marți, 29 noiembrie 2016

TERIFIANT: ADITA inca nu e SCAPAT/ Daca castiga si la APEL are alte DOSARE !


Gazeta Cronica Română a început publicarea unui serial incitant, numit: Săptămâna şi escrocul! În opinia jurnaliștilor dela Cronica Română, care prezintă și dovezi “Cel mai mare escroc din ultimii 23 de ani este Adriean Videanu”. Pentru că s-au adunat foarte multe dovezi despre cel mai mare escroc, acesta a ocupat rubrica două săptămâni la rând. Și ce bine s-a potrivit cu intenția declarată public a acestui mare escroc să candideze la prezidențiale. Vă las o pauză de zece minute pentru râs, după care vă propun lectura acestui articol preluat din Cronica Română.
Poreclit “ Primarul Bordură”, Adriean Videanu este unul dintre cei mai controversaţi politicieni postdecembrişti. Duplicitar, avid de funcţii publice, mitoman de profesie, “expert” în redirecţionarea banilor publici către firmele unor apropiaţi, Videanu a reuşit să îmbine, cu o eficienţă maximă, demnităţile pe care le-o ocupat de-a lungul anilor cu statutul de om de afaceri. Iar reţeta succesului a venit instantaneu, cuantificabilă într-o avere de zeci de milioane de euro!

Videanu a ocupat funcţii importante în statul român. A fost vicepremier, ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ministru interimar la Sănătate, primar general al Capitalei, deţinând în acelaşi timp şi importante funcţii în PDL. Relaţiile sale cu „băieţii deştepţi” sunt de notorietate în Modrogan şi nu numai. Deşi a precizat de nenumărate ori că firmele sale nu au făcut afaceri cu statul, anchetele de presă au arătat exact contrariul. Marmura sa a pavat multe instituţii publice pe sume fabuloase care au intrat în contul mult prea tupeistului Videanu. Şi numirile unor apropiaţi în Consiliile de Administraţie de la Hidroelectrica sau Transelectrica sunt arhicunoscute.
Videanu a reuşit să se impună şi în PDL. A condus multe campanii electorale, alături de Blaga şi alţi lideri pedişti sau pedelişti. Este cunoscut drept unul dintre oamenii care au adus de fiecare dată by Browse to Save" id="_GPLITA_0">bani pentru partid. Sursele mai mereu obscure, ascunse, nu au prea au contat pentru colegi, cât timp Adriean a avut grijă ca partidului să nu îi lipsească nimic, din punct de vedere financiar! Iar răsplata partidului pentru serviciile sale a fost pe măsură: numirile în funcţii publice, atât în cazul său, dar şi al apropiaţilor săi!

Dar cel mai bine s-a simţit Videanu în postura de primar general al Capitalei. „Borduriada” care l-a avut ca actor principal, a uşurat semnificativ bugetul Primăriei, dar a şi oripilat locuitorii Capitalei, care au văzut cum banii publici sunt redirecţionaţi (a se citi devalizaţi) către firmele prietenilor edilului şef.
Vă prezentăm în continuare pasaje dintr -o anchetă realizată recent de cotidianul “România Liberă” care arată o nouă mostră de lichelism marca Videanu, pe când acesta deţinea funcţia de primar general. Iată reţeta jafului  scrisă şi pusă în practică de „incoruptibilul” Videanu, cel care, susţin colegii, minte cum respiră şi care a reuşit de fiecare dată (până când?) să cadă în picioare!
Două blocuri noi au fost ridicate de firma Glina SA, controlată de omul de afaceri Hassan Murad, pe şoseaua Bucureşti- Târgovişte, în apropiere de Centura Capitalei. Pe baza pliantelor s-au vândut, la liber, 20 de apartamente din cele 163 finalizate în 2006. Preţul pe care l-a plătit un cumpărător pentru un apartament de două camere în suprafaţă de 79 de metri pătraţi a fost de 120.000 de euro. Ca în multe alte cazuri, deşi a promis că va finaliza în zonă o grădiniţă, locuri de joacă şi o piscină acest lucru nu s-a mai întâmplat. În schimb, proprietarul a construit, ulterior, un hotel care i-a lăsat fără privelişte pe cei 20 de locuitori de bună-credinţă.

Pentru că vânzările nu mergeau chiar ca pe roate, având în vedere preţul foarte mare, Adriean Videanu, pe atunci primar general al Capitalei, a decis să-i întindă o mână de ajutor lui Hassan Murad şi, în numai o săptămână, i-a achiziţionat toate apartamentele. Potrivit contractele, din dispoziţia primarului general Adriean Videanu, Primăria Municipiului Bucureşti a încheiat două contracte de vânzare- cumpărare cu firma Glina SA, dezvoltatorul complexului de pe Şoseaua Bucureşti – Târgovişte. Pe baza lor, primăria a cumpărat 103 apartamente la preţul de 11,7 milioane de euro într-unul dintre blocuri şi alte 40 pentru suma de 6,8 milioane de euro în celălalt imobil.
Primăria a decis să cumpere aceste apartamente pentru a le transforma în locuinţe sociale care să adăpostească oameni cu venituri mici, familii numeroase, evacuaţi. Locuinţele sociale sunt de fapt unele de lux, deoarece preţul minim al apartamentelor a fost de 80.000 de euro, iar cel mai scump a depăşit 200.000. Tupeul constă şi din faptul că deşi vorbim de locuinţe pentru oameni săraci, primăria le-a mai cumpărat şi 75 de locuri de parcare a 10.700 de euro bucata şi 33 de boxe pentru care Videanu a plătit câte 5.000 de euro.                  
                                           
Pentru a vă edifica asupra nivelului “risipei” făcute de primărie, pentru un apartament de 117 mp primăria a achitat 175.000 euro, pentru un altul de 120 mp, suma a fost de 196.000 de euro, iar pentru un altul de 160 mp s-a ajuns la suma fabuloasă de 215.000 de euro.
Viceprimarul Răzvan Murgeanu spune că a semnat unul dintre cele două contracte pentru că Adriean Videanu era plecat din ţară şi nu s-a putut împotrivi deoarece putea fi acuzat de abuz de putere. Previzibil, asistaţii sociali nu au bani să plătească utilităţile. Ne-a declarat acest lucru unul dintre cei 20 de proprietari care au achiziţionat un apartament în cele două imobile înainte ca restul apartamentelor să fie vândute către primărie care să le populeze, ulterior, cu asistaţi sociali. Când au venit în bloc asistaţii sociali, aceştia au ocupat restul de 143 de apartamente.
Cartierul de lux se află pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, dincolo de şoseaua de centură. Chiria pentru un apartament nou care are aproximativ 100 de mp, pus la dispoziţie de primărie pentru cazuri sociale este de 20 de euro. Asta în condiţiile în care chiria în zonă nu poate fi mai mică de 300–400 de euro, dar pentru un apartament de 200 de mp poate ajunge şi la 800 de euro.
La nivelul Primăriei Generale se cunoaşte problema şi se desfăşoară o anchetă, după cum ne-au declarat surse din cadrul instituţiei. Cel care a vândut apartamentele, dezvoltatorul imobiliar Hassan Murad, s-a limitat să precizeze că nu vrea să discute despre preţul de achiziţie al apartamentelor.
Fraţii Murad au devenit cunoscuţi în România prin prisma afacerilor derulate în industria alimentară şi prin lanţul de restaurante fast-food Springtime pe care îl deţin. Unirii), Phoenicia Grand Hotel (Băneasa), hotelurile Majestic din Olimp şi Jupiter, precum şi hotelul Forum din Costineşti. Hotelul Phoenicia Confort, în zona Doi Cocoşi, a fost construit printr-o investiţie în valoare de 12 milioane de euro.
Şi iată cum Videanu a reuşit să dea un nou “tun” cu banii Primăriei Capitalei. Pe lângă multe alte “tunuri” similare! Despre care vom mai vorbi!
Videanu este unul dintre cei mai bogaţi lideri politici postdecembrişti. Implicat până la gât în lumea „băieţilor deştepţi” din energie şi nu numai, avid de afaceri sigure şi rapide, mai mereu în detrimentul statului, obsedat de conturile sale bancare care trebuie să crească în fiecare zi, pedelistul Videanu a fost unul dintre liderii din Modrogan care au reuşit „performanţa” de a decredibiliza până la cote de avarie partidul ale cărei interese susţine că le apără. PDL a reprezentat, în realitate, pentru mult prea tupeistul Videanu, rampa de lansare a afacerilor sale. Calitatea de lider politic şi în suspect de multe cazuri, chiar demnitar al statului român, i-au deschis larg lui Videanu porţile bugetului de stat, dar şi a influenţei politice. De care a profitat în cel mai grotesc mod!

Recentul Raportul de la Hidroelectrica îl incriminează. Ca şi multe alte rapoarte ale Ministerului Economiei sau ale Primăriei Capitalei! Videanu iubeşte al dracului de mult banul. Palatul său, cu zeci de camere, reprezintă o sfidare la adresa milioanelor de români care au muncit cinstit o viaţă! Nu este o crimă să devii multimilionar în euro. Sunt zeci, sute de oameni de afaceri de succes care au reuşit să acumuleze averi impresionante. Prin muncă, nu prin furt, comisioane, spăgi şi devalizări ale companiilor de stat! Aşa cum a procedat Videanu, cel care are nesimţirea crasă de a se vedea candidatul PDL la prezidenţiale. Este greu de crezut că Blaga şi ceilalţi lideri din Modrogan sunt atât de sinucigaşi politic, fie şi să ia doar în calcul o asemenea candidatură!

Săptămâna trecută, vă prezentam modul grotesc în care primarul general pe atunci Adriean Videanu cumpăra două blocuri noi ridicate de firma Glina S.A, controlată de omul de afaceri Hassan Murad, pe şoseaua Bucureşti- Târgovişte, în apropiere de Centura Capitalei. Pe baza pliantelor se vânduseră, la liber, doar 20 de apartamente din cele 163 finalizate în 2006. Preţul pe care l-a plătit un cumpărător pentru un apartament de două camere în suprafaţă de 79 de metri pătraţi a fost de 120.000 de euro. Pentru că vânzările nu mergeau chiar ca pe roate, având în vedere preţul foarte mare, Adriean Videanu, pe atunci primar general al Capitalei, a decis să-i întindă o mână de ajutor lui Hassan Murad şi, în numai o săptămână, i-a achiziţionat toate apartamentele. Primăria a cumpărat, astfel, 103 apartamente la preţul de 11,7 milioane de euro într-unul dintre blocuri şi alte 40 pentru suma de 6,8 milioane de euro în celălalt imobil.
Apartamentele au fost cumpărate pentru a le transforma în locuinţe sociale care să adăpostească oameni cu venituri mici, familii numeroase, evacuaţi. Locuinţele sociale sunt de fapt unele de lux, deoarece preţul minim al apartamentelor a fost de 80.000 de euro, iar cel mai scump a depăşit 200.000. Tupeul constă şi din faptul că deşi vorbim de locuinţe pentru oameni săraci, primăria le-a mai cumpărat şi 75 de locuri de parcare a 10.700 de euro bucata şi 33 de boxe pentru care Videanu a plătit câte 5.000 de euro. Evident, din banii publici!
{gallery}videanu{/gallery}
Săptămâna aceasta, vă vom prezenta un nou tun dat de Videanu prin 2005, pe când acesta ocupa aceeaşi funcţie de primar general.

Aproximativ un sfert din parcul bucureştean Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR, urmează sa fie betonată. Au dispărut bancuţele, au fost smulse coşurile de gunoi şi stâlpii de iluminat public, iar Primaria Sectorului 3 a instalat deja mai multe pancarte cu “Zonă Retrocedată”.
Cel care se află în spatele acestei retrocedări dubioase este nimeni altul decât Adriean Videanu care a decis, în 2005, în calitatea sa de primar general, să retrocedeze aceste suprafeţe.Concret, prin Dispoziţiile Primarului General nr. 4333/2005 şi 4334 /2005, au fost restituite suprafeţele de 11,2399 ha, respectiv 1,0127 ha din suprafaţa Parcului Al. I. Cuza, la care se adaugă şi suprafaţa de 0,84 ha aferentă bisericii din parc. Terenul retrocedat era în suprafaţă de 12,28 ha. Se vorbea, pe la colţurile Primăriei Capitalei, de o şpagă cu multe zerouri în coadă. Explicaţiile puerile ale lui Videanu, potrivit cărora era vorba despre o decizie a instanţei în favoarea unui moştenitor ce revendica suprafeţele, nu stau în picioare, în contextul în care nu era, iar juriştii i-au spus lui Videanu, vorba de o decizie definitivă! Dar Videanu a fost interesat ca această retrocedare să se facă rapid!
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, spune însă că nu va emite autorizaţie de construcţie pentru terenurile ce fac parte, în acest moment, din Parcul IOR.
Mai mult, Primăria sectorului 3 intenţionează să propună Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi primarului Capitalei, Sorin Oprescu, să achiziţioneze terenurile, ce fac în acest moment parte din Parcul IOR, de la cel căruia i-a fost retrocedat. Investiţia ar putea fi suportată fie parte din bugetul Primăriei Capitalei şi parte de la bugetul sectorului 3, fie din banii consiliului local.
Parcul IOR se afla, la data retrocedării, în administrarea Primăriei Generale.
Escrocheriile lui Videanu continuă să apară una câte una, în ciuda eforturilor acestuia de a poza drept o victimă, care a fost chipurile, de bună credinţă. Cu asemenea lideri compromişi nici nu este de mirare că PDL a ajuns unde a ajuns! Dar poate îl relansează prezidenţiabilul Videanu!
http://www.cronicaromana.ro/2013/04/09/saptamana-si-escrocul-astazi-escrocul-escrocilor-adriean-videanu/?ref=tt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu