marți, 29 noiembrie 2016

TERIFIANT: ADITA inca nu e SCAPAT/ Daca castiga si la APEL are alte DOSARE !


Gazeta Cronica Română a început publicarea unui serial incitant, numit: Săptămâna şi escrocul! În opinia jurnaliștilor dela Cronica Română, care prezintă și dovezi “Cel mai mare escroc din ultimii 23 de ani este Adriean Videanu”. Pentru că s-au adunat foarte multe dovezi despre cel mai mare escroc, acesta a ocupat rubrica două săptămâni la rând. Și ce bine s-a potrivit cu intenția declarată public a acestui mare escroc să candideze la prezidențiale. Vă las o pauză de zece minute pentru râs, după care vă propun lectura acestui articol preluat din Cronica Română.
Poreclit “ Primarul Bordură”, Adriean Videanu este unul dintre cei mai controversaţi politicieni postdecembrişti. Duplicitar, avid de funcţii publice, mitoman de profesie, “expert” în redirecţionarea banilor publici către firmele unor apropiaţi, Videanu a reuşit să îmbine, cu o eficienţă maximă, demnităţile pe care le-o ocupat de-a lungul anilor cu statutul de om de afaceri. Iar reţeta succesului a venit instantaneu, cuantificabilă într-o avere de zeci de milioane de euro!

Videanu a ocupat funcţii importante în statul român. A fost vicepremier, ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ministru interimar la Sănătate, primar general al Capitalei, deţinând în acelaşi timp şi importante funcţii în PDL. Relaţiile sale cu „băieţii deştepţi” sunt de notorietate în Modrogan şi nu numai. Deşi a precizat de nenumărate ori că firmele sale nu au făcut afaceri cu statul, anchetele de presă au arătat exact contrariul. Marmura sa a pavat multe instituţii publice pe sume fabuloase care au intrat în contul mult prea tupeistului Videanu. Şi numirile unor apropiaţi în Consiliile de Administraţie de la Hidroelectrica sau Transelectrica sunt arhicunoscute.
Videanu a reuşit să se impună şi în PDL. A condus multe campanii electorale, alături de Blaga şi alţi lideri pedişti sau pedelişti. Este cunoscut drept unul dintre oamenii care au adus de fiecare dată by Browse to Save" id="_GPLITA_0">bani pentru partid. Sursele mai mereu obscure, ascunse, nu au prea au contat pentru colegi, cât timp Adriean a avut grijă ca partidului să nu îi lipsească nimic, din punct de vedere financiar! Iar răsplata partidului pentru serviciile sale a fost pe măsură: numirile în funcţii publice, atât în cazul său, dar şi al apropiaţilor săi!

Dar cel mai bine s-a simţit Videanu în postura de primar general al Capitalei. „Borduriada” care l-a avut ca actor principal, a uşurat semnificativ bugetul Primăriei, dar a şi oripilat locuitorii Capitalei, care au văzut cum banii publici sunt redirecţionaţi (a se citi devalizaţi) către firmele prietenilor edilului şef.
Vă prezentăm în continuare pasaje dintr -o anchetă realizată recent de cotidianul “România Liberă” care arată o nouă mostră de lichelism marca Videanu, pe când acesta deţinea funcţia de primar general. Iată reţeta jafului  scrisă şi pusă în practică de „incoruptibilul” Videanu, cel care, susţin colegii, minte cum respiră şi care a reuşit de fiecare dată (până când?) să cadă în picioare!
Două blocuri noi au fost ridicate de firma Glina SA, controlată de omul de afaceri Hassan Murad, pe şoseaua Bucureşti- Târgovişte, în apropiere de Centura Capitalei. Pe baza pliantelor s-au vândut, la liber, 20 de apartamente din cele 163 finalizate în 2006. Preţul pe care l-a plătit un cumpărător pentru un apartament de două camere în suprafaţă de 79 de metri pătraţi a fost de 120.000 de euro. Ca în multe alte cazuri, deşi a promis că va finaliza în zonă o grădiniţă, locuri de joacă şi o piscină acest lucru nu s-a mai întâmplat. În schimb, proprietarul a construit, ulterior, un hotel care i-a lăsat fără privelişte pe cei 20 de locuitori de bună-credinţă.

Pentru că vânzările nu mergeau chiar ca pe roate, având în vedere preţul foarte mare, Adriean Videanu, pe atunci primar general al Capitalei, a decis să-i întindă o mână de ajutor lui Hassan Murad şi, în numai o săptămână, i-a achiziţionat toate apartamentele. Potrivit contractele, din dispoziţia primarului general Adriean Videanu, Primăria Municipiului Bucureşti a încheiat două contracte de vânzare- cumpărare cu firma Glina SA, dezvoltatorul complexului de pe Şoseaua Bucureşti – Târgovişte. Pe baza lor, primăria a cumpărat 103 apartamente la preţul de 11,7 milioane de euro într-unul dintre blocuri şi alte 40 pentru suma de 6,8 milioane de euro în celălalt imobil.
Primăria a decis să cumpere aceste apartamente pentru a le transforma în locuinţe sociale care să adăpostească oameni cu venituri mici, familii numeroase, evacuaţi. Locuinţele sociale sunt de fapt unele de lux, deoarece preţul minim al apartamentelor a fost de 80.000 de euro, iar cel mai scump a depăşit 200.000. Tupeul constă şi din faptul că deşi vorbim de locuinţe pentru oameni săraci, primăria le-a mai cumpărat şi 75 de locuri de parcare a 10.700 de euro bucata şi 33 de boxe pentru care Videanu a plătit câte 5.000 de euro.                  
                                           
Pentru a vă edifica asupra nivelului “risipei” făcute de primărie, pentru un apartament de 117 mp primăria a achitat 175.000 euro, pentru un altul de 120 mp, suma a fost de 196.000 de euro, iar pentru un altul de 160 mp s-a ajuns la suma fabuloasă de 215.000 de euro.
Viceprimarul Răzvan Murgeanu spune că a semnat unul dintre cele două contracte pentru că Adriean Videanu era plecat din ţară şi nu s-a putut împotrivi deoarece putea fi acuzat de abuz de putere. Previzibil, asistaţii sociali nu au bani să plătească utilităţile. Ne-a declarat acest lucru unul dintre cei 20 de proprietari care au achiziţionat un apartament în cele două imobile înainte ca restul apartamentelor să fie vândute către primărie care să le populeze, ulterior, cu asistaţi sociali. Când au venit în bloc asistaţii sociali, aceştia au ocupat restul de 143 de apartamente.
Cartierul de lux se află pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, dincolo de şoseaua de centură. Chiria pentru un apartament nou care are aproximativ 100 de mp, pus la dispoziţie de primărie pentru cazuri sociale este de 20 de euro. Asta în condiţiile în care chiria în zonă nu poate fi mai mică de 300–400 de euro, dar pentru un apartament de 200 de mp poate ajunge şi la 800 de euro.
La nivelul Primăriei Generale se cunoaşte problema şi se desfăşoară o anchetă, după cum ne-au declarat surse din cadrul instituţiei. Cel care a vândut apartamentele, dezvoltatorul imobiliar Hassan Murad, s-a limitat să precizeze că nu vrea să discute despre preţul de achiziţie al apartamentelor.
Fraţii Murad au devenit cunoscuţi în România prin prisma afacerilor derulate în industria alimentară şi prin lanţul de restaurante fast-food Springtime pe care îl deţin. Unirii), Phoenicia Grand Hotel (Băneasa), hotelurile Majestic din Olimp şi Jupiter, precum şi hotelul Forum din Costineşti. Hotelul Phoenicia Confort, în zona Doi Cocoşi, a fost construit printr-o investiţie în valoare de 12 milioane de euro.
Şi iată cum Videanu a reuşit să dea un nou “tun” cu banii Primăriei Capitalei. Pe lângă multe alte “tunuri” similare! Despre care vom mai vorbi!
Videanu este unul dintre cei mai bogaţi lideri politici postdecembrişti. Implicat până la gât în lumea „băieţilor deştepţi” din energie şi nu numai, avid de afaceri sigure şi rapide, mai mereu în detrimentul statului, obsedat de conturile sale bancare care trebuie să crească în fiecare zi, pedelistul Videanu a fost unul dintre liderii din Modrogan care au reuşit „performanţa” de a decredibiliza până la cote de avarie partidul ale cărei interese susţine că le apără. PDL a reprezentat, în realitate, pentru mult prea tupeistul Videanu, rampa de lansare a afacerilor sale. Calitatea de lider politic şi în suspect de multe cazuri, chiar demnitar al statului român, i-au deschis larg lui Videanu porţile bugetului de stat, dar şi a influenţei politice. De care a profitat în cel mai grotesc mod!

Recentul Raportul de la Hidroelectrica îl incriminează. Ca şi multe alte rapoarte ale Ministerului Economiei sau ale Primăriei Capitalei! Videanu iubeşte al dracului de mult banul. Palatul său, cu zeci de camere, reprezintă o sfidare la adresa milioanelor de români care au muncit cinstit o viaţă! Nu este o crimă să devii multimilionar în euro. Sunt zeci, sute de oameni de afaceri de succes care au reuşit să acumuleze averi impresionante. Prin muncă, nu prin furt, comisioane, spăgi şi devalizări ale companiilor de stat! Aşa cum a procedat Videanu, cel care are nesimţirea crasă de a se vedea candidatul PDL la prezidenţiale. Este greu de crezut că Blaga şi ceilalţi lideri din Modrogan sunt atât de sinucigaşi politic, fie şi să ia doar în calcul o asemenea candidatură!

Săptămâna trecută, vă prezentam modul grotesc în care primarul general pe atunci Adriean Videanu cumpăra două blocuri noi ridicate de firma Glina S.A, controlată de omul de afaceri Hassan Murad, pe şoseaua Bucureşti- Târgovişte, în apropiere de Centura Capitalei. Pe baza pliantelor se vânduseră, la liber, doar 20 de apartamente din cele 163 finalizate în 2006. Preţul pe care l-a plătit un cumpărător pentru un apartament de două camere în suprafaţă de 79 de metri pătraţi a fost de 120.000 de euro. Pentru că vânzările nu mergeau chiar ca pe roate, având în vedere preţul foarte mare, Adriean Videanu, pe atunci primar general al Capitalei, a decis să-i întindă o mână de ajutor lui Hassan Murad şi, în numai o săptămână, i-a achiziţionat toate apartamentele. Primăria a cumpărat, astfel, 103 apartamente la preţul de 11,7 milioane de euro într-unul dintre blocuri şi alte 40 pentru suma de 6,8 milioane de euro în celălalt imobil.
Apartamentele au fost cumpărate pentru a le transforma în locuinţe sociale care să adăpostească oameni cu venituri mici, familii numeroase, evacuaţi. Locuinţele sociale sunt de fapt unele de lux, deoarece preţul minim al apartamentelor a fost de 80.000 de euro, iar cel mai scump a depăşit 200.000. Tupeul constă şi din faptul că deşi vorbim de locuinţe pentru oameni săraci, primăria le-a mai cumpărat şi 75 de locuri de parcare a 10.700 de euro bucata şi 33 de boxe pentru care Videanu a plătit câte 5.000 de euro. Evident, din banii publici!
{gallery}videanu{/gallery}
Săptămâna aceasta, vă vom prezenta un nou tun dat de Videanu prin 2005, pe când acesta ocupa aceeaşi funcţie de primar general.

Aproximativ un sfert din parcul bucureştean Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR, urmează sa fie betonată. Au dispărut bancuţele, au fost smulse coşurile de gunoi şi stâlpii de iluminat public, iar Primaria Sectorului 3 a instalat deja mai multe pancarte cu “Zonă Retrocedată”.
Cel care se află în spatele acestei retrocedări dubioase este nimeni altul decât Adriean Videanu care a decis, în 2005, în calitatea sa de primar general, să retrocedeze aceste suprafeţe.Concret, prin Dispoziţiile Primarului General nr. 4333/2005 şi 4334 /2005, au fost restituite suprafeţele de 11,2399 ha, respectiv 1,0127 ha din suprafaţa Parcului Al. I. Cuza, la care se adaugă şi suprafaţa de 0,84 ha aferentă bisericii din parc. Terenul retrocedat era în suprafaţă de 12,28 ha. Se vorbea, pe la colţurile Primăriei Capitalei, de o şpagă cu multe zerouri în coadă. Explicaţiile puerile ale lui Videanu, potrivit cărora era vorba despre o decizie a instanţei în favoarea unui moştenitor ce revendica suprafeţele, nu stau în picioare, în contextul în care nu era, iar juriştii i-au spus lui Videanu, vorba de o decizie definitivă! Dar Videanu a fost interesat ca această retrocedare să se facă rapid!
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, spune însă că nu va emite autorizaţie de construcţie pentru terenurile ce fac parte, în acest moment, din Parcul IOR.
Mai mult, Primăria sectorului 3 intenţionează să propună Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi primarului Capitalei, Sorin Oprescu, să achiziţioneze terenurile, ce fac în acest moment parte din Parcul IOR, de la cel căruia i-a fost retrocedat. Investiţia ar putea fi suportată fie parte din bugetul Primăriei Capitalei şi parte de la bugetul sectorului 3, fie din banii consiliului local.
Parcul IOR se afla, la data retrocedării, în administrarea Primăriei Generale.
Escrocheriile lui Videanu continuă să apară una câte una, în ciuda eforturilor acestuia de a poza drept o victimă, care a fost chipurile, de bună credinţă. Cu asemenea lideri compromişi nici nu este de mirare că PDL a ajuns unde a ajuns! Dar poate îl relansează prezidenţiabilul Videanu!
http://www.cronicaromana.ro/2013/04/09/saptamana-si-escrocul-astazi-escrocul-escrocilor-adriean-videanu/?ref=tt

CUTREMURATOR/ Buba neagra din CORUPTIE intra in SPITALE/ Milioane de EUROI se duc in OFF-SHORE !

 29 noiembrie 2016 
Nr. 1468/VIII/3 

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

MACOVEI ALEXANDRU RADU, la data faptei manager al Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca), cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (opt acte materiale),

GONTARIU MARINA-MAGDALENA, la data faptei șeful biroului achiziții al aceluiași spital, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (două acte materiale),

MIHĂILĂ MARIAN, la data faptei șeful biroului achiziții al aceluiași spital, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (șase acte materiale),

LASCĂR IOAN, la data faptei șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca), cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (cinci acte materiale),

GALEA AUREL CĂTĂLIN, administrator al S.C. Gemedica S.R.L., cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: 
- complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (opt acte materiale), 
- spălarea banilor, 

BAYTAR (fostă BOUROȘUANDREEA MARIA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor, 

S.C. GEMEDICA S.R.L., cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (opt acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

În anul 2013, reprezentanți ai Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca) au încălcat normele și reglementările în vigoare atât cu privire la inițierea și organizarea unei proceduri de atribuire a contractului de achiziție publică de echipamente medicale necesare dotării Unității de îngrijire a arșilor gravi, cât și cu privire la derularea și executarea acordului cadru și contractelor subsecvente încheiate de unitatea spitalicească și SC Gemedica SRL, în baza cărora au fost achiziționate echipamente medicale supraevaluate în valoare totală de 18.643.437 lei.
Această conduită a dus la prejudicierea spitalului cu suma de 6.171.564,21 lei (inclusiv TVA) din care: 
- 1.927.788,21 lei reprezentând diferența dintre prețul plătit de spital pentru echipamentele medicale și prețul la care au fost achiziționate de S.C. Gemedica S.R.L. de la furnizorii săi
- 4.243.776 lei reprezentând contravaloarea barocamerei (care nu a funcționat vreodată). 
Concomitent, s-a obținut un folos necuvenit în favoarea societății SC Gemedica SRL prin aceea că s-au făcut plăți în contul unor lucrări care au fost realizate necorespunzător ori care în realitate nu au fost realizate.
Concret, la data de 23 aprilie 2013, Ministerul Sănătății a emis un ordin privind înființarea unităților de arși. Ca urmare, s-a solicitat achiziționarea echipamentelor medicale strict necesare dotării unei unități de îngrijire a arșilor gravi. Referatul de necesitate a fost întocmit de suspectul Lascăr Ioan, în calitate de șef al Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și a fost aprobat de managerul spitalului, Macovei Alexandru Radu.
Ulterior, la data de 25 aprilie 2013, suspecta Gontariu Marina-Magdalena a elaborat documentația de atribuire, ce conținea caietul de sarcini cu specificații tehnice întocmit de șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și aprobat de managerul spitalului.
În cuprinsul acestei documentații s-a prevăzut printre altele: 
- valoarea totală estimată stabilită ca sumă a valorii fiecărui echipament medical în parte, fără să se regăsească în dosarul achiziției justificarea modului privind determinarea acesteia sau un alt document din care să rezulte fundamentarea acestor valori (studiu de piață, oferte furnizori, etc.),
- atribuirea să se facă într-un singur lot, ceea ce a condus la îngrădirea accesului altor firme la procedura de achiziție, având în vedere numărul mare de echipamente medicale (54) ce urmau a fi achiziționate.
De asemenea, la baza întocmirii specificațiilor tehnice nu au existat documente din care să reiasă o consultare a pieței, având în vedere că aceste echipamente aveau un grad ridicat de complexitate tehnică.
Astfel, în urma procedurii de atribuire (licitație deschisă) a fost declarată câștigătoare oferta SC Gemedica SRL (singurul ofertant), administrată de suspectul Galea Aurel Cătălin, cu care la data de 23 iulie 2013, a fost încheiat un acord cadru pe o perioadă de 24 de luni și o valoare maximă de 38.935.650 lei fără TVA.
De precizat este faptul că firma respectivă a oferit prețuri ale echipamentelor identice sau aproape identice (diferențe de 0,0001 %) cu cele estimate de spital. 
Ulterior, au fost încheiate (fără licitație publică, această procedură nemaifiind necesară), patru contracte subsecvente în valoare totală de 14.680.099,6 lei. 
Până la data de 29 aprilie 2016, echipamentele medicale achiziționate încă din anul 2013 pentru Unitatea de îngrijire a arșilor gravi nu au fost utilizate în actul medical, cu excepția celor din dotarea blocului operator, care au fost utilizate în perioada 5 noiembrie 2015 – 11 martie 2016, la un număr de 116 intervenții chirurgicale.
De asemenea, până la aceeași dată, spitalul nu a încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București un contract pentru serviciile medicale furnizate prin unitatea de îngrijire a arșilor gravi. Medicamentele și materialele sanitare utilizate în actul medical pentru cele 116 intervenții medicale la blocul operator al Unității de îngrijire a arșilor gravi au fost trecute în evidența Secției clinice chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă.
Barocamera nu este funcțională și nici instalată. Cu toate acestea, reprezentanți ai autorității contractante, împreună cu cei ai furnizorului, au semnat procese-verbale de recepție și procese-verbale de punere în funcțiune.
În perioada 2014-2015, suspecții Galea Aurel Cătălin și Baytar Andreea Maria, împuternicită să efectueze tranzacții financiare, au disimulat adevărata natură a provenienței și a proprietății sumelor de 1.895.920 euro și 536.000 lei, prin efectuarea de tranzacții financiare succesive la scurte intervale de timp (câteva zile) între diferite conturi bancare deținute de S.C. Gemedica S.R.L., și două societăți de tip off-shore.
Ulterior, sumele respective au fost retrase în numerar de suspecta Baytar Andreea Maria, cunoscând că sumele de bani provin din săvârșirea unor infracțiuni. 

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

luni, 28 noiembrie 2016

Cititi Asta! Uite ce CACATI au ASCUNS pe LISTE toate PARTIDELE !

În sfârșit! Site gandit ca un ghid complet al alegatorului, lansat de Initiativa Romania: Sute de candidati penali, incompatibili, inamici ai statului de drept vor sa ajunga in Parlament! Miscarea civica Initiativa Romania a lansat duminica site-ul www.alegeriparlamentare2016.ro (AP16), un amplu proiect de informare publica electorala si de prezentare a candidatilor, partidelor, programelor de guvernare, a istoriei politice a partidelor si rezultatelor electorale din 1990 pana astazi, drepturilor si obligatiilor legale ale alegatorului in ziua votului. Site-ul a fost gandit ca un ghid complet al alegatorului la alegerile din 11 decembrie 2016. In urma documentarii pentru realizarea site-ului, reprezentantii Initiativa Romania spun ca au constatat ca sute de candidati penali, incompatibili, in conflict de interese, traseisti sau inamici ai statului de drept vor sa ajunga in acest an in Parlament.
                                        

"Miscarea civica Initiativa Romania a lansat astazi site-ulwww.alegeriparlamentare2016.ro(AP16). AP16 este cel mai amplu proiect din ultimii 26 de ani de informare publica electorala si de prezentare a candidatilor, partidelor, programelor de guvernare, a istoriei politice a partidelor si rezultatelor electorale din 1990 pana astazi, drepturilor si obligatiilor legale ale alegatorului in ziua votului. AP16 este un ghid complet al alegatorului la alegerile generale din 11 decembrie 2016", arata miscarea civica Initiativa Romania, intr-un comunicat.

Initiativa Romania a estimat generos un numar de 746 de candidati cu sanse de a intra in Parlament (zona eligibila), pe baza sondajelor de opinie realizate pana la data de 14 noiembrie 2016. Este vorba despre 220 de candidati PSD, 188 de candidati PNL, 104 candidati USR, 101 candidati ALDE, 96 de candidati PMP si 37 de candidati UDMR.
"Pentru fiecare dintre candidati s-a facut o evaluare de risc pe baza informatiilor privind integritatea (e.g. probleme penale, incompatibilitati, conflicte de interese sau alte fapte grave), atitudinea fata de statul de drept (e.g. initiative legislative de amputare a puterii judecatoresti sau de dezincriminare a unor fapte penale in interes partinic, voturi impotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunitatii parlamentarilor) si traseismul politic", se arata in comunicat. 
Rezultatele statistice sunt urmatoarele:
1. 72 de candidati dintre cei 101 candidati eligibili ai ALDE sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (71,3%).

2. 65 de candidati dintre cei 96 de candidati eligibili ai PMP sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (67,7%).

3. 115 candidati dintre cei 220 de candidati eligibili ai PSD sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (52,2%).

4. 16 candidati dintre cei 37 de candidati eligibili ai UDMR sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (43,2%).

5. 73 de candidati dintre cei 188 de candidati eligibili ai PNL sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (38,8%).

6. 11 candidati dintre cei 104 candidati eligibili ai USR sunt in cel putin una dintre aceste situatii: au schimbat doua sau mai multe partide sau au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept (10,6%).

(Nota: Initiativa Romania va reveni in zilele urmatoare cu lista completa a acestor candidati si cu alte statistici interesante. Datele le gasiti si pe www.alegeriparlamentare2016.ro.)
Proiectul AP16 (www.alegeriparlamentare2016.ro) inseamna:

Profilurile a 746 de candidati (220 de candidati PSD, 188 de candidati PNL, 104 candidati USR, 101 candidati ALDE, 96 de candidati PMP, 37 de candidati UDMR), fiind prezentate:
a) Evaluare de risc (minim, mediu sau ridicat)* pentru fiecare candidat, pe baza informatiilor privind integritatea (e.g. problemele penale, incompatibilitati, conflicte de interese), respectul fata de statul de drept (e.g. initiative legislative de amputare a puterii judecatoresti sau de dezincriminare a unor fapte penale in interes partinic, voturi impotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunitatii parlamentarilor) si traseismul politic;
b) Studii, istoric profesional si prezenta online (60 de profiluri, inca in lucru);

CV-urile complete pentru 11 partide (orientare ideologica, afiliere internationala, presedintii de la infiintare pana astazi, rezultatele partidului la toate alegerile la care a participat, evenimente definitorii din istoria partidului);
Sintezele a 11 programe de guvernare (sau politice) ale partidelor care participa la alegeri;

Istoria alegerilor parlamentare din 1990 pana in 2016;
Infografic al fuziunilor si sciziunilor principalelor partide din 1990 pana astazi;
Ghid al alegatorului care este o sinteza si o prezentare intr-o forma simpla si atractiva a informatiilor de care are nevoie orice alegator in ziua votului;
Blog - sectiune de opinii si informatii.

Initiativa Romania arata ca "AP16 (www.alegeriparlamentare2016.ro) inseamna peste 3.000 de ore de munca facuta in regim de voluntariat de membrii si partenerii (studenti FSPUB) Initiativei Romania (o echipa de proiect de 44 de voluntari). Site-ul va fi dezvoltat in continuare si vom lansa functionalitati noi in saptamana care urmeaza: functie de comparator si test de compatibilitate politica."
www.alegeriparlamentare2016 isi propune sa:
Aduca laolalta toate informatiile relevante despre actorii politici (persoane sau partide) si procesul electoral;
Prezinte intr-un format prietenos informatiile relevante despre fiecare candidat eligibil, despre programul de guvernare, istoria politica a partidului etc.;
Prezinte informatiile pe care partidele nu ar dori ca cetatenii sa le afle si care sunt pierdute in timp sau in sute de surse diferite (penali, traseisti, incompatibili, inamici ai justitiei independente si ai statului de drept etc.);
Le permita cetatenilor romani sa evalueze candidatii in functie de nivelurile de risc privind integritatea, respectul fata de statul de drept si traseismul politica.

Ideea de a avea o aplicatie web care sa ofere alegatorilor posibilitatea de a vedea comparativ profilul candidatilor a pornit de la nevoia membrilor miscarii civice Initiativa Romania de a vota in cunostinta de cauza, se arata in comunicatul citat.

Miscarea civica Initiativa Romania reaminteste riscul generat de coruptie si de cunoasterea insuficienta a candidatilor si recomanda votul pentru candidatii integri, care respecta domnia legii, independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei, care nu au facut din trecerea de la un partid la altul un mod de supravietuire politica.

Nota:
*Initiativa Romania a estimat pentru fiecare candidat riscuri de integritate, traseism politic si atitudine fata de statul de drept:

Risc Integritate: La aceasta categorie sunt marcati 1) cu Risc ridicat: candidatii urmariti penal, trimisi in judecata, condamnati penal nedefinitiv sau definitiv, incompatibili, in conflict de interese sau implicati in situatii foarte grave cu potential penal; 2) cu Risc mediu: candidatii implicati in alte situatii grave care pun sub semnul intrebarii integritatea lor; 3) cu Risc minim: candidatii fara probleme definite anterior.
Risc Stat de drept: La aceasta categorie sunt marcati 1) cu Risc ridicat: candidatii cu initiative legislative de limitare a atributiilor DNA, ANI, ICCJ sau de schimbare a legislatiei penale in sensul dezincriminarii unor fapte penale pentru foloase personale sau partinice, cu voturi impotriva ridicarii imunitatii colegilor parlamentari sau cu declaratii repetate pentru subminarea credibilitatii institutiilor judiciare independente; 2) cu Risc minim: candidatii fara probleme definite anterior. Nota: nu exista nivel de risc mediu la aceasta categorie.
Risc Traseism: La aceasta categorie sunt marcati 1) cu Risc ridicat: candidatii care au schimbat trei sau mai multe partide; 2) cu Risc mediu: candidatii care au schimbat doua partide; 3) cu Risc minim: candidatii care nu au mai fost membri ai altui partid.

BOMBA; PESTII Prajiti din PSD2 vor AMNISTIE Penala si fara DOSARE/ Fleosc Marito, dar cine PANA mea sunteti voi?Deh !

Ghiță și DIACONU-pesedistii lui PESTE Prajit s-au dat de gol! Vai de mama lor de prostovani întorși cu cheița! Intr-un clip electoral realizat de PRU se anunta ca acest partid va „impune” amnistia penala daca va reusi sa intre in Parlament.
„PRU va impune amnistia penala, cu exceptia infractiunilor cu violenta si a infractiunilor de siguranta nationala”, anunta PRU. Astfel daca PRU va ajunge in Parlament si va avea suficiente voturi, condamnatii pentru fapte de coruptie ar urma sa fie iertati si eliberati.
„Bunastare, nu dosare!”, este sloganul cu care PRU isi insoteste promisiunea de impunere a amnistiei penale.

Să nu vă mirați dacă ați ratat discursul presedintelui PSD, Liviu Dragnea. „Romanii trebuie sa se hotarasca daca in loc de o alimentare cu apa prefera un denunt, daca in loc de o scoala prefera un dosar sau in loc de o paine mai buna prefera niste catuse”, declara Dragnea in fata DNA in urma cu cateva luni.

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

NOAPTEA Mintii/A inceput MASTURBAREA Penalilor, dar mai GRAV este ca au inceput sa se MASTURBEZE si niste JURNALISTI/ Cu niste poze se incearca DISCREDITAREA Sefei DNA sau a INSTITUTIEI? Unii chiar pun BOTUL ....in ZAPADA/ Urmeaza DOSARE grele si multi ani de PUSCARIE, Deh !


                                                  

Bilanţul DNA pe 2015. Kovesi prezintă cifrele impresionante. 'Nu am prins toţi corupţii' 


Joi, 25 februarie, de la ora 11, la Centrul Militar are loc bilanţul DNA pe anul 2015. La eveniment participă preşedintele Iohannis, premierul Cioloş, şeful SRI, ministrul Justiţiei, ministrul de Interne, procurorul general interimar, şefa ÎCCJ şi alţii.
Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a prezentat cifrele impresionante ale DNA pe anul trecut, în special recordul de demnitari trimişi în judecată.
"Au fost trimişi în judecată peste 1.250 de inculpaţi pentru fapte de corupţie la nivel înalt şi mediu. Au fost trimişi în judecată de 5 ori mai mulţi miniştri şi parlamentari decât în 2013: 1 prim ministru, 5 miniştri, 16 deputaţi şi 5 senatori. Este cel mai mare număr de demnitari investigaţi de DNA într-un an. Am instituit măsuri asiguratorii de aproape jumătate de miliard de euro

Sunt cele mai impresionante cifre de la înfiinţarea DNA. Evoluţiile pozitive ne dau imaginea unei instituţii care funcţionează pro-activ, eficient, ferm şi curajos. Aceste rezultate ne obligă să lansăm şi o discuţie despre necesara reformă a statului în ce priveşte prevenirea şi combaterea corupţiei.
Este bine că avem în fiecare an tot mai mulţi inculpaţi pentru corupţie ? Este bine că sunt tot mai multe persoane condamnate Răspunsul trebuie să-l dea societatea.
Dosarele aflate în lucru ne arată, însă, că nu am prins toţi corupţii. Rezultatele noastre demonstrează că există vulnerabilităţi majore care pun în pericol buna funcţionare a societăţii", a declarat Kovesi.
"În dosarele trimise în judecată banii daţi mită au fost de 431 milioane euro. O sumă comparabilă cu bugetul prevăzut pentru cofinanțarea programului de autostrăzi pentru anii

 2016, 2017 și 2018. Aproape 500 de persoane cu funcţii conducere au fost trimise în judecată. O creştere cu 30% faţă de anul trecut. Vedem cum în fiecare an îndepărtăm tot mai mulţi funcţionari corupţi. Finalizăm tot mai multe dosare. Sunt tot mai multe condamnări", a mai precizat şefa DNA.
Discursul complet al Laurei Codruţa Kovesi:


În analiza de anul trecut am prezentat cele mai mari cifre de la înființarea instituției.
Anul acesta rezultatele sunt mult mai mari.
Au fost trimiși în judecată peste 1.250 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu.
Au fost trimiși în judecată de 5 ori mai mulți miniștri și parlamentari decât în 2013: 1 prim ministru, 5 miniștri, 16 deputați și 5 senatori. Este cel mai mare număr de demnitari investigați de DNA într-un an.

Am instituit măsuri asigurătorii de aproape jumătate de miliard de euro.
Sunt cele mai impresionante cifre de la înființarea DNA.
Evoluțiile pozitive ne dau imaginea unei instituții care funcționează pro-activ, eficient, ferm și curajos.
Aceste rezultate ne obligă să lansăm și o discuție despre necesara reformă a statului în ce privește prevenirea și combaterea corupției.
Este bine că avem în fiecare an tot mai mulți inculpați pentru corupție?
Este bine că sunt tot mai multe persoane condamnate?
Răspunsul trebuie să-l dea societatea.
Dosarele aflate în lucru ne arată, însă, că nu am prins toți corupții. Rezultatele noastre demonstrează că există vulnerabilități majore care pun în pericol buna funcționare a societății.
Corupția are efecte dramatice și se manifestă prin aceleași acțiuni repetitive. În lipsa unor măsuri clare de prevenire și control, tipologia faptelor investigate și mecanismele care au permis săvârșirea faptelor se repetă.
Există sectoare în domeniul achizițiilor publice în care corupția este generalizată. De multe ori, atribuirea contractelor sau plățile aferente contractelor sunt condiționate de primirea unor sume de bani mascate prin înțelegeri frauduloase sau contracte fictive.


Faptele de corupție au efecte directe asupra noastră, a tuturor. În multe cazuri sumele care se dau mită funcționarilor sunt obținute prin evaziune fiscală, delapidare sau alte infracțiuni. Astfel, banii care ar fi trebuit să ajungă la salarii sau pentru investiții publice intră în buzunarele funcționarilor corupți.
Corupția se reflectă în calitatea și prețul serviciilor de care beneficiază cetățenii.
Cetățenii sunt afectați de calitatea drumurilor când recepția lucrării se face plătind mită.
Cetățenii plătesc un preț mai mare când se dă mită pentru punerea pe piață a medicamentelor.
În dosarele trimise în judecată banii dați mită au fost de 431 milioane euro. O sumă comparabilă cu bugetul prevăzut pentru cofinanțarea programului de autostrăzi pentru anii 2016, 2017 și 2018.
Aproape 500 de persoane cu funcții conducere au fost trimise în judecată. O creștere cu 30% față de anul trecut.
Vedem cum în fiecare an îndepărtăm tot mai mulți funcționari corupți. Finalizăm tot mai multe dosare. Sunt tot mai multe condamnări.
A dus acest efort la instituții mai curate?
Rezultatele anchetelor DNA trebuie să fie un semnal puternic. Este necesară o abordare strategică de prevenire a corupției. Este necesară o comunicare în timp real între toate instituțiile care verifică achizițiile publice. O cooperare mai strânsă cu sectorul privat poate duce la creșterea încrederii investitorilor corecți în a semnala eventuale fapte de corupție.

Există instituții publice în care corupția crește în fiecare an.
S-a triplat numărul trimiterilor în judecată față de cei care administrează fonduri din bugetul public.
Peste 100 de primari și președinți de consilii județene au fost trimiși în judecată.
O treime din președinții consiliilor județene din România sunt trimiși în judecată.
Este o coincidență? Este o legătură cu funcția publică și bugetul administrat?
Cu siguranță este rezultatul unei modalități netransparente de folosire a bugetului public.
Cât timp planificarea unei achiziții publice nu va fi transparentă se va folosi bugetul pentru achiziții supraevaluate. În continuare se vor folosi banii cetățenilor pentru achiziții de aparatură medicală scumpă de la firme de apartament în timp ce spitalele nu pot asigura minime condiții pentru pacienți.
Cât timp se poate decide discreționar ordinea efectuării plăților, vor fi în continuare funcționari care vor primi mită pentru a favoriza anumite firme.
Recuperarea produselor infracțiunii a fost o componentă importantă în anul 2015. Compartimentul de investigații financiare al DNA a fost operaționalizat, ceea ce a determinat creșterea gradului de recuperare a produselor infracțiunilor.
Au fost luate măsuri asigurătorii de aproape jumătate de miliard de euro.
De multe ori, în cauzele instrumentate de DNA sunt implicate persoane ce obțin profituri uriașe și beneficiază uneori de complicitatea unor autorități. Bunurile sunt deseori disimulate prin acte juridice fictive. Se folosesc companii off-shore. Se deschid conturi bancare în alte jurisdicții. Se achiziționează bunuri în alte țări.
DNA a trimis peste 110 cereri de comisii rogatorii internaționale către autoritățile judiciare străine pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri. Este cel mai mare număr comisii rogatorii de la înființarea DNA. Probele obținute în acest mod arată că nici un infractor nu trebuie să se simtă în siguranță, indiferent unde și-a ascuns banii.
În dosarele DNA în care s-au pronunțat hotărâri definitive în anul 2015 statul român are de recuperat aproape 200 milioane euro. Această sumă ar trebui să intre efectiv în bugetul statului dacă ea va fi executată de organele fiscale.
Așa cum am mai susținut este important ca hotărârile judecătorești definitive să fie executate efectiv. Doar așa scopul pedepsei poate fi atins.
Să nu uităm că aceste sume aparțin de drept bugetului de stat și trebuie să fie utilizate în folosul societății.
Finalitatea dosarelor constituie un element relevant în analiza noastră. Activitatea judiciară a DNA s-a realizat de 33 de procurori care au avut peste 14.700 participări în ședințele de judecată.
Activitatea procurorilor din DNA se desfășoară sub controlul judecătorilor.
Instanțele de judecată au condamnat definitiv 970 de inculpați trimiși în judecată de DNA. Soluțiile pronunțate de instanțe au confirmat caracterul obiectiv și profesionist al dosarelor DNA.
Pentru prima dată în ultimii ani, procentul de achitări a scăzut la 7,63%.

Durata de judecare a dosarelor scăzut, deși sunt tot mai multe cauze trimise la instanțe. În 2015 cauzele judecate definitiv în mai puțin de un an au crescut cu peste 60%.
Am fost preocupați de hotărârile instanțelor judecătorești pentru evitarea soluțiilor diferite pe aceleași probleme de drept. Înalta Curte de Casație și Justiție este reperul de jurisprudență în funcție de care ne orientăm practica.
Trebuie să ne asigurăm că soluțiile definitive sunt respectate și executate ca o garanție a statului de drept.
Justiția depune un efort uriaș pentru investigarea și soluționarea cauzelor de corupție, folosind resursele financiare ale societății. Apoi, vedem de multe ori cum mecanismele și procedurile judiciare sunt interpretate și aplicate diferit. Unii condamnați nu execută integral pedeapsa aplicată de judecători. Unii sunt eliberați condiționat fără a recupera prejudiciul sau folosind tertipuri administrative.
Astfel de situații duc treptat la pierderea autorității statului și la o lipsă gravă de încredere în instituții.
Deși dispozițiile codului penal care au intrat în vigoare de 2 ani prevăd că liberarea condiționată poate fi acordată numai dacă s-a recuperat prejudiciul, practica judiciară este neunitară. Am solicitat promovarea unui recurs în interesul legii pentru ca Înalta Curte de Casație și Justiție să decidă.
Justiția este un serviciu public, iar de multe ori funcționăm sub presiunea unei cereri sociale foarte mari.
Nivelul de așteptare privind activitatea DNA a devenit foarte ridicat. Uneori, oamenii ar vrea ca DNA să rezolve și probleme pe care nu le avem în atribuții. Aceasta nu înseamnă că așteptările cetățenilor nu sunt legitime sau că nu trebuie satisfăcute.

Dar lupta împotriva corupției nu trebuie să însemne doar arestări, inculpări și condamnări în dosarele DNA.
Acțiunile noastre pot avea efect durabil doar dacă sunt dublate de acțiunile preventive desfășurate de celelalte instituții și autorități ale statului, de mediul educațional și cel de afaceri.
Principala provocare pentru DNA în această perioadă este determinată de creșterea continuă a volumului de activitate.
Numărul dosarelor a ajuns la peste 11.000. Dublu față de acum 5 ani.
Activitatea de urmărire penală a fost desfășurată de 97 procurori. Fiecare procuror a avut de soluționat în medie peste 110 dosare. Un număr atât de mare de dosare complexe influențează durata de soluționare a cauzelor.
Iată cum arată un singur dosar al DNA.
Acest dosar este la un procuror care mai are și alte zeci de dosare în lucru.
În acest moment avem de soluționat peste 7.100 de cauze. Dublu față de cât putem soluționa noi într-un an.
O primă rezolvare ar fi creșterea numărului de procurori și polițiști. Dar această soluție nu va fi eficientă dacă evoluția volumului de activitate va avea același ritm.
Trebuie acceptat că nu putem aștepta mai mult de la procurori dacă lucrurile nu se schimbă.
O astfel de schimbare trebuie realizată prin strategii serioase și reale de prevenire a corupției.

Prevederile neconstituționale au creat în unele situații un vid legislativ, de natură să genereze incertitudine juridică și practică neunitară. Este necesară o intervenție legislativă, dar aceasta nu trebuie să afecteze competențele sau instrumentele investigative. Ne dorim să fim consultați în mod real cu privire la modificările legislative care ne privesc activitatea.
A fost vitală pentru noi intervenția cetățenilor și a societății civile atunci când s-a încercat limitarea intempestivă a competențelor investigative.
Pentru a avea rezultate nu trebuie să peticim justiția, ci trebuie să-i oferim instrumentele de care are nevoie.
Rezultatele obținute se reflectă și în schimbarea modului în care publicul se raportează la DNA. Numărul tot mai mare de persoane care sesizează fapte grave este o dovadă în acest sens. Peste 86% din dosarele înregistrate anul trecut sunt bazate pe sesizări ale persoanelor fizice ori juridice și instituții publice.
Ne motivează faptul că încrederea publică în DNA a ajuns la cel mai ridicat nivel de la înființarea instituției. DNA se bucură de o încredere de peste 61%, cel mai mare nivel de încredere pentru o instituție din sistemul judiciar.
Este de remarcat faptul că, la fel ca și în anii anteriori, activitatea DNA a fost apreciată de Comisia Europeană. Rapoartele elaborate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare au apreciat ca impresionante rezultatele DNA, arătând totodată că au fost respectat drepturile fundamentale în procesul penal.

O altă caracteristică a anului 2015 a fost eficiența cooperării cu principalele instituții partenere, cărora le mulțumesc. Singura posibilitate de a oferi un răspuns eficient fenomenului infracțional este dialogul între toți cei implicați și identificarea de soluții comune.
Continuarea și accentuarea cooperării internaționale reprezintă o prioritate a DNA și mulțumesc ambasadelor pentru sprijinul în realizarea programelor internaționale, a cererilor de asistență judiciară și suportul lor constant al activității noastre.
În 2016, dincolo de continuarea instrumentării dosarelor de corupție la nivel înalt, prioritățile DNA vor viza și investigațiile privind :
- corupția în administrația publică locală;
- corupția în sistemul judiciar;
- corupția în instituțiile de control și executare a pedepselor;
- corupția în achiziții publice, în special în domeniul sănătății și infrastructură;
- frauda cu fonduri europene;
- recuperarea prejudiciilor și confiscarea extinsă.
Activitatea DNA trebuie să continue să fie definită prin profesionalism, consecvență, operativitate, eficiență, responsabilitate și transparență.
Doamnelor și domnilor,
Toate aceste rezultate pozitive nu ar fi fost posibile fără contribuția profesională a procurorilor, polițiștilor, specialiștilor, grefierilor și a întregului personal care lucrează în DNA.

Dragi colegi,
Vă mulțumesc pentru efortul consecvent, continuu și profesionist din acest an. Vă mulțumesc pentru solidaritatea, curajul și determinarea cu care ați lucrat. Prin munca pe care o faceți, sunteți cel mai important capital al instituției noastre.
Am trecut împreună un an greu. A fost un an în care, datorită anchetelor noastre am fost atacați în mod constant. S-a încercat și se încearcă modificarea procedurilor și a posibilităților de investigare. Munca noastră i-a neliniștit pe mulți din cei ce se credeau de neatins. Munca noastră i-a deranjat pe cei care credeau că funcția este o garanție a intangibilității.
Dar noi am continuat cu corectitudine și profesionist. Și acesta a fost cel mai bun răspuns.
În această luptă am avut alături de noi cel mai important aliat: cetățenii României. Fără ei munca noastră nu ar fi fost posibilă. Sunt mii și mii de oameni alături de noi și de munca noastră. Sunt acei oameni cinstiți care vor o societate clădită pe corectitudine și respect. Sunt acei oameni onești care în urmă cu doar câteva luni au strigat în stradă – corupția ucide.
Această conștientizare a societății este cea care ne ajută cel mai mult în lupta împotriva corupției.
Iar noi trebuie să continuăm să investigăm faptele de corupție. Să ne dedicăm activitatea pentru curățarea țării. Să rămânem implicați serios și să anchetăm corupții indiferent de funcție sau de averea pe care o au. Să fim curajoși și determinați.
Să îndeplinim această așteptare a societății de a avea o Românie fără corupție. Pentru asta însă... toți cei care suntem aici, în această sală, va trebui să dorim în continuare același lucru.