duminică, 10 iulie 2016
BOMBA: Viceprimarul BADULESCU folosit in MUSAMALIZAREA dosarului ''COCAINA din VENEZUELA''
Gabriela Firea și-a ales ca viceprimari un onanist exhibiționist, deja celebrul Tudy de la ALDE, și un personaj folosit pentru mușamalizarea dosarului „cocaină din Venezuela”, Aurelian Bădulescu de la PSD. Pentru acoperirea dispariției a 6 kg de cocaină s-a folosit metoda de înscenare utilizată recent și în cazul lui Traian Berbeceanu, Aurelian Bădulescu, zis "Doctorul" sau "Ara" fiind folosit în acest scop, după cum au relatat de-a lungul anilor, jurnaliștii de investigații de la mai multe publicații: România Liberă, Curentul și Averea (actualul Click).
În anul 2002, un agent sub acoperire al statului român, zis „Rodriguez", infiltrat într-o rețea internațională de traficanți de droguri din Venezuela a adus în România o valiză conținând șase kg de cocaină (preț pe piață cca. 600.000 EURO). Acesta a predat-o către trei ofițeri acoperiți dar drogurile au dispărut fără urmă. Ziarul Curentul a relatat pe larg în anul 2008 în articolul„Cercetaţii în dosarul "Cocaină din Venezuela" împart dreptatea la DGA sau în avocatură” cum s-a mușamalizat dispariția drogurilor. Agentului statului român care a denunțat dispariția drogurilor i-a fost înscenat un proces penal pentru că nu a vrut să-și retragă denunțul referitor la dispariței, după modelul Berbeceanu. Diferența a fost că unul dintre cei trei polțiști care au preluat drogurile era bine conectat la vârful fostului PNA, fiind chiar acuzat de fostul primar din Satu Mare, Anderco Horea, cu martori, că a luat 120.000 de EURO pentru a-l scăpa de un dosar penal. Este vorba de Mateescu Horia, fiul generalului de poliţie în rezervă Mateescu Călin fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate sub preşedinţia lui Constantinescu. Horia Mateescu (foto alături de Aurelian Bădulescu) avea gradul de căpitan (inspector principal) la Direcţia de combatere a crimei organizate şi antidrog din IGP, avansat comisar şef. În timpul directoratului lui Harnagea Cătălin, Mateescu Horia a fost angajat la Serviciul de Informaţii Externe, în cadrul formaţiunii C desprinsă din formaţiunea Y a fostei DIE, unitate care se ocupa cu lichidarea duşmanilor externi ai regimului ceauşist. Mateescu Horia a fost dat ulterior afară din SIE din cauza consumului de alcool şi droguri, cu ocazia unui beţii pierzînd mai multe ştampile de la SIE, după cum a dezvăluit fostul procuror Valer Marian.
Al doilea ofițer care a recepționat drogurile de la „Rodriguez”, Petru Pitcovici, a fost prins 14 ani mai târziu, pe 13 mai 2016, de „noul” DIICOT și arestat preventiv pentru „oferirea de sprijin și ajutor” în calitatea sa de ofițer de poliție unor traficanți internațional de droguri de mare risc.
La denunțul lui Rodriguez, procurorii DIICOT au luat decizia de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Mateescu și Pitcovici dar a început urmărirea penală, urmată de arest preventiv, chiar împotriva lui Rodriguez, acuzat de trafic de ecstasy și cocaină și așa cum dezvăluiau jurnaliştii Adina Anghelescu si Răzvan Savaliuc în ziarul Averea din 29 august 2005 Aurelian Bădulescu a fost indicat drept unul dintre autorii înscenării acuzaţiilor de trafic de droguri împotriva lui Rodriguez. Astfel, potrivit lui Petre „Rodriguez” Dumitrescu, „traficul de droguri a fost o înscenare pusă la cale de colonelul Stan și de Bădulescu Aurelian, pentru a acoperi implicarea lor în dispariția unor droguri din Venezuela ca livrări supravegheate” (extras din declarațiile depuse la Dosarul 6183/2003, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti).
Dar să rememorăm toată povestea mușamalizării așa cum a fost ea relatată de ziarul CURENTUL în urmă cu opt ani.
„Multe din dosarele sensibile îngropate la Parchetul General în ultimii 17 ani au un singur element comun - implicarea unor ofiţeri ai structurilor de securitate. În cazul dosarului "Cocaină din Venezuela", unii procurori ai Parchetului General au recurs chiar la falsificarea documentelor, pentru a-şi proteja colegii, cercetaţi de trafic de droguri de mare risc. Autorizaţiile emise de Ministerul Public au fost falsificate în cel mai grosolan mod. Astfel, ofiţerii suspectaţi de trafic de droguri au primit NUP-uri. Spălaţi de păcate, foştii ofiţeri sunt astăzi un fel de apostoli ai dreptăţii. Horia Mateescu, fost ofiţer al Serviciului de Informaţii, a devenit avocat, iar subcomisarul Petre Pitcovici a fost promovat şef la Direcţia Generală Anticorupţie! Denunţătorul lor, Petre Dumitrescu (un personaj cu statut incert), este târat prin procese. De mai bine de patru ani de zile, Dumitrescu are interdicţie de a părăsi ţara. Este hăituit, interceptat ilegal, poate-poate îşi va retrage declaraţiile împotriva celor doi. Paşaportul agentului Dumitrescu şi documentele Ministerului de Interne francez dovedesc faptul că în dosarul "Cocaină dinVenezuela" s-au comis falsuri grave. Se impune redeschiderea cazului.
Au trecut cinci ani de cand, sub acoperirea unei acţiuni speciale de anihilare a reţelei de traficanţi de droguri "Beke", ofiţeri şi procurori au făcut pierdute mai multe kilograme de droguri de mare risc. Dosarul în care agentul "Rodriguez" i-a denunţat pe ofiţerii DGCCOA a făcut valuri în presă. Pe langă cei trei ofiţeri sub acoperire, a fost cercetat şi procurorul Flavius Craznic.
În decembrie 2002, Direcţia Generală de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (DGCCOA) a declanşat o operaţiune de anihilare a traficantului de droguri Beke Alexandru şi a reţelei sale din Venezuela. Agentul Petre Dumitrescu, alias "Rodriguez", infiltrat în organizaţia criminală, trebuia să preia o cantitate de droguri (între 5 şi 15 kg ) pe care urma să o predea în Romania ofiţerilor acoperiţi Horia Mateescu - "Tony"; Petre Pitcovici - "Pepi"; şi Sorin Bozgan - "Vali"; toţi fiind coordonaţi de procurorul DIICOT Flavius Craznic. Pe scurt, din declaraţiile lui "Rodriguez" (denunţurile din data 16.04.2004, respectiv 23.02.2005 ) reiese că agentul sub acoperire s-ar fi întors pe data de 15.12.2002 din Venezuela cu o valiză conţinand 6 kg de cocaină. Drogurile aduse pe Aeroportul Internaţional Otopeni au fost predate ofiţerului Petre Pitcovici, în absenţa procurorului Craznic, nerespectandu-se procedurile legale. De asemenea, nu s-a întocmit niciun proces verbal. Drogurile nu au fost înregistrate, analizate şi depuse la camera de corpuri delicte-droguri. Au dispărut fără urmă.
Muşamalizarea dosarului...
... a început odată cu anchetele. Magistraţii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General îl scot basma curată pe procurorul Flavius Crâznic. Ofiţerii suspectaţi de trafic cu droguri au fost "cercetaţi" de şefii şi de colegii de serviciu. Horia Mateescu-"Tony" dispare subit din dosarul închis prin fals, apoi este absolvit de păcate şi Petre Pitcovici. Nu putem şti cine anume a falsificat autorizaţiile. Cel mai probabil, autorii au fost procurorii implicaţi, singurii care au avut acces la dosar.
La data de 18.11.2002 au fost emise trei autorizaţii cu numere consecutive: nr. 270 pentru folosirea investigatorilor acoperiţi "Pepi", "Tony" şi "Vali", nr. 271 pentru procurarea de droguri şi nr. 272 pentru efectuarea livrării supravegheate. Falsul grosolan apare în autorizaţia cu nr. 271. Procurorul autorizează "livrarea supravegheată" a 15 kg de droguri, de către cei trei investigatori împreună cu agentul sub acoperire "Rodriguez". Documentul este contrasemnat la data de 05.12.2002 de ofiţerii acoperiţi şi de... agentul "Rodriguez".
Vizele din paşaportul agentului...
...şi biletul de avion dovedesc faptul că "Rodriguez" părăsise ţara încă din 4 decembrie 2002, a făcut escală la Paris, iar la data de 05 decembrie se afla în Caracas. Deci, nu putea semna autorizaţia.
Cel mai vizibil fals se află în pagina a doua a autorizaţiei 271/D/2002, unde se menţionează: "Prezenta autorizaţie este valabilă 60 zile numai pentru procurarea, pe teritoriul Romaniei, a cantităţii şi tipului de droguri menţionate. Solicitarea scrisă a chestorului Mihai Stoica, şeful DGCCOA la acea dată, şi răspunsul Ministerului de Interne francez specifică foarte clar că livrarea supravegheată de droguri se face tranzitand Franţa către Romania, prin intermediul agentului Petre Dumitrescu "Rodriguez". Autorizaţia nr. 417/2002 emisă de Ministerul de Interne al Republicii Franceze transmite autorităţilor romane acordul pentru "livrarea supravegheată" a drogurilor din Venezuela, prin aeroportul Charles de Gaule, către Bucureşti.
Actorii principali ai afacerii...
...au fost transformaţi în apostoli ai dreptăţii. Ofiţerii implicaţi au negat continuu că ar fi participat la dispariţia drogurilor. Anul trecut au fost îndepărtaţi din IGPR. Despre Horia Mateescu s-a scris în presa centrală că este fiul generalului de poliţie în rezervă Călin Mateescu, fost şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate. Mateescu a activat în SIE, în subordinea generalului Dumitru Ciobanu, la direcţia "C", moştenitoarea diabolicei UM 0195 contraspionaj extern. Cu toate că SIE a refuzat să ofere date despre ofiţeri, foştii colegi din SIE l-au recunoscut după cercelul de argint din ureche şi părul strâns în coadă, într-o peliculă filmată de DGIPI (fosta UM 0962). Fostul ofiţer a fost surprins în compania lui Bădulescu Aurelian "Doctorul", zis şi "Ara", şi a unor personaje dubioase, la Braşov, în 2003. Recent, fostul său coleg, subcomisarul Petre Pitcovici, a fost promovat pentru merite deosebite la... Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Internelor şi Reformei Administraţiei! Pitcovici este noul şef al Serviciului Operaţiuni - Direcţia Investigaţii.
Denunţătorul, hăituit prin mijloace specifice
Despre "Rodriguez"- Petre Dumitrescu nu se ştie mare lucru, dar autorităţile nu puteau folosi într-o livrare supravegheată decat un "colaborator" cu experienţă. Se pare că a fost ofiţer al Centrului de Informaţii Externe, Dumitrescu fiind surprins în compania generalului Nicolaie Pleşiţă, în Tunisia, prin anii ´80. Agentul a activat în Irak, zona Ucraina şi Republica Moldova. Pentru că s-a încăpăţânat să nu îşi retragă declaraţiile împotriva poliţiştilor Mateescu şi Pitcovici, cerandu-şi drepturile, Dumitrescu este hăituit încă în Justiţie. S-a plans că a fost interceptat ilegal, pe numele său fiind emise mai multe autorizaţii "pentru acces şi supraveghere la sisteme de telecomunicaţii sau informatice". Dumitrescu afirmă că, datorită dezvăluirilor sale, procurorii i-au înscenat o afacere cu pastile extasy. Întamplător sau nu, Dumitrescu a fost pus sub acuzare în urma declaraţiilor lui Bădulescu Aurelian, zis "Doctorul", şi ale colonelului DGIPI Marius Stan, alias "Grasu", agenţi sub acoperire.”
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu