceprimar-sefu'  grupului de colectat voturi-nu conteaza partidul:)))))


4. Surse credibile: Condamnatul FUIA la 4 ani de bulau pe fond il ajuta pe cel cu nr 2



luni, 30 mai 2016

De ce nu vreau un primar ca DOREL la Fundulea/ 4 dosare penale-DNA si 2 dosare la LEHLIU/INCOMPATIBIL/ Legaturi periculoase cu un TRIB din anul 007 i.e.n / Amenintari cu MOARTEA ! Dar nu va faceti probleme, Dorica castiga si acest MANDAT/ Problema lui e ANI si DNA, nu VOTURILE ! Este ca v-am linistit pe toti ? Jucati cartea pe VICEPRIMAR-stiti voi mai bine cum s-ar FRECA Pixu cu diferite culori !


MANIFEST PENTRU AUTORITATI
Dupa ce a castigat mandatele din 2008 si 2012 prin cumparare de VOTURI- nu mai vreau sa-l votez chiar daca in ultimul MANDAT a mai facut cate ceva
Ma rog, e pacat ca atunci cand nu-ti convine ceva si daca esti politician, te apuci sa comentezi si sa ameninti personal si prin interpusi si tot timpul banuiesti ca “cineva te-a lucrat pe la spate”. In fine, sa revenim… O data ce DOREL va castiga al patrulea MANDAT va excela prin  metode impuse.  Dorel  si mai ales fiul sau, s-au simtit ofuscati pentru ca-si vad visele spulberate. Sa n-avem vorbe la proces mentionam ca intr-o PREZICERE de taina a ALD-istilor, desfasurata pe Muncii si aruncata spre Judecatoria Lehliu. Dorel se arata nemultumit de activitatea Comisarului din Crangu si AMENINTA prin toti INFRACTORII. Chiar mai mult de atat, PRIMARU' a dat ca exemplu ramanerea in ''see you later'' a tuturor amenintarilor.
                                                     
Ei bine, uite ca vremea trece si AMENINTAREA primarului continua. Nu stim ce alte nerealizari avea DOREL dar omul s-a speriat si l-a suspendat pe NEMO pentru ca a mai cerut un teren langa candidatul PEDELIST. Ce vorbesti ma, belea mare. Fiul primarului sa aiba curaj sa se dea la TRIB(pe surse-ascultate si needitate) Gata bai-ajunge cate v-am dat, lasati-ne si pe noi sa rasfiram. Rasfirati baieti, rasfirati 
                                                         

In ceea ce-l priveste pe DOREL ii urez sanatate, ce pot sa-i fac altceva? Remarc doar ca omul s-a adresat instantei de judecata iar aceasta l-a repus ulterior in drepturi, asa cum am scris in articolul “ Izgonirea din RAI a FRAUDARII VOTURILOR''
In fine, toate aceste lucruri au trecut si am facut doar o paranteza prin care vroiam sa subliniez interesul lui DOREL de a conduce satul Fundulea. Oamenii au o afacere uriasa in zona si care trebuie dusa la capat din moment ce poate produce sute de mii euro in fiecare an. 
Aici ma refer la productia de TERENURI FRAUDATE pe care intentioneaza sa o faca SC PRIMARIA FUNDULEA- actionar semnificativ . In imaginea de mai sus se poate vedea cu claritate cladirea aflata in posesia lui FAUR si administrata de DOREL si care, ce coincidenta, gazduieste un sediul al DNA -Fundulea. O ingemanare extrem de sugestiva privind interesul famigliei DOROBANTU, a cumetrilor, finilor, nasilor, afinilor si CAPSUNILOR..
Pana una, alta… DOREL si-a vazut spulberate visele cu afacerile in domeniul judiciar unde va trage si comisia de receptie-prezidata prin AMBULATORIU.

A reinceput razboiul, teoretic vorbind DOREL spera ca postul de primar ajuns in posesia protejatului sau care va readuce speranta relansarii afacerilor. Se poate gandi ca un primar “de suflet” n-o sa le puna bete in roate si asa situl Natura 2004 o sa se dovedeasca a nu fi chiar asa de importanta iar proiectele de BETON sunt mai putin nocive…

Complicat, prea complicat si riscant sa ne asumam distrugerea spitalului doar pentru ca nea VOICU- implicat in multe afaceri cu miros penal) sa faca avere.
Daca ar fi sa vorbim cinstit il prefer ca primar pe ION BALUTA, un om al bunului simt (director PROCERA), dar despre domnia sa voi vorbi maine
 Aveti grija cum va ganditi sa votati, duminica o sa aveti cateva mici foloase primite in campanie dar ''maine'', cu Dorel  la conducerea primariei din Fundulea, s-ar putea sa nu mai aveti apa de baut – sunt numeroase cazuri in Romania cand aceste afaceri au secat pana si panza freatica din care se alimenteaza fantanile.

INCOMPATIBILITATEA SE JUDECA PE 31 MAI LA CAB/NU ASTA E PROBLEMA PENTRU DOREL




VOTATI PRIMAR BALUTA ION

HORROR/ Inca un Candidat la PRIMARIE ameninta cu JUDECATA / Ei Cumpara VOTURI din anul 2008 cu bani NEGRI din Fraudari terenuri, buget si Evaziune Fiscala/ Au palate, piscine, limuzine, gipane, case de vacanta si dosare PENALE, dar nu se supara ca-i faci PENALI ci TARANI, Bleah

ULUITOR Parlamentul e plin de condamnați și cercetați penal/ LISTA care dă fiori


Toate partidele parlamentare s-au lăudat până nu demult cu criteriile de integritate. Între timp ele sunt aruncate la coș de mai toate partidele - se merge pe real politik: Dacă omul aduce voturi poate să fie el condamnat, anchetat sau în orice alt mod penal. În acest context un mic inventar în rândul parlamentarilor nu strică pentru a observa cum aceste criterii au fost doar apă de ploaie, iar cei cu probleme își văd în continuare de funcții, privilegii și evident de ascensiune.
Toate partidele parlamentare s-au lăudat până nu demult cu criteriile de integritate. Între timp ele sunt aruncate la coș de mai toate partidele - se merge pe eal politik: Dacă omul aduce voturi poate să fie el condamnat, anchetat sau în orice alt mod penal. În acest context un mic inventar în rândul parlamentarilor nu strică pentru a observa cum aceste criterii au fost doar apă de ploaie, iar cei cu probleme își văd în continuare de funcții, privilegii și evident de ascensiune.


!!!!!! Enumerarea de mai jos nu îi cuprinde și pe cei care sunt în cele aproximativ 7.000 de dosare aflate în lucru doar la DNA. Informațiile despre ei nu sunt încă publice și ei nu au fost informați de acțiunile procurorilor în ceea ce îi privește
_____
STIRIPESURSE.RO vă prezintă LISTA RUȘINII:
PSD
Parlamentari care și-au pierdut mandatul (prin demisie sau condamnare):
1.Ioan Adam, fost deputat PSD (mafia retrocedărilor)
2.Viorel Hrebenciuc, fost deputat (mafia retrocedărilor)
3.Monica Iacob Ridzi, fost deputat și ministru (Dosarul Gala Tineretului)
4.Miron Mitrea, fost deputat (dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale)
5.Oana Niculescu Mizil, fost deputat (dosarul de coruptie a lui Marian Vanghelie)
6.Aurel Nechita, fost deputat (condamnat pentru incompatibilitate)
7.Ion Ochi, fost deputat (în dosarul lui Aristotel Căncescu)
8.Nicolae Vasilescu, fost deputat (trafic de influența)
9.Darius Vâlcov, fost senator și ministru (mai multe fapte de corupție)
Parlamentarii cu condamnări, chiar si definitive:
10.Vasile Gliga, deputat ( definitiv,  1 de închisoare cu suspendare pentru  conflict de interese)
11.Mircia Muntean, deputat (definitiv, patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de tranzacţii ilegale de terenuri; este trimis în judecată şi pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului)
12.Sorin Lazăr, senator (6 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese însă mai are un dosar pe rol investigat de DNA pentru abuz în serviciu ca primar al comunei Strunga)
13.Marian Ghiveciu, deputat ( 3 ani închisoare cu suspendare într-o cauză privind retrocedări ilegale de terenuri în judeţul Buzău)
14.Liviu Dragnea, deputat (1 de închisoare cu suspendare în dosarul referitor la fraudarea Referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu)
15Florin Pâslaru  (amendă penală pentru conflict de interese)
16.Anghel Stanciu, deputat (6 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese).
17.Marian Neacşu, deputat (amendă penală pentru conflict de interese)
Parlamentarii care au pe rol procese dupa ce au fost trimişi în judecată  dar au şi alte dosare în care sunt cercetaţi :
18.Vlad Cosma , deputat, sub control judiciar, (dosar DNA cu tatăl său pentru acordare de contracte preferenţiale din bani publici şi anchetat în dosarul lui Iulian Herţanu)
19.Constantin Adăscăliţei, deputat, sub control judiciar (dosar DNA pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia)
20.Cătălin Marian Rădulescu , deputat, sub control judiciar (dosar  penttru operațiuni financiare incompatibile cu funcția şi dare de mită)
21.Neculai Răţoi, deputat (dosar DNA referitor la scutirea unei firme de la plata unor obligaţii către bugetul Consiliului Local Paşcani)
22.Florin Constantinescu, senator (dosar DNA referitor la scutirea unei firme de la plata unor obligaţii către bugetul Consiliului Local Paşcani)
23.Victor Mocanu, deputat (dosar DNA pentru abuz în serviciu ca preşedinte al CJ Buzău privind contracte ilegale de furnizare de echipamente medicale)
24.Sonia Maria Drăghici,deputat (dosar PÎCCJ pentru conflict de interese)
25.Ion Stan, deputat (dosar DNA pentru trafic de influenţă )
Parlamentari anchetaţi:
26.Dan Şova, senator și fost ministru (dosare  DNA - “Turceni-Rovinari”, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani, dar şi în cel cu Viorel Hrebenciuc privind elaborarea şi adoptarea unui proiect legislativ )
27.Victor Ponta, deputat și prim-ministru (dosar DNA "Turceni-Rovinari" pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, săvârşite ca avocet)
28.Ilie Sârbu, senator (dosar DNA privind retrocedări ilegale disjuns din cauza lui Viorel Hrebenciuc)
29.Ecaterina Andronescu, senator (dosar DNA  privind  licenţele Microsoft dar şi o altă cauză pentru care ÎCCJ a confirmat redeschiderea anchetei)
30.Iulian Iancu, deputat (dosar DNA disjuns din cel al lui Toni Greblă)
31.Lucian Şova, deputat (dosar DNA disjuns din cel al lui Toni Greblă)
32.Mircea Gheorghe Drăghici, deputat (dosar DNA pentru complicitate pentru folosirea influenței alături de fostul preşedinte al CJ Argeş)
33.Alexandru Cordoş, senator (dosare DNA pentru favorizare a făptuitorului privind avertizarea unor persoane că sunt interceptate dar şi pentru trafic de influenţă alături desoţia şi fiica lui)
34.Radu Babuş, deputat (dosar DNA alături de Radu Mazăre )
35.Gabriel Mutu, senator (dosar DIICOT)
36.Adrian Simionescu, deputat (dosar DNA pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia  şi complicitate la evaziune fiscal)
37.Niculae Bădălău, senator (dosar DNA legat de protejarea unei firme prin intervenţii la ANAF dar şi ale instituţii)
*****************
PNL
Parlamentari care și-au pierdut mandatul (prin demisie sau condamnare):
38.George Becali, fost deputat (dosarul Valiza)
39.Dănuț Culețu, fost deputat (trimis în judecată pentru fapte de corupţie săvârşite când era prefect al judeţului Constanţa)
40.Relu Fenechiu, fost deputat și ministru (condamnare în Dosarul Transformatorul)
41.Theodor Nicolescu, fost deputat (în dosarul ANRP)
42.Petre Roman, fost deputat (incompatibilitate)
43.Ștefan Bucur Stoica, deputat (incompatibilitate)
44.Iosif Secășan, fost senator (trafic de influență)
45.Akos Mora, fost senator (incompatibilitate)
46.Sorin Roșca Stănescu, fost senator (dosarul Rompetrol)
Parlamentarii cu condamnări, chiar si definitive:
47.Tudor Chiuariu, senator  (definitiv, în dosarul Poșta Română)
48.Dian Popescu, senator (5 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi uz de fals)
49.Gigi Chiuru, senator (6 luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită la alegerile  din 2012 a 24.000 de tichete valorice pentru procurarea de medicamente şi mai este cercetat în al dosar pentru corupţie privind favorizarea unui grup de firme la construcţia de parcuri eoliene în Dobrogea
50.Grigore Crăciunescu, deputat (doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare pentru  conflict de interese)
51.Corneliu Dobriţoiu, senator (un 1 de închisoare cu suspendare în dosarul "Case pentru generali" )
Parlamentarii care au pe rol procese dupa ce au fost trimişi în judecată  dar au şi alte dosare în care sunt cercetaţi :
52.Ion Ariton, senator (dosar DNA Gala Bute )
53.Mircea Roşca, deputat (sub control judiciar, DNA dosar pentru trafic de influenţă și instigare la abuz în serviciu; a fost şi arestată preventiv)
54.Ionuț Zisu, senator (dosar PÎCCJ de evaziune fiscal)
55.Cătălin Teodorescu, deputat,  sub control judiciar, (dosarul ANRP al fostei şefe DIICOT)
56.Gheorghe Costin (dosar DNA pentru mai multe fapte săvârşite ca viceprimar al municipiului Beiuș )
57.Dan Bordeianu, deputat (dosar PÎCCJ pentru fapte privind alimentarea cu apă în localităţi din judeţul Vaslui)
Parlamentari anchetaţi:
58.Dan Motreanu, deputat (dosar DNA pentru folosirea influenţei şi spălare de bani alături de  fostul consilier prezidenţial George Scutaru).
59.Cornel Mircea Sămărtinean, deputat (dosar DNA)
60.Alin Popoviciu, deputat (dosar DNA)
**********************
ALDE
Parlamentari care și-au pierdut mandatul (prin demisie sau condamnare):
61.Gheorghe Coman, fost deputat (condamnat definitiv într-un dosar în care a fost acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău)
62.Ion Diniță, fost deputat (în Dosarul lui Aristotel Căncescu, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit)
Parlamentarii cu condamnări, chiar si definitive:
Parlamentarii care au pe rol procese dupa ce au fost trimişi în judecată  dar au şi alte dosare în care sunt cercetaţi :
63.Dorinel Ursărescu, senator (dosar DNA privind favorizarea unei grupări evazioniste)
64.Mircea Banias, senator (dosar DNA pentru trafic de influenţă şi alte fapte ) persoanelor
Parlamentari anchetaţi:
******************
UDMR
Parlamentari care și-au pierdut mandatul (prin demisie sau condamnare):
65.Marko Attila, deputat (dosarul ANRP - fugit în Ungaria)
66.Gergely Olosz, fost senator (trafic de influență)
Parlamentarii cu condamnări, chiar si definitive:
68.Karoly Kerekes, deputat (definitiv , 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese)
69.Mate Andras Levente, deputat (definitiv, 6 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese)
Parlamentarii care au pe rol procese dupa ce au fost trimişi în judecată  dar au şi alte dosare în care sunt cercetaţi :
Parlamentari anchetaţi:
70.Tanczos Barna, senator (dosar DNA privind retrocedarea ilegală a unor terenuri care au aparţinut SCDP Băneasa)
*******************
UNPR
Parlamentari care și-au pierdut mandatul (prin demisie sau condamnare):
71.Gigi Nețoiu, fost deputat (Dosarul Transferurilor de jucători de fotbal)
72.Antonie Solomon, fost senator (mai multe fapte de corupție)
Parlamentarii cu condamnări, chiar si definitive:
Parlamentarii care au pe rol procese dupa ce au fost trimişi în judecată  dar au şi alte dosare în care sunt cercetaţi :
73.Marius Isăilă,senator (dosar DNA pentru  trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată)
74.Ionel Agrigoroaei, senator (dosar PÎCCJ pentru fapte legate cu obţinerea unui credit)
Parlamentari anchetaţi:
75.Şerban Mihăilescu, senator (dosar DNA privind  licenţele Microsoft)
76.Marin Anton, deputat (dosar DNA pentru folosire a influenței)
77.Mario Ernest Caloianu (dosar DIICOT )
78.Titi Holban, deputat (dosar DNA pentru trafic de influenţă)
79.Valerian Vreme, deputat (dosar DNA abuz în serviciu în dosarul licenţelor Microsoft )
80.Lucian Iliescu, senator (dosar pentru mai multe ca primar Giurgiu)
*****************
Minorități și INDEPENDENȚI:
Parlamentarii cu condamnări, chiar si definitive:
81.Niculae Mircovici, deputat (definitiv, 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese
82.Adrian Miroslav Merka, deputat (definitiv, 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese)
83.Ghervazen Longher, deputat (trei luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese)
84.Elena Udrea, deputat (dosarele DNA  - Gala Bute şi Microsoft, este sub control judiciar însă  a fost şi arestată preventiv)
85.Sebastian Ghiţă, deputat (sub control judiciar, dosar DNA cu fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu şi anchetat în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatului premierului.
86.Florin Popescu, deputat (dosar DNA, sub control judiciar acuzat că a cerut tone de pui pentru a le da alegătorilor şi dosar PÎCCJ pentruconflict de interese şi fals în declaraţii)
Parlamentari anchetaţi:
87.Alexandru Mazăre, senator (dosar DNA  în care e implicat Radu Mazăre)

PLUS - cei cărora procurorii le-au cerut încuviințare de urmărire penală și s-au lovit de protecția oferită de colegii celor vizați de anchetă:
88.Varujan Vosganian, senator ALDE (solicitare de 2 ori din partea DIICOT)
89.Laszlo Borbel, deputat UDMR (solicitare de două ori din partea DNA)
90.Daniel Chițoiu, deputat ALDE (o solicitare din partea DNA)
91.Victor Paul Dobre, deputat PNL (o solicitare din partea Parchetului ÎCCJ)
92.Ioan Ovidiu Siliaghi, deputat ALDE (solicitare din partea DNA)
93.Dan Nica, ales deputat PSD și acum europarlamentar (solicitare din partea DNA)

!!!!! - Mențiuni speciale pentru cei care au fost parlamentari la începutul legislaturi și au plecat în alte părți, dar au probleme grave cu legea:
94.Toni Greblă, ales senator PSD și apoi ales judecător la CCR (trimis în judecată de DNA)
95.Dan Radu Rușanu, ales deputat PNL și apoi șef la ASF (trimis în judecată de DNA)

Candidaţii penali ce râvnesc la primăriile României. Cine sunt corupţii ieşiţi din închisori să pună mâna pe averile locale

BARONII LOCALI CU DOSARE PENALE AU SANSA SA MAI IA UN MANDAT
Candidaţii penali ce râvnesc la primăriile României. Cine sunt corupţii ieşiţi din închisori să pună mâna pe averile locale
Candidaţii penali ce râvnesc la primăriile României. Cine sunt corupţii ieşiţi din închisori să pună mâna pe averile locale
Zeci dintre politicienii care şi-au anunţat candidatura la alegerile locale din iunie 2016 sunt condamnaţi la închisoare, anchetaţi sau trimişi în judecată în diverse colţuri ale României pentru o gamă largă de fapte de corupţie. În ciuda „dibăciei“ dovedite în deturnarea fondurilor publice, majoritatea dintre ei sunt creditaţi cu şanse mari pentru obţinerea unui nou mandat.

ALBA. Primarii penali din Alba mai vor o tură la primărie. Cine sunt şi ce acuzaţii le aduc procurorii

Cei mai cunoscuţi primari trimişi în judecată sunt cei din oraşul Teiuş, Mirel Hălălai (foto în dreapta), din comuna Arieşeni, Marin Jurj, din Vinţu de Jos. Primarul oraşului Teiuş din Alba, Mirel Hălălai (PSD), a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Este acuzat că a semnat 10 contracte cu firma la care a fost asociat şi administrator. ANI a sesizat în 2015 Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru suspiciuni privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.
ARAD. Cu două condamnări la activ şi încă un dosar pe rol, primarul care l-a băgat după gratii pe Dan Diaconescu mai vrea un mandat

Ion Florin Moţ a fost prins în flagrant de procurorii DNA Oradea în timp ce primea mită de la un denunţător. Pentru banii respectivi, primarul s-a angajat că va elibera anumite documente pentru ca denunţătorul să poată intabula pe nişte terenuri agricole pe care le achiziţionase tot cu ajutorul primarului. Însă, primăria era obligată să acorde cu titlu gratuit documentele respective. Curtea de Apel Oradea a dat sentinţa finală în acest caz: 2 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu îi interzice lui Moţ să candideze pentru un nou mandat de primar.
ARGEŞ. Cei mai cotroversaţi candidaţi din Argeş la fotoliul de primar: Tudor Pendiuc, Cornel Ionică şi Florin Frătică
Actualul primar PSD-ist al Piteştiului, Tudor Pendiuc 

(foto în dreapta), inculpat în dosarul „Publitrans”, în care DNA îl acuză de fapte de corupţie, a anunţat, săptămâna trecută, că va candida la un nou mandat la conducerea Primăriei Piteşti. Este al şaptelea mandat. Candidează ca independent, în condiţiile în care partidul a anunţat că nu mai vrea candidaţi cu probleme în justiţie.  
BACĂU. Romeo Stavarache candidează pentru al patrulea mandat la Primăria Bacău. Este inculpat în două dosare ale procurorilor DNA

Primarul suspendat al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, şi-a depus luni, 25 aprilie, lista de semnături pentru candidatura la funcţia de primar la alegerile locale din luna iunie. Edilul este acuzat de procurori de tentativă de abuz în serviciu, după ce ar fi acceptat alocarea unui apartament către Gheorghe Muntianu, fost şef al Direcţiei de Fond Locativ din Primăria Bacău. În octombrie 2015, în acest dosar a fost condamnat la 3 ani, cu suspendare, de Tribunalul Bacău. Sentinţa a fost contestată de edil.
BIHOR. Condamnat cu suspendare după ce a omorât trei oameni, Horea Vuşcan, candidatul Mişcării Populare, se vrea primar al Oradei
Orădeanul a ales să candideze, din nou, la alegerile 

locale din această vară, încercând să cucerească fotoliul de primar al Oradei, de această dată din partea Mişcării Populare. În urmă cu 4 ani, a fost unul dintre candidaţii la funcţia de primar al oraşului Oradea, din partea Partidului Ecologist. Horea Vuşcan (sursa foto: e-bihoreanul.ro), fiul lui Coriolan Vuşcan, fostul patron al fabricii de ulei „Interoil”, a fost, în urmă cu 13 ani, autorul unui groaznic accident petrecut în Oradea. 
BISTRIŢA-NĂSĂUD. Liviu Rusu, fostul preşedinte de CJ şi candidatul UNPR la Primăria Bistriţa este cercetat de mai bine de 4 ani de DNA

Unul dintre cei mai controversaţi candidaţi la Primăria Bistriţa este Liviu Rusu, fostul preşedinte de Consiliu Judeţean. Fostul primar al oraşului Sîngeorz-Băi şi fostul preşedinte de CJ (2008-2012) s-a retras din spaţiul public şi din politică imediat ce şi-a terminat mandatul. În 2011, înainte cu jumătate de an să-şi încheie mandatul la CJ, Rusu era luat la întrebări de procurorii DNA. Este cercetat pentru luare de mită şi deturnare de fonduri. Deşi este cercetat de mai bine de 4 ani, Liviu Rusu încă nu a fost trimis în judecată.
BRAŞOV. George Scripcaru, cercetat de DNA, vrea al patrulea mandat de primar
În luna februarie, George Scripcaru a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA Braşov. El este acuzat 

de luare de mită, abuz în serviciu. Scripcaru este primar al Braşovului din 2004. Acesta s-a înscris în Partidul Democrat în 1992, iar în perioada 1994-1998 a fost preşedinte al organizaţiei judeţene de tineret, când a fost dat afară din partid de Petre Roman şi a trecut la ApR. Din 1998 a fost preşedinte al ApR Braşov, iar din 2001 până în 2014, Scripcaru a revenit ca preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov a PDL pe mâna lui Traian Băsescu.
BOTOŞANI. Candidaţii la primărie şi problemele lor cu legea. Un fost primar din Botoşani, cercetat pentru că a concesionat o alee

Doi candidaţi la fotoliul de primar din două oraşe importante ale judeţul Botoşani se află în vizorul legii. Este vorba despre Relu Târzioru (foto în stânga), actualul primar al oraşului Săveni, care candidează pentru un nou mandat la alegerile din iunie. Acesta a fost ridicat de acasă cu mascaţii în septembrie 2014 şi dus direct la audieri la sediul DNA Suceava. Primarul din Săveni era audiat într-o cauză penală ce viza suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie pentru obţinerea ilegală a fondurilor europene. 
CĂLĂRAŞI. Dorel Dorobanţu, primarul care a retrocedat ilegal terenuri de la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Fundulea, mai vrea un mandat
Numele primului gospodar din Fundulea,

Dorel Dorobanţu (foto în dreapta), apare în ancheta procurorilor anticorupţie alături de personaje grele din administraţia publică. DNA i-au pus, pe 30 septembrie 2014, sub învinuire pe Jenel Şerban, prefect al judeţului Călăraşi, Cornel Coman şi Doru Eduard Clăbescu, ambii subprefecţi ai judeţului Călăraşi, pentru abuz în serviciu. Alături de aceştia sunt urmăriţi penal şi Elena Ifrim, şef serviciu Instituţia Prefectului.
CONSTANŢA. Drumul candidatului Chiru: de la Gigi din Eforie, la Christian, senatorul cu două proiecte semnificative pentru Constanţa şi Dobrogea


Christian Gigi Chiru, aspirantul ALDE la Primăria Constanţa, şi-a depus luni, 25 aprilie, candidatura la Biroul Electoral Municipal. S-a autointitulat „primarul constănţenilor“. Pentru că fundaţia sa a tipărit 25.000 bonuri valorice de 25 lei, cu care constănţenii puteau să-şi ia gratis medicamente de la farmacii, senatorul a fost condamnat în martie 2015 la 6 luni de închisoare, pentru infracţiuni la alte legi speciale.
GALAŢI. 12 dintre candidaţii la primăriile din judeţul Galaţi au dosare penale. Cei mai mulţi sunt acuzaţi de abuz în serviciu
Nu mai puţin de 12 dintre candidaţii la primăriile din judeţul Galaţi au dosare penale în curs de cercetare, fiind 
suspectaţi de ilegalităţi. Unul dintre aceştia este senatorul ALDE Eugen Durbacă (ce vizează primăria Galaţi; cel din dreapta imaginii; în stânga este Marius Stan, un alt candidat), al cărui nume este menţionat într-o cauză în cercetare penală disjunsă din dosarul Aviasan - vizează modul cum a fost deposedat Ministerul Transporturilor de 39 de hectare de teren pe care funcţiona baza aeriană Galaţi.
GORJ. Candidatul cotat cu cele mai mari şanse la Primăria Târgu-Jiu, în vizorul DNA pentru o tranzacţie imobiliară dubioasă cu un om de afaceri

Candidatul cotat cu cele mai mari şanse de a ocupa un nou mandat de primar în fruntea oraşului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, primarul în funcţie, este cercetat într-un dosar penal de DNA. E vorba de o tranzacţie imobiliară între fiica edilului şi un om de afaceri. Aceasta a cumpărat de la omul de afaceri o casă de vacanţă la un preţ mult mai mic faţă de suma cu care acesta achiziţionase imobilul. Cârciumaru candidează pentru cel de-al cincilea mandat.
HUNEDOARA. Păcatele deputatului Mircia Muntean, candidat la Primăria Deva: noaptea de pomină a fostului primar 4 x 4 şi sentinţa pentru afaceri ilegale
Deputatul Mircia Muntean (PSRO) candidează la funcţia de primar al Devei, după ce a condus timp de 16 ani

administraţia locală, până în anul 2012. În perioada în care a fost primar (PNL) al Devei, dar şi după ce a devenit parlamentar (PSD), Muntean a avut probleme cu legea. În 2013, a fost condamnat definitiv într-un dosar penal, în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. A primit 4 ani de închisoare cu suspendare, iar instanţa supremă a decis ca Muntean să achite un prejudiciu de peste 330.000 de dolari, plus dobânzi bancare. 
IALOMIŢA. De la Parchet la Primărie. Medicul Vasile Olaru, candidatul cu probleme penale care vrea să devină primar

Medicul Vasile Olaru este specialist în chirurgie pediatrică şi pediatrie, fiind unul dintre doctorii cu ştate vechi în sănătatea ialomiţeană. În perioada 2011-2013 el a fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. A părăsit funcţia în urma unui imens scandal public. Totul a ieşit la iveală printr-o serie de controale ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii şi ale Camerei de Conturi Ialomiţa: angajări ilegale, plăţi nelegale şi decontări ilegale ale chiriilor medicilor pe care i-a angajat. 
IAŞI. Păcatele urmaşilor baronilor Nichita şi Fenechiu la şefia Primăriei Iaşi
Reţinerea de către DNA a fostului primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, l-a propulsat pe 

fostul său viceprimar, Mihai Chirica (PSD), în funcţia de favorit pentru funcţia de edil la alegerile din luna iunie. Cel mai mare scandal în care a fost implicat Chirica este cel legat de tăierea teilor din centrul oraşului, operaţiune derulată urmare a unui ordin semnat de el. După ce a ajuns primar interimar, el a decis replantarea arborilor. Tabăra liberalilor de la Iaşi a rămas decimată după încarcerarea lui Relu Fenechiu. 
MARAMUREŞ. Cine sunt candidaţii la fotoliul de primar din Maramureş, cercetaţi de oamenii legii sau condamnaţi
 

Procurorii DNA Cluj au descins marţi, 26 aprilie, la sediul Primăriei Baia Mare. Cherecheş a fost ridicat de procurori, iar din primele informaţii este vorba despre un flagrant. Cherecheş e cercetat deja într-un dosar de abuz în serviciu legat de finanţarea clubului de handbal feminin al oraşului, HCM Baia Mare.
NEAMŢ. Deşi a fost condamnat pentru conflict de interese, primarul oraşului Roznov candidează. A cerut subvenţie de la APIA pentru propria fermă
Primarul din Roznov, Ionel Ciubotaru, a intrat în atenţia justiţiei în urmă cu doi ani, după 

ce funcţionarii APIA au identificat un conflict de interese în care s-a aflat edilul şi au sesizat anchetatorii. Ciubotaru a fost acuzat că, deşi nu făcea parte din comisia de gestionare, întreţinere şi exploatare a păşunilor stabilită de Consiliul Local, a analizat personal cererile solicitanţilor şi a semnat fiecare contract în parte.Ciubotaru a mers apoi la APIA, unde a solicitat subvenţie şi a primit 10.299 de lei. La audieri, el a explicat că ceruse pentru prima dată bani de la APIA pentru că avea 120 de oi şi trei vaci.
OLT. Cine sunt candidaţii cu şanse în sondaje, dar cu probleme la CV. De la garant al legii la cărat bani din mită, de la investigator al fraudelor la „practicant“

Cătălin Rotea este candidatul PSD pentru Primăria Balş şi cel care, conform referatului procurorilor, a cărat, alături de unul dintre şoferii demnitarului, şpaga de aproximativ 1.700.000 lei, în două tranşe. În dosarul în care Vâlcov a fost trimis în judecată, Cătălin Rotea a fost scos de sub acuzaţia de complicitate la cumpărare de influenţă pentru că a denunţat fapta înainte ca procurorii să fie sesizaţi cu privire la aceasta. 
În cazul oraşelor din judeţ, cel mai recent dosar este cel al actualului primar din Sinaia, Vlad Oprea (PNL), candidat
la un nou mandat în staţiune. Pe 22 aprilie 2016, edilul a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu, după ce, în 2010, Oprea nu ar fi făcut demersurile pentru concesionarea unor terenuri din oraş la preţul corect, ci la unul subevaluat. Oprea are momentan interdicţia de a-şi exercita funcţia, dar a anunţat că nu vede motive să se retragă din cursa electorală, considerându-se nevinovat.
SĂLAJ. Cei mai controversaţi candidaţi la primărie din judeţul Sălaj. Un condamnat penal vrea la patrulea mandat

Cu o condamnare penală definitivă la activ, fostul edil al comunei Bocşa, Ioan Barou, şi-a propus să recâştige fotoliul de primar, de această dată candidând ca independent. Fost membru marcant al PNL Sălaj, Barou a fost găsit vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice, asimilat faptelor de corupţie, şi fals intelectual şi condamnat definitiv de către magistraţii Curţii de Apel Cluj, în toamna anului trecut, la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. 
SIBIU. Candidaţi controversaţi la alegerile locale: fostul preşedinte al CJ Sibiu intră în cursă deşi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare
Condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fostul preşedinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, deschide lista PSD 

pentru alegerile de la Consiliul Judeţean Sibiu din luna iunie. În 2011, ANI l-a acuzat pe Cindrea, pe atunci deputat, de conflict de interese, pentru că în perioada 5.10.2009-01.02.2011 a avut-o angajată pe Amalia Cindrea, soţia sa, la cabinetul său parlamentar. Cindrea a contestat în instanţă decizia ANI, iar în martie 2012 Curtea de Apel Alba Iulia i-a admis acţiunea prin care solicita anularea actului administrativ. Cindrea a intrat ulterior în competiţia electorală, iar în iunie 2012 a fost ales preşedinte al CJ Sibiu.
SUCEAVA. „Turnătorul” Marius Ursaciuc vrea un al patrulea mandat de edil şef al oraşului Gura Humorului

Marius Ursaciuc, actualul primar al oraşului Gura Humorului şi candidat PNL pentru un nou mandat, a fost colaborator al fostei Securităţi. Asta a stabilit Curtea Supremă în vara lui 2010. Din acest motiv, edilul nu se încadrează în criteriile de integritate stabilite de PNL la finele anului trecut. De la recrutare şi până în august 1988, Marius Ursaciuc a scris 6 note informative al căror conţinut s-a referit la persoane aflate în atenţia Securităţii. Şi după absolvirea facultăţii, în 1989, primarul Ursaciuc şi-a continuat colaborarea cu Securitatea.
TIMIŞ. Controversele din jurul candidaţilor la Primăria Timişoara: banii pentru fotbal şi o afacerea cu statul via baronul Duicu
Principalii candidaţi la Primăria Timişoara, Nicolae Robu (PNL) şi Florică Bîrsăşteanu (PSD), nu au probleme penale. Lui Robu i-ar putea crea, însă, probleme dosarul de finanţare a echipei de fotbal, iar lui 

Bîrsăşteanu o afacere în care a fost asociat cu baronul PSD Mehedinţi, Adrian Duicu. Actualul primar al Timişoarei, cotat cu prima şansă pentru câştigarea unui nou mandat, nu are probleme penale. Cel puţin până acum. Într-unul din cazuri, Robu a fost chemat la Poliţie pentru a fi audiat în calitate de martor într-un dosar de abuz în serviciu care vizează o clădire realizată la Timişoara din bani europeni. 
TELEORMAN. Primarul din Olteni, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, candidează independent , susţinut de PSD

Emilian Mărcuşanu, fostul primar al comunei Olteni se pregăteşte să candideze ca independent, susţinut de PSD, după ce a fost condamnat, în 2013, la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Pe lângă pedeapsa cu suspendare, fostul edil s-a ales cu o perioadă de încercare de trei ani care expiră la toamnă. Primarul a fost acuzat de abuz în serviciu pentru faptul că a acordat salariaţilor, în calitate de primar, sporul de 24%, pe o perioadă de opt luni, în intervalul februarie-octombrie 2012.
VASLUI. Cel mai controversat candidat la funcţia de primar în judeţul Vaslui: fiul traficant de droguri, fiica arestată pentru legături cu interlopii
Afaceristul Liviu Scafaru din Negreşti (Vaslui) şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de primar al oraşului, din

partea PMP, după ce în anul 2012 a candidat pentru un post de deputat din partea PP DD. Scafaru a fost declarat colaborator al fostei Securităţi de CNSAS în anul 2013, după ce cu un an înainte, cu ocazia depunerii candidaturii la alegerile parlamentare, declarase pe propria răspundere că nu a avut legătură cu fosta Securitate. Afaceristul a contestat decizia în instanţă, însă judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au menţinut hotărârea CNSAS, Scafaru fiind declarat colaborator al Securităţii.
GALAŢI. 12 candidaţi la primăriile din Galaţi au dosare penale. Lista pretendenţilor la sacul public acuzaţi de abuz în serviciu

Nu mai puţin de 12 dintre candidaţii la primăriile din judeţul Galaţi au dosare penale în curs de cercetare, fiind suspectaţi de săvârşirea de fapte care intră în contradicţie cu legea. De fapt, 11 dintre amintitele lucrări penale sunt iniţiate la sesizarea Curţii de Conturi a României, care a constatat că o serie de prejudicii create în administrarea bugetelor publice ar putea avea la bază o serie de infracţiuni, cum ar fi abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, delapidarea sau chiar falsul în acte publice. Cel de-al 12-lea candidat care are probleme cu legea este senatorul ALDE Eugen Durbacă (ce vizează primăria Galaţi), al cărui nume este menţionat într-o cauză în cercetare penală disjunsă din dosarul Aviasan. În ceea ce priveşte primarii în exerciţiu care vor candida şi care sunt cercetaţi penal, lista este deschisă de Marius Stan (foto) (UNPR), primarul municipiului Galaţi.

VOTATI PRIMAR BALUTA