miercuri, 19 octombrie 2016

BOMBA Fiscala si Vamala/ Fostii colegi ai lui STAMBELU din FUNDULEA, director resurse umane-ANAF,PRINSI cu CATELU-n MOTAN

Zece persoane a retinut DNA in dosarul evaziunii de la Murfatlar, in care este invocat un prejudiciu adus statului de 600.000.000 de lei (circa 132 milioane de euro). Pe langa o parte din actionarii firmelor implicate, au fost pusi sub acuzare mai multi functionari inalti din structurile Fiscului. Interesant este faptul ca, spre deosebire de alte dosare atat de complexe, DNA nu a mai colaborat aici cu SRI, ci cu Directia Generala Antifrauda Fiscala.

Procurorii DNA i-au retinut pe afaceristii Catalin Bucura,George IvanescuGheorghe Zlotea si Constantin Circiumaru, actionari laEuroavipo SA si Murfatlar Romania SAGheorghe Cosmin Popescu, administrator special al MurfatlarCatalin Florian Vasilescu, asociat la Oana Management SRL, cel mai mare datornic din Romania si parte a retelei evazioniste, si Sorin Vasile Savoiu, director general la Fermele Murfatlar SA, lichidata intre timp. 

Au mai fost retinuti Cristian George Lascu, la data faptelor director al Directiei de politici si legislatie in domeniile vamal si nefiscal din Ministerul Finantelor, Irina Tanase, la data faptelor sef al Directiei de Autorizari din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor (fosta adjuncta a lui Viorel Comanita), Ioana Toma, la data faptelor director general al Directiei generale juridice din cadrul ANAF (fosta sefa de cabinet a lui Sorin Blejnar). 

Potrivit DNA, patru firme controlate de inculpati au creat in perioada 2010-2014 un prejudiciu de 597.218.168,76 lei prin neplata obligatiilor fiscale, totul cu ajutorul complicilor angajati la Fisc. Evazionistii de la Murfatlar rulau sume colosale de bani: in perioada septembrie 2012- iunie 2014, una dintre firme a inregistrat facturi de avans de la furnizorii sai in valoare de 400 de milioane de euro, plus TVA de inca 86 de milioane de euro. Pentru a ne face o idee, atat a platit Romania rate catre FMI in perioada 2012-2015. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu