Tânăra Maria Gabriela Horga, un candidat sigur pe listele PNL Constanța pentru Camera Deputaților, este ceea ce se cheamă un bugetar de succes, scrie Jurnalul național.
La 23 de ani, era consiliera lui Daniel Dăianu la Parlamentul European, apoi a lui Daniel Chiţoiu, în Parlamentul României, la Ministerul Economiei şi la ANAF. Pupila foştilor miniştri liberali a devenit doctor în economie la 27 de ani, iar acum predă atât la Universitatea Ovidius, din Constanţa, cât şi la ASE Bucureşti. Fost vicepreşedinte al tineretului liberal, Maria Gabriela Horga cunoaşte din 2012 o ascensiune absolut fabuloasă, primind în acest timp posturi în consiliile de administraţie sau comisiile de privatizare ale companiilor cu acţionariat de stat GDF Suez Energy, Active Conexe SA, SAAF, Electrica SA, Electrica Muntenia Sud SA, Electrica Distribuţie Muntenia Sud SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank şi Romaero. Joburile la stat i-au adus câteva sute de mii de lei, la care se adaugă dividende de la Fondul Proprietatea şi de la firmele proprii de alte câteva sute de mii. În plus, încasează an de an venituri din chirii şi recuperează împrumuturi date cu dobândă societăţilor sale, dar şi naşului de cununie.
Numai în 2014, când publica ultima sa declaraţie de avere, Maria Gabriela Horga raporta venituri totale de aproape un milion de lei, plus bijuterii în valoare de 60.000 de euro.
Milioane de la stat
Tânăra a devenit milionară în euro de pe urma celor 43 de contracte primite de la stat în perioada 2010- 2015, majoritatea după ce a început să ocupe funcţii de conducere în companii publice. Firma Mariei Horga, Euro Audit Service SRL din Târgovişte este specializată în instalaţii electrice şi a încasat în total de la stat 6.338.122,03 de euro, prin contrate semnate cu primăriile Buftea, Târgovişte, Târgu Jiu, Cugir, Conteşti, Şelaru şi Vişina, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Enel Distribuţie Muntenia, Compania Naţională de Investiţii, Electrica Distribuţie Transilvania Sud etc. O altă firmă de-a sa, Blitz Lightning Company SRL, acum în faliment, a contractat lucrări publice de încă 500.000 de euro, în perioada 2008- 2010.
Maria Gabriela Horga este singurul candidat sigur de locul său pe listele PNL Constanța pentru Parlament. Tânăra milionară din contracte și funcții la stat a fost impusă direct de către conducerea centrală a PNL, mai scrie Jurnalul național.
ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT. LA 30 DE ANI ESTE MILIONARĂ ÎN DOLARI PE BANII STATULUI. Acum este cap de listă pe lista PNL de la Constanță
Milionara Gabriela Horga este autoare de cărți.
Milionara Gabriela Horga scrie Editoriale la PSNews ca sa vedeți şi cine se află în spatele acestui ziar
psnews.ro - Editorialist Daniel Horga
Profil de candidat: la 30 de ani, trăieşte visul românesc, pe bani publici
Predă la două universităţi de stat, a primit în ultimii trei ani posturi în 16 instituţii publice, a făcut peste 6,5 milioane de euro din contracte cu statul, primeşte case şi terenuri ca donaţii, pe care le donează înapoi către aceiaşi părinţii bugetari
(tatăl e deputat,
mama director la Curtea de Conturi,
ambii profesori universitari la stat),
îşi împrumută propriile firme, dar şi pe naşul multimilionar cu sute de mii de euro, iar din decembrie va deveni şi deputat PNL. O cheamă Maria Gabriela Horga şi are 30 de ani.
Maria Gabriela Horga trăieşte visul românesc în cea mai spectaculoasă formă a sa.
La 23 de ani, era consiliera lui Daniel Dăianu la Parlamentul European,
apoi a lui Daniel Chiţoiu, în Parlamentul României, la Ministerul Economiei şi la ANAF.
Pupila foştilor miniştri liberali a devenit doctor în economie la 27 de ani,
iar acum predă atât la Universitatea Ovidius, din Constanţa, cât şi la ASE Bucureşti.
Fost vicepreşedinte al tineretului liberal, Maria Gabriela Horga cunoaşte din 2012 o ascensiune absolut fabuloasă,
primind în acest timp posturi în consiliile de administraţie sau comisiile de privatizare ale companiilor cu acţionariat de stat
GDF Suez Energy,
Active Conexe SA,
SAAF, Electrica SA,
Electrica Muntenia Sud SA,
Electrica Distribuţie Muntenia Sud SA,
Nuclearelectrica,
Hidroelectrica,
Eximbank şi
Romaero.
Joburile la stat i-au adus câteva sute de mii de lei, la care se adaugă dividende de la Fondul Proprietatea şi de la firmele proprii de alte câteva sute de mii.
În plus, încasează an de an venituri din chirii şi recuperează împrumuturi date cu dobândă societăţilor sale, dar şi naşului de cununie.
Numai în 2014, când publica ultima sa declaraţie de avere, Maria Gabriela Horga raporta venituri totale de aproape un milion de lei, plus bijuterii în valoare de 60.000 de euro.
Milioane de la stat
Tânăra a devenit milionară în euro de pe urma celor 43 de contracte primite de la stat în perioada 2010- 2015, majoritatea după ce a început să ocupe funcţii de conducere în companii publice.
Firma Mariei Horga, Euro Audit Service SRL din Târgovişte este specializată în instalaţii electrice şi a încasat în total de la stat 6.338.122,03 de euro, prin contrate semnate cu primăriile
Buftea,
Târgovişte,
Târgu Jiu,
Cugir,
Conteşti,
Şelaru şi Vişina,
Consiliul Judeţean Dâmboviţa,
Enel Distribuţie Muntenia,
Compania Naţională de Investiţii,
Electrica Distribuţie Transilvania Sud
etc.
O altă firmă de-a sa, Blitz Lightning Company SRL, acum în faliment, a contractat lucrări publice de încă 500.000 de euro, în perioada 2008- 2010.
Afaceri pe cai mari în familie
Altă firmă interesantă din portofoliul multimilionarei liberale de 30 de ani este Vadaemecum Management SRL, pe care o deţine alături de tatăl ei, Vasile Horga.
Vadaemecum a fost ani la rând administrator la companii precum
Electroaparataj SA,
Energoutilaj SA şi
Romlux SA,
preluate de la stat de celebul offshore Broadhurst Investments Limited.
Situaţii neîntâmplătoare, în condiţiile în care tatăl Vasile Horga, deputat PNL de Dâmboviţa,
este vicepreşedintele Broadhurst Industrial Management.
Iar toate aceste legături explică şi mai bine succesul fulminant al tinerei la posturi în cele mai bănoase companii de stat,
din moment ce Broadhurst are acţiuni cam peste tot şi
o influenţă majoră asupra factorilor decidenţi din Ministerul Economiei.
Donaţii donate înapoi
În 2014, Maria Gabriela Horga avea câteva hectare de teren în Târgovişte şi la Constanţa, acolo unde locuieşte din 2010, după ce s-a măritat cu Alexandru Cârlig, fiul fostului comandant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Ion Cârlig.
Zestrea imobiliară este completată de patru apartamente în Târgovişte, Bucureşti şi Constanţa, o casă de locuit în Târgovişte şi una de vacanţă în Constanţa.
Pe strada Belşugului, o coincidenţă care trebuie s-o fi făcut să zâmbească pe juna milionară.
Măcar aşa mai uită de problemele din Târgoviştea natală, unde, în 2015, a donat înapoi casele şi terenurile primite, tot prin donaţie, părinţilor săi.
Transferul de averi între neamuri pare o obişnuinţă, din moment ce fina Maria Gabriela Horga şi-a împrumutat şi naşul de cununie cu 728.233 lei.
Mutare ciudată, dacă ţinem cont de faptul că naşul în discuţie este Alexandru Papadumitru, unul din cei mai bogaţi oameni de afaceri din Constanţa.
Numai Al Stom Company, cea mai cunoscută firmă a sa, a primit contracte de peste 70 de milioane de euro în ultimii ani de la instituţii publice.
Iar Papadumitru trebuie să fie foarte stânjenit când îşi vizitează finii, din moment ce îi este datoare ei cu atâţia bani, iar el îi este angajat ca director la Al Stom Company.
Vasile Horga este deputat PNL şi un apropiat al foştilor baroni dâmboviţeni Florin Popescu (ex-PDL şi apropiat al Elenei Udrea, condamnat la închisoare după ce şi-a mituit alegătorii cu pui) şi Ion Stan (fost deputat PSD, condamnat, de asemenea, pentru corupţie).
Horga s-a dovedit mai tare decât cei doi, deşi are, categoric, motive mult mai serioase de a-şi regreta faptele: anul trecut, a omorât un pieton, peste care a dat cu maşina.
Soţia sa, Mihaela Horga, cu care se află în plin proces de divorţ, este, ca şi el, profesor la Universitatea Valahia şi director în cadrul Curţii de Conturi a României.
Maria Gabriela Horga este, la această dată, singurul candidat sigur de locul său pe lista PNL Constanţa pentru Camera Deputaţilor, la alegerile care vor avea loc în decembrie.
Tânăra milionară din contractele şi funcţiile la stat a fost impusă direct de către conducerea centrală a PNL
Tatăl Vasile Horga
Funcţii, activităţi într-un partid politic
2012 - prezent - Vicepreşedinte al P.N.L. Dâmboviţa
2009 - prezent - Membru P.N.L.
2000 - 2004 - Preşedinte Organizaţia P.R.M. Dâmboviţa
Funcţii, activităţi parlamentare anterioare
2000 - 2004 - Senator, Comisia Buget, Finanţe, Bănci, SENATUL ROMÂNIEI
preluare: Jurnalul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu