duminică, 28 august 2016

Cum au furat Dumitru Dragomir și Dumitru Puzdrea banii destinați construcției sediului LPF!

Nea Mitică de la Ligă nu mai are scăpare? Judecătorii i-au tăiat aripile? S-a făcut dreptate? Va plăti Dumitru Dragomir pentru tot răul făcut de-a lungul timpului, când a crezut că taie și spânzură fără ca cineva să-i poată pune stavilă? Va sta în spatele gratiilor șapte ani, așa cum a hotărât justiția? Va fi descoperită și furăciunea pe care acesta a săvârșit-o alături de Dumitru Puzdrea, când s-a construit noul sediul al LPF?  
Andreea, săgeata lui tata
Povestea cu sediul LPF a avut loc în anul 2001, când Dumitru Puzdrea, prin firma sa, Universal Prod Construct, a semnat un contract cu Dumitru Dragomir, respectiv Liga Profesionistă de Fotbal. Ca de obicei, săgeata trimisă să pună pixul pe hârtie a fost tot Andreea Puzdrea, un personaj dubios care nu a pus niciodată la îndoială cuvântul tatălui său și nu s-a gândit niciodată ce consecințe vor avea faptele sale.  Ce era stipulat în acest contractul de care facem vorbire? Faptul că Puzdrea se obliga să construiască sediul LPF dar şi să asigure mâna de lucru plus materialele de construcţie aferente acestei construcţii. Cum erau puse la bătaie milioane de euro, e clar pentru toată lumea că la mijloc era o ordinărie marca Puzdrea şi Dragomir, experţi în furturi şi evaziuni fiscale, un plan bine pus la punct de cei doi ca să-şi ducă la îndeplinire nişte vise.
Hotel și vile construite din excrocherii
Drept urmare, după ce aceştia s-au vâzut cu mălaiul în mână, au purces la treabă. Aşa se face că doar 30% din materialele plătite cu facturi au ajuns către construcţia noului sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal, iar restul s-au evaporat pe drum şi au ajuns într-un final pe strada căpitan aviator Alexandru Şerbănescu nr. 18-20, unde Dragomir şi-a ridicat hotelul Cristal Palace, pe care-l dorea atât de mult. O altă parte din procentul de 70% rămas a fost luată de Puzdrea şi au apărut ca ciupercile după ploaie două vile situate pe strada Elena Văcărescu nr. 98C. Ordinăria continuă şi aflăm că cei care teoretic fuseseră angajaţi pentru a lucra la ridicarea sediului Ligii Profesioniste de Fotbal îşi vor rupe cârca şi la vilele lui Puzdrea şi la hotelul lui Dragomir. Deşi pe statul lor de plată scria clar că lucrează doar pentru Ligă! Doar construcţiile celor doi Mitici trebuiau terminate în ritm alert ca să nu fie lăsate urme!

Contabilitate falsă
Nici nu e cazul să ne  mai întrebăm de ce a fost aleasă această cale. Pentru că de la bun început spurcaţii Mitici vroiau să dea acest tun. De ce nu s-a încheiat atunci un contract între Liga lui Dragomir şi Universal Prod Company, dacă societatea a dat principala mână de lucru? Simplu. Pentru că la această firmă existau mai mulţi acţionari iar la Universal Prod Construct SRL, singurul care tăia şi spânzura era doar Puzdrea. Iar acesta, după cum bine ştim nu a împărțit niciodată nimic cu nimeni. Cine a ţinut contabilitate falsă? Bineînţeles prietena cea mai bună a lui Puzdrea pentru falsificat acte, contabila Elena Păunescu, cea care odinioară fusese trimisă de Curtea de Conturi să facă un control la Flora întrucât ordinarul uitase să mai plătească vreo… 11 milioane de lei vechi. Dar cum se întâmplă de obicei cu toţi cei care îndrăznesc să calce pragul complexului Flora, doamna Păunescu a venit pusă pe treabă şi a plecat cu sacoşa plină de bunătăţi. N-a mai durat mult de atunci şi aceasta a considerat că cea mai bună viaţă o are lângă Puzdrea, aşa că a devenit cea mai de încredere persoană cu un salariu exorbitant și multe alte beneficii. Va reuși oare instanța din România să îl pedepsească pe Dumitru Dragomir și pentru aceste fapte incredibil de grave? Va vedea oare și Dumitru Puzdrea cum e viața din spatele gratiilor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu