sâmbătă, 25 iunie 2016

BOMBA FUNDULEA: S-a constituit Consiliul Local/ Primar-Dorobantu(PSD)-multiurmaritul PENAL si INCOMPATIBIL pe fond/ Viceprimar-Bivol(PSD)-INCOMPATIBIL -votata de 9 consilieri PSD din 15/ In cateva luni FUNDULEA ramane si fara primar dar si fara viceprimar/ Traiasca Pesedeii !

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei primari și un viceprimar, precum și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul unui viceprimar. Printre cei cinci aleşi locali se numără şi Dorel Dorobanţu (PSD), primarul oraşului Fundulea, judeţul Călăraşi, care s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2012 – 29 octombrie 2013, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și funcția de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Tehnologic Fundulea, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia„funcția de primar și viceprimar, este incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective. Contactat telefonic, primarul oraşului Fundulea, Dorel Dorobanţu, ne-a declarat: “Le-am prezentat un punct de vedere celor de la ANI. Nu există nicio hotărâre prin care eu să fiu numit în funcţia de membru al Consiliului de Administrație al Liceului Tehnologic Fundulea. Am participat la întrunirile Consiliului de Administrație atunci când am fost invitat. Le-a transmis şi domnul secretar acelaşi lucru, dar se pare că ANI nu ţine cont de punctul nostru de vedere”.  Conform informaţiilor transmise de către reprezentanţii Agenției Naționale de Integritate, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

CĂLĂRAȘI: Doi viceprimari și un consilier din județ, declarați incompatibili

Agenția NAțională de Integritate a anunțat, joi, că 28 de funcționari publici s-au aflat în stare de incompatibilitate.
Printre aceștia se numără doi viceprimari și un consilier local din mai multe localități ale județului Călărași.
Astfel, Ligia Bivol, viceprimar al orașului Fundulea, a fost declarată incompatibilă de Agenția NAțională de Integritate deoarece, în perioada 26 septembrie 2012 – 29 octombrie 2013, a deținut simultan funcțiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic nr. 1 Fundulea, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
Alt funcționar public acuzat este Nelu Lazăr, ciceprimar al comunei Plătărești, județul Călărași, despre care reprezentanții ANI susțin că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iulie 2012 – 30 iunie 2014, pentru că a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Școlii cu clasele I-VIII Nr. 1 Plătărești.
Ultimul caz îl vizează pe Marius Buzoianu, consilier local în cadrul Consiliului local al municipiului Oltenița, județul Călărași.
În perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. Electric Chance S.R.L.(societate în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat în perioada 28 octombrie 2009 – 22 ianuarie 2014), a furnizat Primăriei municipiului Oltenița, Unității de Asistență Medico Socială Oltenița și S.C. ECOSAL Servicii Oltenița S.R.L.(societate înființată de Consiliul Local Oltenița), bunuri/servicii/lucrări în valoare totală de 127.592,37 lei.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. nr. 161/2003, se arată într-un comunicat al ANI.



Grupul Scolar Agricol Fundulea 
Fundulea, Calarasi

Conducerea


 COMPONENTA SI RESPONSABILITATILE MEMBRILOR
CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE

didactic.ro
  
1.      Ing. DOREL DOROBANTU – Primar – Gestionarea fondurilor locale pentru întreţinere, reparaţii şi igienizare a unităţii.
2.      Jurist LIGIA BIVOL  – reprezentanta consiliului local – îmbunătăţirea  colaborării cu organele statului şi agenţi economici.
3.      Economist COSTAS GABRIELA – reprezentant al INCDA Fundulea – perfectarea protocolului cu INCDA Fundulea.
4.      VADUVA MARGARETA – reprezentant al părinţilor – îmbunătăţirea colaborării şi relaţionării cu familia.
5.      Profesor MIRCEA PAULINA – coordonator activitate didactică.
6.      Profesor ANDREI MARIA  – Director adjunct -  responsabil formare continuă.
7.      Învăţător BARBULESCU CONSTANTA DANIELA – coordonarea activităţilor educative, extracurriculare şi extraşcolare.
8.      Profesor BALAN RODICA – responsabil proiecte şi parteneriate agenţi economici.
9.      Elev STOIAN  NICUSOR             - responsabil cu îmbunătăţirea frecvenţei elevilor şi stoparea delincvenţei.
10.  Contabil DOROBANTU TUDORITA – responsabil cu prezentarea activităţii financiar – contabile.



D I R E C T O R,
Prof. CARMEN-POLIANA SOARE




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu