duminică, 25 septembrie 2016

HORROR si CATUSE in JUSTITIE/Judecătoarea Carmen Eugenia Marinescu, condamnată la opt ani de închisoare

Judecătoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de corupție, a fost condamnată vineri de magistrații Curții de Apel Craiova la o pedeapsă de opt ani de închisoare, iar soțul ei a fost condamnat la de trei ani de închisoare, potrivit soluției publicată pe portalul instanței.
"Contopește pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen în pedeapsa cea mai grea de 5 ani și 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor (...), respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita funcția de magistrat, pe o durata de 4 ani.(...) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei Marinescu Eugenia Carmen durata reținerii și a arestării preventive de la 23.03.2015 până la 12.05.2015, precum și durata măsurii arestului la domiciliu de la 12.05.2015 până la 28.06.2015. (...) Condamnă inculpatul Marinescu Iuliu-Severus la pedeapsa de 3 ani închisoare.(...). Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Marinescu Iuliu-Severus durata reținerii și a arestării preventive de la 21.03.2015 până la 12.05.2015, precum și durata măsurii arestului la domiciliu de la 12.05.2015 până la 28.06.2015", se arată în soluția pronunțată vineri de magistrații Curții de Apel Craiova.
În același dosar a mai fost condamnat și avocatul Dumitru Cismaru, care a primit o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare.
"Contopește pedepsele aplicate inculpatului Cismaru Dumitru în pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...) respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita profesia de avocat, pe o durata de 3 ani. (...) Deduce din pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni închisoare (...) durata reținerii și arestării preventive (...) de la data de 21.03.2015 la data de 08.05.2015, inclusiv", se precizează în hotărârea postată pe portalul instanței.
Soluția Curții de Apel Craiova poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Carmen Marinescu, Iuliu Severus Marinescu și Dumitru Cismaru rămân în continuare sub control judiciar.
Magistrații Curții de Apel Craiova au mai hotărât confiscarea sumei de 30.000 de euro de la Carmen Marinescu. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis și confiscarea unui teren deținut de soții Marinescu în localitatea Corbu din județul Constanța, dar și menținerea sechestrului instituit asupra apartamentului din municipiul Slatina al celor doi.
Judecătorii craioveni au respins ca neîntemeiată cererea lui Florin Anghel, martor în dosar, de restituire de către soții Carmen și Iuliu Severus Marinescu a sumei de 100.000 de euro.
În luna mai 2015, judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale)
.

În dosar au mai fost deferiți justiției Iuliu Marinescu, soțul acesteia și Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt.

Potrivit DNA, în perioada august 2011 — septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins și a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunțătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece dosarul.
AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu